FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 1 september 2002

Veel verzoeken voor gesprek met Balkenende

Tot nu toe was de NOS de enige die de minister-president elke week mocht interviewen. Dit gebeurde altijd op vrijdagavond in 'NOS Den Haag Vandaag' (onder de noemer 'Gesprek met de minister-president).

Bij de Rijksvoorlichtingsdienst zijn deze keer meer verzoeken binnengekomen voor een periodiek interview met Balkenende. Naast de NOS hebben ook Katja en Bridget van BNN, Frits Wester van RTL en de zender SBS een verzoek ingediend.

Volgens het hoofd van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) is het de eerste keer dat de RVD zulke verzoeken krijgt. 'We overwegen een aantal voorstellen ter aanvulling of ter vervanging van het gesprek.' Overigens is BNN zeker niet kansloos. De eerdere interviews die Balkenende met Bridget en Katja had in het programma 'Lijst 0' zijn hem goed bevallen.

Hazes op nummer één in album top 100

André Hazes staat na 20 jaar weer op één in de Album Top 100. Het is voor de tweede keer in zijn carrière dat hij een CD, toen nog LP, op de nummer één positie ziet belandden. De vorige keer was in februari 1982 met de LP 'Gewoon André', deze keer is het met zijn nieuwe CD 'Strijdlustig', waarmee hij de Dijk, die vorige week van niets op die positie binnenkwamen, van plaats één verstoot.

André Hazes haalde nog een vermeldenswaardig hitfeit deze week. Zijn verzamel-cd 'Al 15 jaar gewoon André' uit 1994, staat deze week voor de 250e week genoteerd in de Album Top-100.

Ondanks de talloze singles die Hazes uitbracht, haalde hij daarmee nooit een nummer één positie. Zijn grootste single-hit is Ik meen 't, uit 1985, waarmee hij een 2e plaats behaalde. Met Een beetje verliefd (1981) en Wij houden van Oranje (1988), scoorde hij een 3e plek.


Het begin van Hazes carriere: Eenzame Kerst, nummer 5 in 1976

Keroppi reist naar Lowlands

Keroppi reist naar Lowlands

Eerst wil ik me nog even verontschuldigen voor het feit dat er wel erg veel tijd heeft gezeten tussen het vorige en dit stukje. Ik heb op het moment echt even een hectisch leven. Iik begin nu met mijn studie en hoop dat de structuur in m'n leven weer terug gaat komen

Geamuseerd zag ik de overburen vanachter het keukenraam naar mij staren toen ik met een zwarte tas achter mij aan richting de bushalte zeulde. Een tas volgestopt met een tent, een slaapzak, een luchtbed en nog wat kleding. Ik zag ze denken: "Gaat ze nou alweer op vakantie?".
Nee ik ga naar Lowlands! Mijn 2e jaar, en dit jaar gaan we alles goed doen wat we vorig jaar fout hebben gedaan.

En dat begint met tijdig vertrekken. Okee ik heb er de vorige keer eerlijk gezegd weinig last van gehad dat ze veel te laat op de donderdag waren vertrokken. Ik genoot de donderdagavond namelijk van een spetterend concert van de Red Hot Chili Peppers. Ik had mijn tent aan de groep meegegeven en zou ze de volgende dag samen met een vriendin die donderdags moest werken achterna reizen.

Toen we die vrijdag met z'n tweeën na veel mobiel leed (geen bereik, telefoons die uit stonden) ons eindelijk bij de rest voegden, werden we gelijk overladen met verhalen over hun donderdagnacht. Met veel gevoel voor drama vertelden ze over het vechten voor een plekje in de pendelbus, de enorme rijen voor de deur, het eindeloos zoeken naar een vrij plekje en tenslotte over het opzetten van tenten in het pikkedonker. Hierna eindigden ze met de conclusie: "Volgend jaar vertrekken we al op donderdagochtend!"

Ook de hoeveelheid kleding kon dit jaar door ervaring aangepast worden. Ik heb namelijk (zoals veel vrouwen met mij) de neiging om onder het motto "Hee dit shirtje/hempje/rokje is misschien ook reuze handig om mee te nemen" mijn halve garderobe mee te slepen. Om thuis tot de conclusie te komen dat ik nog niet eens de helft had gedragen. En een tas met wieltjes is bovendien ook een must, tenzij je de eerste dag al op de EHBO wilt eindigen met een ontwrichte schouder...

Toen we op het station de groep van 8 man (netjes 50/50 verdeeld qua geslacht) bij elkaar geharkt hadden, kon onze reis beginnen. In Rotterdam merkte we al dat er met ons nog veel meer mensen richting 't Harde wilde reizen. Over het algemeen te herkennen aan vrolijk gekleurd haar, aparte outfits en enorme hoeveelheden bagage. In Utrecht moesten we wederom overstappen, nu in een trein die voor 99% bevolkt werd door festivalgangers. Ik keek een beetje medelijdend naar het oude dametje wat zich een plaatsje probeerde te verschaffen tussen de enorme hoeveelheid jongeren die zich met hun bagage de trein in hadden geworsteld.

