FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 28 augustus 2002

Peiling: LPF verliest 75% van de aanhang

Rahvin47 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een peiling van Bureau Marketresponse, dat in opdracht van AVRO's 1opdeMiddag en Netwerk wekelijks wordt gehouden, blijkt dat de aanhang van de LPF met maar liefst 75% is afgenomen.

Het zijn met name de coalitiepartijen die winnen, omdat de meeste mensen overstappen naar het CDA (21%) of de VVD (14%). 16% zou helemaal niet meer gaan stemmen of weet het niet.

De LPF zelf zit hard in de lift naar beneden: drie weken geleden zei 42% van de mensen die op 15 mei bij de Tweede Kamer verkiezingen op de LPF had gestemd, dat weer te zullen doen. Twee weken geleden liep dit terug naar 34% en vorige week zakte de LPF naar 30%. Deze week zegt nog maar 26% van de oorsponkelijke LPF stemmers bereid te zijn om weer aan die partij zijn stem te geven.

Nonnen beschuldigd van seksueel misbruik

Mrln, Esposa, hicham en ThunderCracker hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep van dertien vrouwen, die een orde van nonnen in AustraliŽ in 1999 hadden aangeklaagd omdat ze seksueel en lichamelijk misbruikt zouden zijn in een weeshuis, hebben tienduizenden dollars betaald gekregen van diezelfde orde. Het lichamelijk en seksueel misbruik zou tussen 1940 en 1950 hebben plaatsgevonden in het Nazarethweeshuis in Brisbane.

Volgens het Australische magazine Bulletin, waarin enkele vermeende slachtoffers aan het woord komen, is het geld uitbetaald om slachtoffers tot zwijgen te verplichten en hun proces tegen de orde in te trekken. Volgens Clare Breen, regionaal moeder-overste van de Arme Zusters van Nazareth in AustraliŽ en Nieuw-Zeeland, is de betaling van het geld geen erkenning van schuld. 'Het is een manier om de meisjes te proberen te helpen in het genezingsproces', aldus Breen.

LPF biedt excuses aan kiezers aan

Tijdens een LPF-fractiebijeenkomst in Noordwijk heeft fractievoorzitter Wijnschenk de Nederlandse kiezers zijn excuses aangeboden voor de chaos in zijn partij. Wijnschenk zei hij dat het hem enorm speet dat de LPF de afgelopen tijd zo rommelig is overgekomen: ''Het is de bedoeling om de rust binnen de partij te herstellen''.

Ook LPF-staatssecretaris Hessing van Binnenlandse Zaken liet zich uit over het geruzie in zijn partij. Hij zei dat de fractie niet bepaald het goede voorbeeld heeft gegeven als het gaat om normen en waarden.

De fractie koos in Noordwijk een nieuw fractiebestuur dat als een "raad van bestuur" moet gaan optreden. Eťn van de leden is Ferry Hoogendijk, die zich met politieke strategie gaat bezighouden. Hoogendijk is niet langer vice-fractievoorzitter meer. Die functie is bij de LPF verdwenen.

Van Persie uit selectie gezet

Als gevolg van zijn gedrag voor en na de wedstrijd FenerbahÁe - Feyenoord van dinsdag is middenvelder Robin van Persie door Bert van Marwijk uit de selectie gezet.
Het talent vloog nog wel mee van Turkije naar Nice, maar is daarna direct naaer Nederland gevlogen. Van Marwijk kwam tot deze beslissing, omdat de jonge Van Persie zich dusdanig negatief opsteld tegenover de rest van de groep, dat dit van negatieve invloed is op de sfeer binnen het elftal. Van Persie zal dan ook de komende tijd met Jong Feyenoord meetrainen, in plaats van met de A-selectie.

'Het is een maatregel uit ergernis', aldus manager Jan D. Swart. 'Van Marwijk wil hiermee aangeven dat Robin nu eens goed moet gaan beseffen dat hij in een andere wereld terecht is gekomen. Er zijn in de afgelopen weken vele gesprekken geweest met Robin, ook door anderen dan de trainer. Hij is er voortdurend, zowel vriendelijk, vaderlijk als streng, op gewezen dat hij in een groep moet werken en niet als eenling erbuiten. We hebben hem voortdurend gevraagd: En? Valt het kwartje? Dan zei hij ja, maar twee dagen later regende het alwťťr alleen in zijn tuintje. Op een gegeven moment keert dan ook de groep zich tegen hem en is het tijd dat hij eens bij zichzelf te raden gaat.'

Duitsland: Man aangeklaagd wegens aanslagen

De Duitse justitie heeft een Marokkaanse man aangeklaagd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslagen op 11 september vorig jaar in de Verenigde Staten. Dat heeft de openbare aanklager vanmiddag bekendgemaakt. Morgen maakt de Duitse justitie nadere bijzonderheden over de zaak bekend.

