'Grap' valt verkeerd bij marinier

SvenG, Urbankid, Esposa, rolfvp en competer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee korporaals van de marine die een marinier in opleiding als 'grap' dwongen naakt tussen een aantal mariniers op bed te gaan liggen moesten zich maandag voor de militaire kamer in Arnhem verantwoorden. Het tweetal, dat het slachtoffer eerst nog dwong zich uit te kleden, waarna hij in de douche werd geduwd, staat terecht op verdenking van dwang in vereniging.

Ontgroening
De advocaat van een van de korporaals vindt dat justitie van een mug een olifant maakt. Volgens hem is het incident niet meer dan een grap die wel vaker voorkomt en past binnen de cultuur van de marine en die "eigenlijk te vergelijken is met ontgroening".

Het slachtoffer is een andere mening toegedaan en deed aangifte. Volgens deze marinier werd hij niet alleen gedwongen zijn kleren uit te doen en onder de douche gezet, ook werd hij meermalen betast en belaagd met seksitische opmerkingen. Daarnaast moest hij naakt tussen een aantal andere mariniers op bed gaan liggen. De zaak is maandag aangehouden omdat er nog getuigen, waaronder het slachtoffer, gehoord moeten worden.