Omdat we alle 8 niet roken en het daarom best storend vinden om in andermans rook te zitten, kozen we voor een niet-roken coupe. We hadden het enorm naar ons zin maar merkte dat sommige mensen toch pictogram-blind zijn. Want niet alleen roken we dat iemand aan haar nicotine behoefte zat te voldoen, door een openstaande raam waaide de as ook nog eens in onze richting. Met een overduidelijke zucht veegde een vriend wederom de as van zijn tas en zei; ietsje harder dan nodig, "Wel irritant zeg, die mensen die te dom zijn om dat plaatje van die sigaret met een rode streep erdoor te begrijpen". En op dat moment waaide weer as in onze richting.
"Ai!" riep ik, want ik voelde opeens wat steken op mijn hoofd, "gadverdamme, nu heb ik as in mijn haar"[I]. Nog geen halve seconde erna (ik vervloekte binnensmond de uitvinder van sigaretten) riep een andere vriend opeens: [I]Buig naar voren! Nu!" om vervolgens met zijn hand op mijn hoofd te duwen. Toen ik hem ietwat verbaasd aankeek legde hij uit: "Ja een paar plukken van je haar stonden in de fik, het rookte helemaal". En inderdaad, nu rook ik ook de smerige geur van smeulend haar. Na overtuigd te zijn van het feit dat ik brandvrij was, was het tijd om me om te draaien en eens verontwaardigt gesprekje met de dader te houden.

Dat gaf ik al snel op, ze zei wel sorry, maar ging gewoon door met roken. Toen ze bij het uitstappen vroeg of ik nog boos was antwoordde ik niet, maar de valse blik in mijn ogen zal boekdelen hebben gesproken...

Toen het wachten op de pendelbussen. Les 1 bij Lowlands is: vertrouw de info op de site nooit. "De pendelbussen vertrekken beperkt vanaf 18.00" ja ja... om 14.00 kwam een colonne van 20 bussen aangereden. Vier uur eerder en alles behalve beperkt. Ondanks de enorme hoeveelheid bussen moesten we nog steeds lang wachten. Maar ja dat weet je als je naar Lowlands gaat. En zolang je met leuke mensen bent is wachten niet erg. Wel frustrerend is het trouwens als jij in de rij staat te wachten en je ziet dat een aantal wegrijdende bussen maar halfvol zijn. Net als de zwaaiende mensjes in de bus ("jaja ik weet dat JIJ in de bus zit en IK in de rij sta ).

Toen kwamen we op het terrein voor de toegangspoort terecht waar vele mensen zich al op het gras hadden neergevleid. We gooiden de tassen waar we de hele dag al mee rondsjouwden eindelijk op de grond en streken ook neer op het gras. "Zie je die paal daar? Nou daar stonden wij vorig jaar helemaal toen we aankwamen". "Vorig jaar hebben we echt 3x zolang moeten wachten op een pendelbus... was echt drama!" Mijn vrienden konden maar niet uit over de vele voordelen die vroeg vertrekken dit jaar hadden opgeleverd
Wederom bleek dat de informatie van de Lowlandssite niet te vertrouwen is. En dit keer helaas niet in ons voordeel. Want de deuren gingen 3 kwartier later dan beloofd open.

Door de security, het polsbandje ophalen, het polsbandje evalueren ("Wel roze hoor." "Gaaf!" "Beter dan vorig jaar" "Gelukkig niet zo'n ziekenhuisbandje als bij Pinkpop" "Ja maar wel weer dat plastic blok") en dan met stevige pas naar de camping.

Net als vorig jaar kozen we voor camping 2. Lekker dicht bij de 24-uurs tent (als je moe bent hoor je die echt niet meer en slaap je alsnog heerlijk) en bij het festival terrein (tenminste geen blaren voordat je nog maar de Alpha hebt gezien).

Bijgelicht door de zon in plaats van een zaklamp werden de tenten opgezet. En ik was bijzonder trots op het feit dat ik mijn tentje eigenhandig binnen een kwartiertje had staan. Langer was ik bezig met het oppompen van mijn luchtbed. Maar toen... rond een uur of 9 was iedereen en alles klaar, keken we elkaar aan en dachten: "ons feest kan beginnen!"

Big Brother 4: De kick-off op TV

Eindelijk is het dan zover: Ook op TV is Big Brother 4 van start gegaan!

Zondagvanond om 21.00 uur was het zover: de officiële kick-off van Big Brother 4. Vanaf nu is BB4 7 dagen per week te volgen, elke avond om 19.00 en donderdagavond de liveuitzending om 20.30 uur, op Yorin. De streams die al vanaf woensdag in de lucht waren, zijn nog steeds te bekijken, maar zullen helaas niet gratis meer zijn nu de tv-uitzendingen zijn begonnen.