De 28-jarige Mounir el Motassadek werd in november in Hamburg gearresteerd. Hier woonden drie kapers die hebben deelgenomen aan de aanslagen in de VS. Mede door die reden wordt een deel van het onderzoek naar de aanslagen gevoerd in deze stad. Bij de aanslagen in New York en Washington waren in totaal negentien kapers betrokken. El Motassadek is de eerste persoon die in Duitsland is aangeklaagd in verband met de aanslagen in de VS.

Hij werd in november aangehouden omdat hij banden zou hebben gehad met Mohammed Atta. Atta was een van de kapers en zat in een toestel dat zich in het World Trade Center in New York boorde. In Hamburg volgde hij een technische opleiding. Tot de kennissenkring van El Motassadek behoorde verder Marwan Al-Shehhi, die ook in een van de gekaapte vliegtuigen zat. De Marokkaan beheerde een bankrekening van Al-Shehhi waarop met grote regelmaat flinke geldbedragen binnenkwamen, aldus de politie. Met die geldbedragen zou Al-Shehhi zijn vlieglessen, die hij samen met Atta volgde, en zijn verblijf in de Verenigde Staten betaald hebben.

Tijdens eerdere invallen in juli werden al enkele mensen aangehouden die hebben verklaard banden met Atta te hebben gehad. De Duitse politie maakt nog steeds jacht op drie andere mannen die onder ťťn dak gewoond zouden hebben met Atta. Deze mannen zouden een aantal malen tevergeefs hebben geprobeerd de VS binnen te komen, maar kregen geen visum.

Artsen ontdekken dode foetus in een baby

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Artsen in China hebben een hele vreemde vondst gedaan. Toen ze een jongetje van 6 maanden opereerden stuitten ze op een foetus van een hele kilo. 'We konden niet geloven dat we een dode foetus van een kilo in een baby van 6,5 kilo zouden vinden', aldus dr. Pradib Kumar Mukherjee.

Het fenomeen waarbij een foetus in het lichaam van de tweelingzus- of broer zit wordt door de artsen een 'foetus in fetu' genoemd.

Hongkong: Honden eerst huren, dan kopen

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om tegen te gaan dat men als men op vakantie gaat honden aan bomen gaat vastbinden kun je nu in Hongkong een hond huren voordat je hem gaat kopen.

Dierenwinkeleigenaar Danny Tam heeft dit bedacht. Niet alleen uit liefde voor het dier maar ook uit liefde voor het geld. Sinds hij met dit project is gestart is zijn omzet vervijfvoudigd. Toch werd minder dan 10% van de trouwe viervoeters teruggebracht.

Politiemedewerkster ontslagen na diefstal

De politie Gooi en Vechtstreek heeft in april een medewerkster ontslagen omdat zij geld had gestolen uit een gevonden portemonnee. De vrouw heeft de vermiste 70 euro moeten terugbetalen. Dat maakte de politie vanmiddag bekend.

De zaak kwam aan het licht toen de eigenares haar portemonnee op het politiebureau kwam ophalen. Eerder was haar aan de telefoon medegedeeld dat al het geld nog aanwezig was. Op het politiebureau bleek echter dat de 70 euro was verdwenen. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in en betaalde het slachtoffer haar geld terug, samen met een bos bloemen.

Vrij snel bleek dat de baliemedewerkster het geld had gestolen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en ze is ontslagen, zegt een politiewoordvoerster. De politie noemt het voorval een vervelende situatie, maar zegt secuur te hebben gehandeld. ,,Dit gebeurt helaas in elk bedrijf.''

LPF-kamerlid Eberhard ontkent schorsing

proximity had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het 'geschorste' LPF-kamerlid Eberhard ontkent geschorst te zijn. Hij neemt slechts even een 'een time-out' wegens ziekte in zijn familie.

Eberhard zegt binnenkort weer terug te keren in de Tweede Kamer. Afgelopen weekend stelde zijn fractie hem nog op non-actief en gaf hem twee weken de tijd om zijn naam te zuiveren. Volgens Eberhard is er 'in het gesprek tussen het bestuur van de fractie en mij niets over gezegd.' Eberhard vindt het dan ook 'vreemd' dat fractieleider Wijnschenk later tegen de pers heeft gezegd dat hij op non-actief was gesteld.

Overigens heeft Eberhard ondertussen een rectificatie van het Algemeen Dagblad geeist. Het AD schreef afgelopen zaterdag dat Eberhard een strafblad zou hebben.

Eberhard wijst de beschuldiging van het AD dat hij zou zijn veroordeeld wegens diefstal en verduistering van de hand. Volgens hem is er bij de politie wel aangifte gedaan en hij is ondervraagd, 'maar heb ik er daarna niets meer van gehoord'.

