Volkert van der G. eet weer

De 33-jarige Harderwijker die wordt verdacht van de moord op Pim Fortuyn, Volkert van der G., is gestopt met zijn hongerstaking. Van der G. heeft indicaties dat de omstandigheden in het huis van bewaring verbeteren, deelt zijn advocate Britta Böhler mee.

Volgens Van der G. worden de regels rond privébezoek versoepeld en zou hij ook vaker gelucht worden. Hij was sinds 12 juli in hongerstaking, onder meer tegen het permanente cameratoezicht in zijn cel.

Minister Donner zei in een reactie dat het cameratoezicht blijft. Hij sluit niet uit dat het stopt als Van der G.'s gedrag daar aanleiding voor geeft. Volgens de advocate van de verdachte is G. nog redelijk gezond.

Uiterlijk op 9 november gaat het proces tegen Van der G. van start.

OM verheugd over stopzetten hongerstaking
Het Openbaar Ministerie (OM) is verheugd over het nieuws dat de hoofdverdachte op de moord van Pim Fortuyn, Volkert van der G., zijn hongerstaking stopzet. Een goed bericht", zo liet een woordvoerder weten.

"Wij wensen een goede rechtspleging, waarbij wij een gezonde verdachte voor de rechter kunnen brengen", aldus woordvoerder Meulenbroek. "Een zorgvuldig onderzoek is noodzakelijk en zou nog enige tijd vergen. Bij een voortzetting van de hongerstaking zou dit onder druk komen te staan."

Het bericht werd in de newssubmit gegooid door: DMcLF, Linck, PIM4EVER, 22Jarige, peddler, icefire, mad26, elbruto, Petr, Redman, egmo, gerritdekzijl en MaffiaInc.