Zoals gezegd vanavond de kick-off. De uitzending begon met beelden van een behoorlijk aangeslagen Martijn Krabbé. Als presentator zou hij de eerste 24 uur met de bewoners in het huis doorbrengen, maar reeds na een kleine 20 uur werd hij door de redactie het huis uitgehaald. In een gesprek met huis-psycholoog Steven Pont (elke donderdagavond live in de uitzending) werd duidelijk dat de presentator behoorlijk in de war was. Het verblijf in het huis had hem meer gedaan dan hij verwacht had en met name dat hij zijn rol als presentator al snel losliet en zichzelf emotioneel behoorlijk blootgaf, had hem erg doen schrikken.

Hopelijk (of juist niet natuurlijk) is de rest van de bewoners emotioneel wat stabieler. Uit duizenden mensen zijn deze 10 kandidaten gekozen, nadat zij diverse zware tests hebben moeten ondergaan. Er is in ieder geval weer 1 bewoner die toch vooral voor de bekendheid in het huis zit: Laurens liet direct al weten heel graag de televisiewereld in te willen. Ook opvallend is het hoge percentage bewoners zonder partner.

Zoals al eerder bekend werd draait het in BB4 vooral om de verhoudingen tussen de bewoners en de psycologische aspecten die de opsluiting in het BBhuis met zich meebrengen. Om deze reden is de Dagboekkamer dit jaar uitgerust met een hele grote stoel. De manier waarop de bewoner plaatsneemt op deze stoel kan veel vertellen over de gemoedstoestand van deze persoon. Ook de overige lichaamstaal van de bewoners zal regelmatig onder de loupe worden genomen.

Het laatste gedeelte van de uitzending stond in het teken van de eerste dagen van de bewoners in het huis. Te zien was hoe Mustapha zich afzonderde, naar eigen zeggen om bij te slapen. Later deed hij een kleine koppelpoging tussen Margriet en Stefan, die nog niet al te veel effect lijkt te hebben.
De eerste dagen zijn het vooral de vrouwen die diepe gesprekken voeren. Zo verteld Daniela hoe zij uit de Jehova gemeenschap stapte en vervolgens 12 jaar getrouwd was. Inmiddels is ook zij weer single. Natuurlijk waren er ook problemen: bewoner Bo blijkt te snurken en houdt de overige bewoners op de grote gemeenschappelijke slaapkamer wakker.

Op het BB4 forum kun je discussiëren over Big Brother in al haar facetten, op de FP aub alleen reacties op het betreffende nieuwsbericht. Offtopic reacties zullen negatief worden gemodereerd en verwijderd.

11 september, een internationale rouwdag?

Net als iedereen weet ik nog precies waar ik was toen het gebeurde. Precies hier, achter mijn bureau. Werkend aan mijn afstudeerscriptie en daarna dus niet meer. Dat deze dag herdacht gaat worden is zeker. Maar hoe? Wordt het een samenvatting van het afgelopen jaar? Want als dat zo is dan zal ik dat even snel in 4 punten doen en dan kunnen we daarna door naar mijn plan. Eentje die 11 september niet zou misstaan.

'Britse koningin buitenechtelijk verwekt'

Slambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In zijn boek 'The Victorians', dat deze week verschijnt, schrijft historicus A. Wilson dat de Britse koningin Victoria mogelijk buitenechtelijk is verwekt. Hij acht de kans groot dat Victoria is voortgekomen uit de affaire tussen prinses Victoire en haar secretaris, sir John Conroy. De lijn naar de troon liep via haar wettelijke vader, prins Edward.

Wilson concludeert dit alles omdat met Victoria de erfelijke ziekte porfyrie verdwenen is uit de koninklijke familie. Als Victoria 'onecht' was, dan heeft prins Ernst van Hannover, de man van prinses Caroline van Monaco, recht op de Britse troon.

Andre de V. wil contact met slachtoffers

Andre de V., veroordeeld tot 15 jaar cel wegens brandstichting bij S.E. Fireworks in Enschede, wil met de slachtoffers van de vuurwerkramp praten om zijn kant van het verhaal te vertellen. Dit zei De V. in een telefoongesprek met RTV Oost.

De V. ontkent de veroorzaker te zijn van de brand in 2000, die 22 mensen het leven kostte en de wijk Roombeek in de as legde. Toen hij onlangs tot 15 jaar werd veroordeeld, schreeuwde hij naar de rechter dat hij niets had gedaan.

De vereniging van de slachtoffers van de vuurwerkramp reageerde koel op het verzoek van De V.. Volgens voorzitter Vasse moet De V. eerst maar eens eerlijk zijn over zijn rol.