Wanneer de krant geen rectificatie plaatst, zal zijn advocaat Spong een kort geding tegen het AD aanspannen. Het AD zelf komt pas met een reactie als Spong officieel iets van zich heeft laten horen, zo liet een woordvoerder weten.

Emerton blijft bij Feyenoord

De overgang van Feyenoorder Brett Emerton naar Newcastle United is afgeketst. Dinsdag hadden beide clubs nog onverwacht intensief contact met elkaar. Wederom konden de clubs het niet eens worden over de financiŽle afwikkeling van de transactie.

Feyenoord wil voor de AustraliŽr een bedrag van 8 miljoen pond (ongeveer 13,5 miljoen euro) hebben. Newcastle wil dat bedrag wel betalen, echter in termijnen tot medio 2005. De Engelse clubleiding kon daarbij geen bankgarantie afgeven.

,,Het slotantwoord van voorzitter Jorien van den Herik was kort'', liet manager Jan D. Swart op de website van Feyenoord weten. ,,Het kwam erop neer: verspil mijn tijd ook in de toekomst niet meer. Het is natuurlijk ook erg vreemd om van ons te verwachten dat we genoegen nemen met geld waarvan we niet weten of het er is, of ooit nog zal komen. De laatste betaling zou pas 1 september 2005 worden overgemaakt, maar dan wel zonder dekking. Het feit dat Feyenoord dit weigerde vond de voorzitter van Newcastle uiterst merkwaardig.'

Ninja's vallen trein aan in Congo

Boes21 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de republiek Congo hebben zogenaamde Ninja's een trein laten ontsporen die met medicijnen en benzine onderweg was naar de hoofdstad. De Ninja's maken deel uit van een rebellenleger die zich verkleden als de Japanse Ninja-krijgers. De aanval van de Ninja's vond zo'n 200 kilometer ten westen van de hoofdstad Brazzaville plaats.

De republiek Congo is na Nigeria en Angola de derde olieproducerende staat van Afrika. Desondanks staan door de activiteiten van de Ninja's de automobilisten in de rij voor de benzinepompen van Brazzaville.

Scholen in LA bannen drankautomaten

bowie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Los Angeles, met 750.000 studenten, gaat geen cola, limonade of andere suikerhoudende frisdranken meer verkopen in hun scholen. Op deze manier hoopt het iets te kunnen doen aan het overgewicht waarmee veel studenten kampen. Probleem is overigens wel dat lucratieve deals met frisdrankgiganten dreigen af te ketsen.

Scholieren aan de middelbare scholen krijgen volgens een studie 11% van hun calorieŽn binnen door het drinken van frisdrank. Een groot aantal jongeren drinkt dagelijks vijf of meer blikjes frisdrank. Volgens auteur Eric Schlosser van het boek 'Fast Food Nation' staat en blikje ongeveer gelijk aan tien theelepels suiker.

[update] Big Brother 4 is begonnen!

Het is zover: Big Brother 4 is begonnen!

Vanmiddag rond 16.00 uur was het zover: de eerste bewoners trokken het BBhuis binnen. De opmerkelijk grote groep van 20 personen zal naar alle verwachting niet in zijn geheel in het huis blijven. Net als vorig jaar zal een gedeelte van de groep op een locatie elders worden ondergebracht.
De groep bestaat uit 10 mannen en 10 vrouwen.

Over het concept van BB4 doen veel verhalen de ronde. Zo wordt er gesuggereerd dat de bewoners aan het arme deel van het huis in een kooi zullen zitten en zou er een zwembad zijn aangelegd.

Vooralsnog is BB4 nog niet op TV te volgen, de openingsuitzending is op zondag 1 september bij Yorin. Tot die tijd kun je gratis de streams bekijken en de verslagen lezen die "onze" streamverslaggevers hiervan maken. Kijk hiervoor op ons BB4forum.

Ook op deze plek zullen we jullie regelmatig op de hoogte houden van de verwikkelingen van Arthur, Bo, Bram, Carmen, Daniela, Dennis, Geesje, Jeanette, Joyce, Judith, Laurens, Marc, Margriet, Martijn, Mustapha, Sandra, Stefan, Ting, Ursula en Wouter.Endemol houdt de emoties in de hand.
De afleveringen van het vorige seizoen waren veel te negatief, zegt P. RŲmer producent van Endemol Nederland. "Er waren te veel ruzies. Op het einde waren er geen gezonde verhoudingen meer. De laatste twee weken had ik het zelf als kijker wel gezien." Na de eerste vijftig uitzendingen stemt de kijker elke week weer een kandidaat weg. De uiteindelijke winnaar maakt kans op maximaal 500.000 euro.

