Radicale moslims bijeen op 11 september

SniperRC en Rat hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op woensdag is het exact één jaar geleden dat de de wereld opgeschrikt werd door de aanslagen op het World Trade Centre in New York. Terwijl elders waarschijnlijk op grote schaal herdenkingen plaatsvinden, komen in Londen radicale moslims bijeen om de aanslagen van 11 september 2001 te vieren en om de voordelen ervan te bespreken.

Sluipschutters
De conservatieve geestelijke Abu Hamza, die gezocht wordt op verdenking van terroristische activiteiten en Omar Bakri Mohammed, de leider van de omstreden Al-Muhajiroun-groep, die er om bekend staat Palestijnse zelfmoordterroristen te steunen, zullen de aanwezigen toespreken. Ook aanwezig zijn naar verwachting Egyptishe dissident Yassir al Siri die onlangs is vrijgesproken van moord op een leider van de Noordelijke Alliantie en Abu Muntasserm, de rechter hand van een van Groot Brittanië's meest gezochte terroristen.

De Britse regering verbiedt de bijeenkomst niet om de vrijheid van meningsuiting te respecteren. De Londense politie laat uit voorzorg honderden extra agenten patrioulleren en wegversperreringen opwerpen. Bovendien zullen sluipschutters op daken worden gestationeerd, en zal het luchtruim worden bewaakt door gevechtsvliegtuigen. Ook vliegvelden, openbare gebouwen, stations, kerncentrales en de paleizen zullen extra worden bewaakt.