Man beklimt kerktoren om klokken te luiden

moi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 39-jarige man uit Nieuw-Lekkerland heeft gisteren de kerktoren in zijn woonplaats beklommen om de kerkklok te laten luiden. De man beklom de toren via ladders en steigers die bij de kerk aan de Lekdijk stonden.

De man, die onder invloed van alcohol was, werd door de politie van de toren gehaald en aangehouden. Hij bleek met anderen een weddenschap te hebben afgesloten dat hij de kerkklok zou luiden. Tijdens zijn actie brak één wijzer van een klok af en verboog hij een wijzer van een andere klok.

Uitstel start manager

Door de problemen die ontstaan zijn door de serverupgrade heeft de managercrew besloten de start van de competitiemanager een week uit te stellen. Deelnemers konden nu nl. poolen voor al gespeelde wedstrijden of spelers wisselen die heel goed of juist slecht gepresteerd hadden, een eerlijk spelverloop was dus niet meer mogelijk. Binnenkort is het weer mogelijk een nieuw team samen te stellen.

A.s. vrijdag gaan we dan echt van start.

Uitslagen en stand week 35

Veerboot wist ons vandaag het volgende te melden:

En weer een nieuwe week Holland Casino Eredivisie ligt achter ons. Afgelopen week werden er zes wedstrijden afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen met de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 35)
Vrijdag 30 augustus
RKC Waalwijk - FC Twente (3-2)

Zaterdag 31 augustus
FC Zwolle - Vitesse (1-0)
NAC - NEC (0-0)
Roda JC - Willem II (1-0)

Zondag 1 september augustus
FC Groningen - Ajax (1-3)
RBC Roosendaal - SC Heerenveen (3-0)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 35)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax330098-3
2. RKC Waalwijk330099-5
3. PSV220063-0
4. Roda JC312055-4
5. FC Zwolle312053-2
6. Feyenoord211044-2
7. RBC Roosendaal311144-3
8. Willem II311143-2
9. NEC311142-2
10.De Graafschap210134-4
11. NAC303033-3
12. Vitesse310233-4
13. AZ201113-5
14. FC Utrecht201112-4
15. Excelsior201111-3
16. FC Twente301213-6
17. SC Heerenveen301214-8
18. FC Groningen300302-6

LPF en D66: Spreekrecht voor slachtoffers

D66 en LPF zijn voorstander van het geven van spreekrecht aan slachtoffers van misdrijven tijdens een rechtszaak. Tot nu toe hangt het spreekrecht af van toestemming door de rechter. Over het algemeen worden verzoeken om het woord te mogen voeren echter vaak afgewezen door een rechtbank. De twee politieke partijen willen dit veranderen en het spreekrecht wettelijk regelen.

Daartoe komen De Tweede-Kamerfracties van LPF en D66 met een voorstel voor een initiatiefwet voor het spreekrecht van slachtoffers tijdens rechtszaken.

Het spreekrecht gaat alleen gelden voor slachtoffers van zeer ernstige misdrijven, zoals moord en zedenzaken. Zij kunnen dan toelichten hoe hun leven door het misdrijf is beinvloed. De advocaat van de tegenpartij mag het slachtoffer niet verhoren.

Brabant vreest geweld Marokkaanse jeugd

De regiopolitie in Brabant vreest voor een escalatie van het geweld door Marokkaanse criminele jongeren. Afgelopen donderdag werd voor de rechtbank nog 2 tot 5 jaar cel geëist tegen een bende Marokkaanse jongeren (18 tot 20) uit Helmond. Ze worden verdacht van een serie gewelddadige overvallen. De hoofdverdachte is de jongere broer van een Helmonder die vorig jaar voor soortgelijke overvallen tot negen jaar cel is veroordeeld.

Politiecommissaris W. van Stiphout uit Helmond vindt dat de problemen met allochtone jongeren openlijk moeten worden besproken. Hij pleit ook voor snelle aandacht voor de gezinssituaties. De jongeren worden volgens de commissaris steeds onzekerder doordat de normen en waarden binnen en buiten het ouderlijk huis sterk blijven verschillen: ''Ouders zeggen tegen ons: 'Sla maar als ze fout zijn.' In de Marokkaanse cultuur is het gebruikelijk dat mensen worden gecorrigeerd door de samenleving, hier niet.''

In Marokko doodsbang voor de politie

CDA-gemeenteraadslid S. Mokadim uit Helmond, zelf van Marokkaanse komaf, ziet dezelfde problemen als Van Stiphout: ''Ik hoor binnen de Marokkaanse gemeenschap vaak: de politie is te soft. Maar ja, de Nederlandse politie is aan regels gebonden. De groep jongeren die hier niet wil horen en zien, is in Marokko doodsbang voor de politie''.