Panis naar Toyota, Salo en McNish weg

Dr Pepper wist ons vandaag het volgende te melden:

Toyota heeft vandaag aangekondig dat Olivier Panis een contract voor twee jaar bij het team getekend heeft. Zowel Mika Salo als Alan McNish zullen volgend seizoen niet voor het team rijden.

Hiermee heeft het Japanse team vrijwel iedereen in de F1-wereld weten te verrassen. McNish' contract wordt niet verlengd en Salo heeft in overleg met het team besloten om voortijdig uit elkaar te gaan.

"We willen Mika en Allan bedanken voor al hun harde werk de voorbije twee jaren. Zij hebben er voor helpen zorgen dat het team nu op dit niveau staat," aldus Toyota teambaas Ove Andersson. "Dit was geen makkelijk beslissing voor het team en de Toyota Motor Corporation en heeft niks te maken met hun capaciteiten. Mika en Allan zullen de resterende vier wedstrijden afwerken op dezelfde professionele manier waarop ze al het hele jaar werken."

De teamgenoot van Panis tijdens het volgende seizoen zal pas later bekend worden gemaakt. Het gerucht gaat dat Toyota in gesprek is met Felipe Massa en Antonio Pizzonia.

 

In aanloop naar het Ladbrokes.com World Darts Championship kijkt FOK!sport terug op de eerdere edities. Hieruit zal blijken dat tot de komst van Nederlander Raymond van Barneveld, Phil Taylor heer en meester was. Mocht er ook maar een fractie van de vorige edities dit jaar weer te zien zijn,dan kunnen we een groot spektakel verwachten in Alexandra Palace.

2005 was, hoe kan het ook anders, het jaar van Phil The Power Taylor. De Engelsman schoot als een raket van start en wist in de eerste drie wedstrijden slechts een set te verliezen. Hij won van Alex Roy en Dennis Priestley met 4-0 om vervolgens Kevin Painter met 1-5 naar huis te sturen. Vanaf toen werd het ook voor Taylor spannend. In de halve finale wist hij met 2-6, een geflatteerde uitslag, te winnen van landgenoot Bob Anderson. De finale was een groot spektakel. De Engelsman moest aantreden tegen Mark Dudbridge. Laatstgenoemde kwam met geweldig spel op een 2-1 voorsprong, Taylor liet het er echter niet bij zitten en wist Dudbridge terug te breken en zelfs op 2-3 voorsprong te komen. Na die inhaalslag kwam Taylor niet meer in gevaar, hij won drie sets op rij. Na deze imponerende actie wist Dudbrigde nog een set af te pakken om vervolgens ten onder te gaan met 7-4. The Power ging naar huis met £60,000 en zijn twaalfde titel in de PDC.

De Nederlanders waren in 2005 dun gezaaid. Josephus Schenk en Roland Scholten wisten beiden de beginfase van het wereldkampioenschap te overleven, maar kwamen niet verder dan de vierde ronde.


Een jaar later bleek er wederom niemand tegen Taylor opgewassen. Ook dit keer ging het weer heel gemakkelijk voor de Engelsman. In de eerste ronde mocht The Power voor het eerst niet 'als eerste'? verschijnen voor het dartbord en deed dit met veel succes. Tegen landgenoot David Platt werd het heel gemakkelijk 3-0 voor Taylor. Een ronde later werd de als 31ste geplaatste Matt Clark een prooi voor Taylor. Na wat tegenstribbelen aan de kant van Clark werd het uiteindelijk gemakkelijk 4-1 voor de oppermachtige Taylor. Andy Hamilton was in de derde ook weer geen partij voor Taylor, 4-0 werd het en heel Engeland maakte zich op voor de zoveelste overwinning van Taylor. In de kwartfinale kwam de Engelsman een oude bekende tegen, Kevin Painter. Wat een zinderende wedstrijd had moeten worden, werd een walkover voor Taylor. Met maar liefst 5-1 werd Painter afgedroogd en niets leek The Power nog in de weg staan voor zijn dertiende wereldtitel in de PDC. In de halve finale leek het echter toch allemaal iets anders te lopen. Wayne Hawaii 5-0-1 Mardle liet zijn beste kant zien in de wedstrijd tegen Taylor en dit leverde een geweldig spektakel op dat uiteindelijk toch in het voordeel van Taylor werd beslist. Mardle wist het uiteindelijk tot een 6-5 score te komen. Het grootste verzet was hiermee gebroken. Peter Manley vormde in de finale geen enkele tegenstand voor Taylor en werd met 7-0 naar huis gestuurd. Taylor gooide in de finale een gemiddelde van bijna 107 per drie pijlen.