Volgens Mokadim is het gezag dat Marokkaanse ouders hier hadden, ernstig ondermijnd door instanties als het maatschappelijk werk. Ook de jeugdzorg heeft op dit gebied volgens hem tot nu toe gefaald. ''Er zijn veel kwakzalvers onder de groep allochtone jeugdwerkers. Die zijn speciaal voor de allochtonen binnengehaald, maar soms alleen om hun zwarte haren en donkere gezicht.''

Mokadim vindt evenals politiecommissaris Van Stiphout dat de instanties eerder moeten ingrijpen om integratie te bevorderen. Daarvoor moeten allochtone schoolmaatschappelijk werkers ingezet worden, maar dan wel goede.



-
Generaliserende reacties en kortzichtig gebral kunnen achterwegen blijven !!!

PvdA: ''Dit Kabinet moet snel vallen''

Het is zaak dat het kabinet-Balkenende zo snel mogelijk ten val komt meent de Partij van de Arbeid (PvdA). Volgens fractievoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven zou ''de Nederlandse samenleving er zéér bij gebaat zijn als het kabinet zo snel mogelijk zou vallen''.

Van Nieuwenhoven sprak zich vrijdagavond uit in het Noord-Hollandse Bergen, na een tweedaags beraad met haar fractie. Daar sprak de fractie onder meer over het eigen standpunt ten aanzien van migratie en immigratie. ''Daarin is niet zo veel veranderd in vergelijking met dat van vóór de verkiezingen'', benadrukte Van Nieuwenhoven.

Wel signaleert Van Nieuwenhoven een ''ontzettende maatschappelijke onrust'' veroorzaakt door het kabinet Balkenende. Daarbij verwees ze voornamelijk naar de uitspraken van LPF-minister Nawijn van Vreemdelingenbeleid en Integratie over asielzoekers en allochtonen.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 35)

En weer een nieuwe week Holland Casino Eredivisie ligt achter ons. Afgelopen week werden er zes wedstrijden afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen met de nieuwe tussenstand.

Ga ook eens kijken op de FOK! Competitiemanager! Hierop lees je al het laatste voetbalnieuws, maar ook kun je je eigen club coachen of meedoen aan de voetbalpool.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 35)
Vrijdag 30 augustus
RKC Waalwijk - FC Twente (3-2)

Zaterdag 31 augustus
FC Zwolle - Vitesse (1-0)
NAC - NEC (0-0)
Roda JC - Willem II (1-0)

Zondag 1 september augustus
FC Groningen - Ajax (1-3)
RBC Roosendaal - SC Heerenveen (3-0)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 35)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax330098-3
2. RKC Waalwijk330099-5
3. PSV220063-0
4. Roda JC312055-4
5. FC Zwolle312053-2
6. Feyenoord211044-2
7. RBC Roosendaal311144-3
8. Willem II311143-2
9. NEC311142-2
10.De Graafschap210134-4
11. NAC303033-3
12. Vitesse310233-4
13. AZ201113-5
14. FC Utrecht201112-4
15. Excelsior201111-3
16. FC Twente301213-6
17. SC Heerenveen301214-8
18. FC Groningen300302-6

F1: Uitslag Grand Prix België

Tackleberry had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Schumacher heeft het weer geflikt, wederom is er een record aan diggelen gegaan. De Duitser heeft zijn 10e overwinning van dit seizoen op zijn naam geschreven. Bovendien is het zijn 6e overwinning op het circuit van Spa-Franchorchamps. Ook voor Ferrari was dit een belangrijke race, het team heeft nu 50 races op rij op het podium gestaan.

Raceverslag
De race ging vlekkeloos van start. Zowel in de opstartronde als in de eerste ronde waren er geen ongevallen of mensen die niet wegkwamen van de startplek. Barrichello en Montoya hadden beiden een goede start en wisten ook beiden een plaats te winnen.

Ferrari lag dus direct weer voorop in de race. Montoya wist Raikkonen in de tweede ronde in te halen waardoor de Columbiaan zijn goede start wat meer flair wist te geven. Ondertussen rijdt Michael Schumacher weg bij de rest van het veld. De race lijkt weer een gemakkelijke prooi voor de Duitser te worden.

Gedurende de race leek het een saaie GP te worden, maar op het einde gingen de coureurs (Raikkonen, Trulli, Massa, Fisichella en Panis) er bij bosjes vanaf door ploffende motoren.

Vooraan is er gedurende de race verder niets spectaculairs gebeurd en Michael Schumacher rijdt onbedreigd naar de zege, gevolgd door zijn teamgenoot Rubens Barrichello. Juan Pablo Montoya complementeert het podium en wordt derde. Coulthard en Ralf Schumacher worden vier en vijf en Eddie Irvine wordt redelijk verrassend zesde. Een goede afsluiting van een goed weekend voor de Ier dus.

Uitslag
Pos.NaamLandTeamTijd
1Michael SchumacherDuitslandFerrari1.21.20.634
2Rubens BarrichelloBraziliëFerrari+ 1.977
3Juan-Pablo MontoyaColombiaWilliams+ 18.445
4David CoulthardGr. BrittaniëMcLaren+ 19.357
5Ralf SchumacherDuitslandWilliams+ 56.440
6Eddie IrvineIerlandJaguar+ 1.17.370
7Mika SaloFinlandToyota+ 1.17.809
8Jacques VilleneuveCanadaBAR+ 1.19.855
9Alan McNishGr. BrittaniëToyota+ 1 ronde
10Nick HeidfeldDuitslandSauber+ 1 ronde
11Takuma SatoJapanJordan+ 1 ronde
12Olivier PanisFrankrijkBAR+ 4 ronden

Uitvallers
Pos.NaamLandTeam
13Giancarlo FisichellaItaliëJordan
14Pedro De la RosaSpanjeJaguar
15Felipe MassaBraziliëSauber
16Kimi RäikkönenFinlandMcLaren
17Jarno TrulliItaliëRenault
18Anthony DavidsonGr. BrittaniëMinardi
19Jenson ButtonGr. BrittaniëRenault
20Mark WebberAustraliëMinardi

Zie voor meer nieuws de FOK! F1-Manager!

Uitslag GP van België

Michael Schumacher heeft het weer geflikt, wederom is er een record aan diggelen gegaan. De Duitser heeft zijn 10e overwinning van dit seizoen op zijn naam geschreven. Bovendien is het zijn 6e overwinning op het circuit van Spa-Franchorchamps. Ook voor Ferrari was dit een belangrijke race, het team heeft nu 50 races op rij op het podium gestaan.

Het verslag:
De race ging vlekkeloos van start. Zowel in de opstartronde als in de eerste ronde waren er geen ongevallen of mensen die niet wegkwamen van de startplek. Barrichello en Montoya hadden beiden een goede start en wisten ook beiden een plaats te winnen.

Ferrari lag dus direct weer voorop in de race. Montoya wist Raikkonen in de tweede ronde in te halen waardoor de Columbiaan zijn goede start wat meer flair wist te geven. Ondertussen rijdt Michael Schumacher weg bij de rest van het veld. De race lijkt weer een gemakkelijke prooi voor de Duitser te worden.

Mark Webber is de eerste coureur die uitvalt in België, hij moest zijn auto bij La Source naast de baan zetten vanwege versnellingsbakproblemen. Jenson Button is de volgende die het strijdperk verlaat, bij de Brit viel het vermogen van de motor ineens weg in de 12e ronde.

Felipe Massa is de eerste die een pitstop maakt. Bij Takuma Sato weigert de moersleutel tijdelijk dienst waardoor de Japanner ongeveer 8 seconden verliest bij zijn stop. Bij Rubens Barrichello ging de tankslang er pas bij de tweede poging uit waardoor ook hij wat tijd verloor. Dankzij de pitstops is David Coulthard voor zijn teamgenoot Kimi Raikkonen terug gekomen op de baan.

Ook de tweede coureur van Minardi heeft ondertussen de baan verlaten. Anthony Davidson vloog door onderstuur van de baan in turn 7.

Bij de tweede serie pitstops komt Ralf Schumacher moeilijk weg bij zijn team, maar kan na enkele seconden zijn weg gewoon vervolgen.

Kimi Raikkonen ziet zijn race letterlijk in rook opgaan omdat zijn motor 8 ronden voor het einde de geest geeft. De Fin kon al niet echt zijn stempel op de wedstrijd drukken. Trulli volgt direct het voorbeeld en ziet een gigantische rookwolk in zijn spiegels verschijnen. Ook Felipe Massa wacht hetzelfde lot en laat een flinke pluim zien op start/finish.

De la Rosa verlaat redelijk spectaculair de baan doordat zijn achterwielophanging in La Source breekt. Giancarlo Fisichella laat de meest spectaculaire plof zien, bij de Italiaan is een gigantische steekvlam te zien als hij op de Camel Straight de strijd moet staken. Olivier Panis is de laatste die zijn motor doet ploffen, dit gebeurt aan het einde van de eerder genoemde Camel Straight. Hij wordt echter nog wel als 12e geklasseerd.

Vooraan is er gedurende de race verder niets spectaculairs gebeurt en Michael Schumacher rijdt onbedreigd naar de zege gevolgd door zijn teamgenoot Rubens Barrichello. Juan Pablo Montoya complementeerd het podium en wordt derde. Coulthard en Ralf Schumacher worden vier en vijf en Eddie Irvine wordt redelijk verrassend zesde. Een goede afsluiting van een goed weekend voor de Ier dus.