Ook dit jaar waren de Nederlanders niet in staat om ver in het toernooi te komen. Erwin Extercatte kwam niet verder dan de tweede ronde, waarin hij werd uitgeschakeld door Gary Welding. Landgenoot Jan van der Rassel kwam ook niet verder dan ronde 2, hij werd nipt met 4-3 naar huis gestuurd door de Amerikaan John Kuczynski. Roland Scholten wist het wel een ronde verder te schoppen. De als vierde geplaatste Nederland kon echter geen vuist maken tegen Andrian Lewis en kon na drie rondes dus inrukken.

In 2007 was het dan eindelijk zover. Nederlander Raymond van Barneveld maakte de overstap van de BDO, naar de PDC. In datzelfde jaar wist Barney meteen de beker met de grote oren mee naar huis te nemen door de op het oog onverslaanbare Taylor toch te verslaan in een zinderende finale die heel de wereld rondging.

In de tweede ronde was het al meteen raak. De als eerste geplaatste Colin Lloyd was de tegenstander van de Hagenaar. Een prachtige wedstrijd was het gevolg van deze loting, een wedstrijd die uiteindelijk met 3-4 door Van Barneveld werd gewonnen. De drie rondes daarna vormden geen enkel probleem voor Barney. Eerst werd landgenoot Rico Vonck met 4-0 verslagen en daarna was het de beurt aan Alan Tabern die met 5-0 naar huis kon. Toen Andy Jenkins in de halve finale met 6-0 werd afgedroogd stond al bijna vast dat de Nederlander zou gaan winnen. Er was echter een grote hindernis voor de Hagenaar in de persoon van Phil Taylor. Ook de Brit had in aanloop naar de finale geen enkele tegenstand gehad, hierdoor was het onmogelijk in te schatten hoe goed de twee eigenlijk waren. Dit werd echter snel duidelijk. Een van de beste wedstrijden ooit was het gevolg van twee geweldenaren aan het bord. De wedstrijd werd uiteindelijk een prooi voor Barney die hiermee na vier BDO-titels ook beslag wist te legen op de wereldtitel bij de PDC. Ook zorgde hij met deze overwinning voor het eerste verlies in drie jaar voor Taylor.

Buiten Barney om was het ook dit jaar niet veel met de Nederlanders. Zoals hierboven al genoemd werd Vonck door Van Barneveld in de derde ronde uitgeschakeld en ook Scholten kwam niet verder. Hij werd met 4-2 naar huis gestuurd door de Engelsman Colin Osborne.

2008 was een opvallend jaar. Dit keer was het niet Taylor, niet Van Barneveld, maar John Part die er met de wereldtitel vandoor ging. Taylor had het deze editie aanzienlijk moeilijker in de beginfase dan voorgaande jaren. De tweede en de derde ronde werden met veel pijn en moeite gewonnen. Het werd tweemaal 4-3 in het voordeel van The Power. Daarna was het afgelopen voor Taylor. Oude bekende Wayne Mardle stuurde Taylor naar huis met 5-4. Van Barneveld lag er zelfs nog een ronde eerder uit. In de tweede ronde wist de Nederlander nog met 4-1 van Jason Clark te winnen, maar een ronde later was Kevin Painter met 2-4 te sterk. Winnaar Part kende een sterk toernooi. Hij won in de tweede ronde met 4-1 van de Oostenrijker Mensur Suljovic. Daarna was hij te sterk voor achtereenvolgens Alex Roy, James Wade en Kevin Painter. In de finale bleek ook Kirk Sheperd niet opgewassen tegen de Canadees. Hij ging uiteindelijk van het podium af met een 2-7 nederlaag.

Dit jaar deden er maar liefst zeven Nederlanders mee. In de eerste ronde waren Jelle Klaassen, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Erwin Extercatte, Vincent van de Voort, Leroy Kwadijk en Jan van der Rassel actief in Londen. Van Gerwen mocht aantreden tegen Taylor die hij een aardige partij bood. Het werd 3-2 voor de Engelsman. Na afloop prees Taylor het talent van de Nederlander. Naast Van Gerwen werd alleen Klaassen door landgenoot Van de Voort uitgeschakeld. Ook na drie rondes was Nederland in drie man vertegenwoordigd. Toch was het in de derde ronde afgelopen voor Nederland. Van Barneveld ging zoals gezegd met 2-4 ten onder tegen Painter, terwijl Scholten en Van der Rassel werden uitgeschakeld door respectievelijk Wayne Mardle en Peter Manley.