De uitslag:

Pos.NaamLandTeamTijd
1Michael SchumacherDuitslandFerrari1.21.20.634
2Rubens BarrichelloBraziliëFerrari+ 1.977
3Juan-Pablo MontoyaColombiaWilliams+ 18.445
4David CoulthardGr. BrittaniëMcLaren+ 19.357
5Ralf SchumacherDuitslandWilliams+ 56.440
6Eddie IrvineIerlandJaguar+ 1.17.370
7Mika SaloFinlandToyota+ 1.17.809
8Jacques VilleneuveCanadaBAR+ 1.19.855
9Alan McNishGr. BrittaniëToyota+ 1 ronde
10Nick HeidfeldDuitslandSauber+ 1 ronde
11Takuma SatoJapanJordan+ 1 ronde
12Olivier PanisFrankrijkBAR+ 4 ronden

De uitvallers:

Pos.NaamLandTeam
13Giancarlo FisichellaItaliëJordan
14Pedro De la RosaSpanjeJaguar
15Felipe MassaBraziliëSauber
16Kimi RäikkönenFinlandMcLaren
17Jarno TrulliItaliëRenault
18Anthony DavidsonGr. BrittaniëMinardi
19Jenson ButtonGr. BrittaniëRenault
20Mark WebberAustraliëMinardi

Jongen sterft onder betonnen vaas

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een tienjarige jongen uit het Belgische Drongen is gisteravond om ongeveer 8 uur om het leven gekomen toen hij een betonnen vaas op zich kreeg.

De jongen was samen met familieleden op de parkeerplaats van het gemeentehuis aanwezig. Hij was aan het spelen op het muurtje dat de parkeerplaats omringt, toen hij viel. De betonnen vaas die op het muurtje stond, kwam daarbij op het kind terecht. De jongen overleed ter plaatse.

Tweede zoontje voor de Beckhams

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

David Beckham en zijn vrouw Victoria, de voormalige Spice Girl Posh Spice, hebben vanochtend vroeg een tweede zoontje gekregen. De jongen heet Romeo en werd, op verzoek van Victoria, door een keizersnede ter wereld gebracht.

De 28-jarige Victoria werd vanochtend vroeg in gezelschap van man David en zoontje Brooklyn bij de deftige Portlandkliniek gebracht in een auto met chauffeur.

Weisglas hekelt vertrek Kamerleden

De voorzitter van de Tweede Kamer, Weisglas, is het eens met de kritiek op Kamerleden die kort na de verkiezingen zijn opgestapt. In het Radio 1-Journaal zei hij dat dat 'niet van veel respect voor het parlementaire werk getuigt'. Weisglas doelt op politici die door hun partij hoog op de kieslijst werden gezet, zoals Herfkens (PvdA), Benschop (PvdA) en Van Boxtel (D66).

'Mensen die niet van plan zijn in de Kamer te gaan zitten, moeten maar lijstduwer worden', aldus Weisglas. Overigens toonde hij wel begrip voor het vertrek van Dijkstal (VVD) en Melkert (PvdA). Zij verloren als lijsttrekker de verkiezingen en trokken daaruit hun conclusies.

Noodweer in Zwitserland eist levens

Een aardverschuiving die veroorzaakt werd door zware regenval heeft in het Zwitserse kanton Appenzell-Ausserrhoden aan drie mensen het leven gekost. De drie, twee mannen en een vrouw, werden in de nacht van zaterdag op zondag bedolven onder hun instortende huis in de plaats Lutzenberg.

Als gevolg van modderlawines worden nog zes andere woningen in Lutzenberg bedreigd met instorten. Vijftig mensen moesten hun huizen verlaten. Twaalf andere plaatsen in het gebied zijn ook getroffen door het natuurgeweld. Talrijke wegen en een spoorwegverbinding zijn onbegaanbaar geworden. Riviertjes traden buiten hun oevers, net als in andere delen van het land.

Tennis: Stalker Williams opnieuw opgepakt

Nadat hij eerder al tijdens Wimbledon, nog geen twee maanden geleden, ook al gearresteerd werd, is de Duitse stalker van Serena Williams zaterdag in New York opnieuw opgepakt. De stalker, een 34-jarige man uit Frankfurt, achtervolgt zijn Amerikaanse tennisidool al een jaar.

Bij het speelterrein van de US Open werd de man zaterdag door een daar surveillerende politieman opgemerkt. De agent zag hoe de Duitser door een afrastering stond te gluren naar de trainende Williams.

De Amerikaanse toptennister ondervindt vooral hinder van de geobsedeerde fan in Europa. Hij benaderde haar behalve op Wimbledon ook al tijdens toernooien in Duitsland, Italië, en Frankrijk.

Onder andere door toedoen van deze man heeft Serena eerder dit jaar 24 uur per dag bewaking gekregen. De gearresteerde Duitser riskeert nu een contactverbod. Als de rechter hem dat oplegt, moet hij rekening houden met een forse straf in geval van overtreding: 1000 dollar boete en een jaar cel.