2009 was weer het jaar van The Power. Taylor rolde weer makkelijk door het toernooi, hij stond in de vier wedstrijden in aanloop naar de finale slechts één set af. Verder won hij met 3-0 van Steve Grubb, met 4-0 van Michael van Gerwen, met 4-1 van Kevin Painter en in de halve finale rolde hij Co Stompé met speels gemak op. Het werd 5-0. De andere finalist, Van Barneveld, had het iets lastiger. In de eerste ronde won hij eenvoudig van Mark Stephenson met 3-0. In de derde ronde echter, had hij al zijn talent nodig om Ronnie Baxter op de knieën te krijgen. Hij won uiteindelijk nipt met 4-3. Na deze uitputtingsslag stond landgenoot Klaassen tegenover hem, Barney wist uiteindelijk relatief eenvoudig te winnen met 5-1, maar het opvallendste gebeurde pas in de allerlaatste set. Na een 107-uitgooi van Klaassen ging Van Barneveld als een speer van start, wat uiteindelijk resulteerde in de eerste 9-darter ooit op het PDC World Championship.
Na een 6-4 overwinning op James Wade was daar dan eindelijk weer dé finale: Van Barneveld tegen Taylor. Iedereen hoopte natuurlijk op een kopie van de vorige finale, volgens velen de beste finale ooit. Het liep echter anders, heel anders. Barney speelde zwak, Taylor speelde geweldig. Met een gemiddelde van 110.94 per drie pijlen aan de kant van de Engelsman werd het uiteindelijk 7-1 voor Taylor.

Van Barnevelds landgenoten deden het dit jaar echter ook niet onaardig. Zo won Stompé met speels gemak van Wayne Mardle met 4-0 en wist Klaassen het tot de kwartfinales te schoppen.

Ook in 2010 was Taylor weer de beste. In een zinderende finale tegen Simon Whitlock liet hij zijn beste darts zien en stuurde de Australiër met 7-3 naar huis. Ook deze editie stond The Power slechts een set af in de weg naar de finale. Whitlock had het beduidend moeilijker en moest tegen James Wade in de kwartfinale en Van Barneveld in de halve finale flink aan de bak. Tegen Van Barneveld werd het 5-6, terwijl Wade moeizaam met 5-3 werd verslagen.

Van Barneveld had tot de wedstrijd tegen The Magician ook een set afgestaan en leek hard op weg naar de finale. Tegenstander Ronnie Baxter, waar hij een jaar eerder veel moeite had, werd met 5-0 van het podium afgeveegd. De enige andere Nederlander die een kleine rol van betekenis speelde dit jaar was Co Stompé, hij kwam net als Barney niet verder dan de kwartfinale. Hij werd met 3-5 verslagen door Mark Webster.

'Onbeleefde taxichauffeurs afschieten'

rmsappl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Maleisische minister van toerisme vindt dat onbeleefde taxichauffeurs moeten worden afgeschoten. Volgens Abdul Kadir Sheikh Fadzir zijn onbeschofte en oneerlijke taxichauffeurs een bedreiging voor de belangrijke toerisme- industrie van het land. "Hen tegen een muur zetten en doodschieten, is de straf die ze verdienen", zei de minister in een interview.

Hij had al diverse brieven ontvangen van toeristen die over het feit van de onbeleefde taxichauffeurs klaagden ook was hij diverse malen aangesproken op straat over het gedrag van de chauffeurs.

Man rijdt op AH filiaal in

Pitr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een filiaal van de supermarkt Albert Heijn in het centrum van Geldrop is rond kwart voor twee een auto de zaak binnengereden.

De auto kwam met hoge snelheid het parkeerterrein op rijden, ramde twee auto's en reed vervolgens de hele pui eruit. De auto kwam pas ver binnen de zaak ter hoogte van de kassa's tot stilstand.

Ambulances en brandweer zijn onderweg. Een deel van het centrum is afgezet. Er zijn geen gewonden gevallen.

Toeval levert 1 miljoen euro op

bowie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen maandag heeft een Belgisch echtpaar zich gemeld bij de Nationale Loterij in BelgiŽ. Dit echtpaar speelde samen met hun drie volwassen kinderen al een zestal jaren mee met de Lotto, steeds met dezelfde cijfercombinaties. Echter voor de trekking van 17 augustus besloten zij hierop een uitzondering te maken. Eťn van de kinderen koos, geheel willekeurige, de cijfers.

Dankzij deze uitzondering won de familie het bedrag van 1.074.200 euro. Het echtpaar had het niet direct door dat zij miljonair waren, pas een week later kwamen zij er achter dat zij gewonnen hadden.

Bejaarde vrouw rijdt man dood

Marcelopschool en Otreb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 89-jarige vrouw uit Emmen heeft gisteren met haar auto een 46-jarige man uit Zuidlaren doodgereden. De man zat op een terras aan de Stationsweg toen de bejaarde automobiliste met haar auto de stoep opreed en de man raakte.