Kans op Elfstedentocht wordt erg klein

De kans dat de komende 100 jaar een Elfstedentocht wordt verreden is tweemaal zo klein als afgelopen eeuw. Die voorspelling doet Henk Kroes, voorzitter van de Vereniging 'de Friesche Elfsteden'.

Volgens Kroes worden door de klimaatverandering en de temperatuurstijging strenge winters een zeldzaamheid. Hij voorziet dat daarom deze eeuw slechts zeven Elfstedentochten kunnen worden geschaatst, tegen vijftien vorige eeuw.

Wetenschappers die een fikse temperatuurstijging voorzien, steunen Kroes in zijn doemscenario.

Del Ponte wil aanblijven tot einde proces Milosevic

De hoofdaanklaagster van het Joegoslavie-tribunaal, Carla del Ponte, wil graag aanblijven tot het proces tegen de vroegere Joegoslavische president Slobodan Milosevic is afgelopen. Dat zei ze gisteravond in een gesprek met NOVA.

Officieel loopt haar termijn af in 2003, maar dan is het proces tegen Milosevic nog niet afgerond. Het zou de eerste keer zijn dat de termijn van een VN-aanklager wordt verlengd. Del Ponte ontkende dat ze na september 2003 naar het Internationaal Strafhof in Den Haag zou willen overstappen, waarover in verschillende media werd gespeculeerd.

Bekijk ook het interview in NOVA: smalband / breedband.

Tyfoon Zuid-Korea: 15 doden, 12 vermisten

Afgelopen weekend zijn in Zuid-Korea door een tyfoon zeker vijftien personen om het leven gekomen. Nog zeker twaalf mensen worden vermist. De zware storm veroorzaakte overstromingen en landverschuivingen.

In totaal moesten de bewoners van vijfduizend huizen geëvacueerd worden. Verkeer was op veel plaatsen niet meer mogelijk. De meeste binnenlandse vluchten gingen niet door.

Ook veel misbruik in RK-kerk Duitsland

Uit een onderzoek van de Duitse tv-zender Südwestrundfunk (SWR) onder alle 27 bisdommen blijkt dat in de Rooms-Katholieke Kerk in Duitsland minimaal 47 gevallen van seksueel misbruik door priesters bekend zijn. Het is voor het eerst dat dergelijke cijfers over de gehele RK Kerk in Duitsland bekend zijn geworden.

Zes diocesen zeiden dat daar, voorzover bekend, zich geen misbruik heeft voorgedaan. Enkele bisdommen weigerden aan het onderzoek mee te werken. ,,Het aantal van 47 is zeker niet het definitieve aantal'', zegt programmamaker Thomas Leif van de SWR. Vanmiddag zendt het eerste Duitse tv-net ARD de SWR-documentaire over deze zaak onder de titel 'Tatort Kirche' uit.

Doofpot

In de documentaire komt een priester aan het woord die (anoniem) erkent dat hij zich meermalen aan seksueel misbruik te buiten is gegaan. Het meest is hem bijgebleven dat de kerk zijn daden met de mantel van de christelijke naastenliefde heeft bedekt.

Een jonge vrouw, die als zesjarige door een priester werd misbruikt, hekelt in de documentaire de doofpotmentaliteit in de RK Kerk.


ARD info over de documentaire. Vanmiddag om 17:30

Ronaldo toch nog naar Real Madrid

Mark-AjaxFan en 4]-[ Highlander hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Luttele minuten voor het verstrijken van de transferperiode heeft Real Madrid gisteravond toch nog een topaankoop kunnen presenteren. De 25-jarige Ronaldo Luís Nazário de Lima, beter bekend als Ronaldo, verhuist voor in totaal vijfenveertig miljoen euro naar de koninklijke uit Madrid.

Vijfendertig miljoen wordt er direct betaald, tien miljoen wordt rond de jaarwisseling betaald. Die tien miljoen kan een speler beslaan (men spreekt over Pedro Munitis, Raúl Bravo, Santiago Solari en Flávio Conceição), of het wordt gewoon als geldbedrag overgemaakt. Inter heeft als vervanger Hernan Crespo van Lazio Roma aan getrokken.

Bergen beëindigt illegale houseparty

In een natuurgebied bij het Noord-Limburgse Bergen heeft de politie een illegale houseparty beëindigd. Sinds vrijdagmiddag waren daar zo'n 2.000 feestvierders aan het dansen in een natuurgebied.

Gisteren vaardigde de gemeente Bergen een noodverordening uit om een eind te maken aan het illegale feest, maar de politie greep toen niet in, omdat er te weinig agenten aanwezig waren.

De festivalgangers waren van plan te om tot maandag door te feesten. De politie controleert hen en hun auto's nu op wapens en drugs.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.