Het slachtoffer zat met zijn rug naar de straat en heeft de auto niet aan zien komen. Een tweede terrasbezoeker raakte licht gewond. Twee mensen konden nog net opzij springen. Daarna reed de auto nog tientallen meters door, voorbij een oversteekplaats, om tegen een lantaarnpaal tot stilstand te komen.

De uit Emmen afkomstige vrouw vertelde dat haar auto niet alleen op hol geslagen, maar dat de remmen ook niet werkten. De auto en de rijvaardigheid van de vrouw worden nog nader onderzocht.

Arrows verkocht, maar toch naar Spa

Dr Pepper wist ons vandaag het volgende te melden:

Het Arrows Formule1 team liet vandaag weten verkocht te zijn aan een Amerikaanse investeerder. Tevens liet het Engelse team weten alsnog te vertrekken richting Spa-Francorchamps waar komend weekend de Grand Prix van BelgiŽ verreden wordt.

In een korte pers release van het team werd medegedeeld dat 'een Amerikaanse investeerder' het team overgenomen heeft. Gedacht wordt aan Villeneuve's manager en oud-BAR baas Craig Pollock. Van de Schot is het namelijk bekend dat hij een aantal Amerikaanse investeerders klaar heeft staan om in de Formule1 te stappen.

Het Arrows team zal vanavond laat aankomen in BelgiŽ om in ieder geval weer van de partij te zijn tijdens het raceweekend. Meer nieuws over de overname krijgen we hopelijk spoedig.

De kameleon op sterk water

Enkele jaren geleden kwam ik een boekje tegen: 'De kameleon op sterk water.' Dit verhaal is het onofficieuze laatste verhaal over de schippers van de Kameleon waarin de schippers nogal 'ongewone' avonturen beleven.

Ik heb hem gescanned, OCR'd en omgezet naar een PDFtje. (Op deze site kun je de gratis reader vinden.)

Download de PDF (48 pagina's) hier of de HTML versie (veel minder leesbaar) hier.
Me eigen

Belgen ontduiken radarcontroles

bowie meldde ons via de newssubmit het volgende:

Minimaal 500 Belgen kunnen met een gerust hart een flink stuk harder rijden, hun wagen is namelijk uitgerust met een duur systeem, wat in BelgiŽ verboden is, dat snelheidsradars niet opspoort, maar wel misleidt.

Het systeem dat door het Nederlandse bedrijf Yuco Technologies op de markt is gebracht is in BelgiŽ en Frankrijk verboden, omdat het daar wettelijk niet is toegestaan om snelheidscontroles te omzeilen. Het systeem voegt een FM-toon aan het originele radar signaal toe en kaatst dat in gewijzigde vorm terug. Het systeem laat de meting, die overal in Europa hetzelfde gedaan wordt, 30% lager uitvallen. Dus wie met 180 Km/u geflitst zou worden krijgt een bekeuring alsof hij 130 Km/u heeft gereden.

Het bedrijf heeft zoveel vertrouwen in hun produkt, dat ze de koper een proefperiode van een maand geeft en een schriftelijke garantie van een jaar tegen snelheidsovertredingen. Het systeem zelf kost 1.895 euro. De kopers zijn dan ook vooral zakenmensen die veel op de weg zitten.

Winkelchef vast na aanhouding van rover

ronhui had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gistermiddag heeft de politie een 30-jarige bedrijfsleider van de Albert Heijn-supermarkt in de Amsterdamse Van Swindenstraat gearresteerd die een overval op zijn zaak had verijdeld. De bedrijfsleider, Lucas Porsius, zou juist naar huis gaan om op tijd te zijn voor een ouderavond, toen hij te maken kreeg met een overvaller die met een mes dreigde en een greep uit een kassa deed.

Samen met een collega sprintte Porsius de rover na en in het Oosterpark kregen zij hem uiteindelijk te pakken. De 33-jarige rover, die het mes nog bij zich had, moest in een stevig handgemeen overmeesterd worden.

Nadat de politie arriveerde, deed de crimineel, die in de overmeestering een klap opliep, aangifte wegens mishandeling. Porsius en zijn collega werden door de politie op bureau IJtunnel urenlang ondervraagd. Pas gisteravond laat werden zij vrijgelaten.

Of de zaak voor de twee personeelsleden een vervolg krijgt, hangt af van de officier van justitie.

Sugababes-lid Keisha was gegijzeld

LOST_GUNT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sugababes-lid Keisha heeft onlangs een zeer angstaanjagende dag gehad. De donkere zangeres van het trio is namelijk vijf uur lang gegijzeld geweest.

Keisha verliet de studio en werd gegrepen door een onbekende man die haar stond op te wachten. Terwijl hij de zangeres aanrandde, hield hij een mes op haar keel. De man wilde persť Keisha's telefoonnummer hebben. Dat kreeg hij niet van haar en daarom sloot de man haar vijf uur lang op in een magazijn. Omdat de man niet goed oplette kon de zangeres het pand uit vluchten.

Keisha heeft gelijk aangifte gedaan van de gebeurtenis. Niet lang daarna kon de politie de man in de boeien slaan.

Polygame man in cel wegens verkrachting

Halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voor polygamie veroordeelde Tom Green heeft dinsdag ook nog eens vijf jaar cel gekregen wegens verkrachting van een 13-jarig meisje met wie hij in 1986 trouwde. Er was 10 jaar tegen hem geŽist, maar hij kreeg uiteindelijk 5 jaar omdat de inmiddels 30-jarige vrouw bij hem blijft. Ze heeft inmiddels 7 kinderen van hem.

De 53-jarige man heeft vijf vrouwen en 30 kinderen. Green zegt dat hij mormoon is. Hoewel de mormonen in 1890 veelwijverij officieel hebben afgezworen, zijn er in afgelegen gebieden in het westen van de Verenigde Staten nog 30.000 mensen die aan polygamie doen. Green leefde met zijn vrouwen in de woestijn.

Priester slaat kind tijdens doopritueel

intoxicated had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Spaanse priester die een 3-jarig meisje aan het dopen was heeft haar in het gezicht geslagen omdat ze niet stopte met huilen tijdens het ritueel.

Priester Enrique Abad van de Santa Rosa kerk in het plaatje Alcoy (zuid-oost Spanje) had aan de moeder van de 3- jaar oude peuter Alba Diaz Pons gevraagd om haar stil te krijgen tijdens de ceremonie. Maar een vuurwerkknal buiten de kerk deed het meisje zo schrikken dat ze bleef huilen. Toen priester Abad het voorhoofd van het kind besprenkelde met olie, sloeg hij haar met zijn andere hand in het gezicht.

Telefoontjes van de pers naar de Santa Rosa kerk bleven onbeantwoord.

Tanker mogelijk betrokken bij tragisch ongeval

Phoenixx had ons via de newssubmit het volgende te melden (met dank voor het volledig herschrijven):

In de nacht van zondag op maandag is de chemicaliŽn tanker "Bow Eagle" in de Golf van Biscaye in aanvaring gekomen met een onbekend object. De boeg raakte beschadigd waardoor de lading van ťťn van de tanks in zee begon te lekken. Direkt heeft men het produkt - ethyl acetaat - overgepompt naar een andere tank in het schip, zodat de schade beperkt is gebleven tot het verlies van 200 Mt ETAC. Ethyl Acetate is goed oplosbaar in water en biologisch afbreekbaar, zodat het milieu nauwelijks te lijden heeft gehad onder dit ongeval.

Eerder maandag werd een Franse vissersboot overvaren door een nog niet geÔdentificeerd vrachtschip. De "Cistude" had een noodsignaal uitgezonden en was binnen een uur gezonken. Drie van de zeven opvarenden zijn gered en ťťn lichaam is geborgen. De overige drie zijn nog steeds vermist maar aangenomen wordt dat zij de aanvaring niet hebben overleefd. Op het moment van de aanvaring bevonden zich tien grote vrachtschepen in het gebied waar de visserboot is gezonken.

Inmiddels hebben de Franse authoriteiten de "Bow Eagle", welke verder verlies van chemicaliŽn vanuit de beschadigde tank heeft weten te voorkomen, toestemming gegeven door te varen naar haar bestemming, de Rotterdamse haven. Aldaar zal worden nagegaan of de aanvaring van de "Bow Eagle" en het vergaan van de "Cistude" met elkaar in verband kunnen worden gebracht.


foto van de "Bow Eagle"

Nawijn dreigt met subsidiestop allochtonen projecten

Espoda had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-minister Nawijn (Vreemdelingenbeleid en Integratie) wil dat gemeenten stoppen met projecten waaraan alleen allochtonen meedoen. ,,Marokkaanse vrouwen die leren zwemmen, dat is prima. Maar doe het met z'n allen. Die vrouwen moeten juist niet onder elkaar blijven'', aldus de bewindsman vandaag in dagblad Trouw.

Als gemeenten die projecten niet stopzetten wil hij de subsidie intrekken die ze voor degelijke projecten krijgen. Integratie-projecten waaraan alleen allochtonen meedoen dragen niet bij aan de integratie, meent Nawijn: ,,Ik zie dat allochtonenclubs heel veel geld krijgen, en andere verenigingen niets. Dat wekt jaloezie op''.

Verder zegt de LPF-minister in een interview met de Volkskrant grote moeite te hebben met de eigen beleidsvrijheid die gemeenten nemen wanneer buitenlanders volgens de wet moeten worden uitgezet. Nawijn vindt dat gemeenten moeten meewerken aan het uitzetten van illegalen. ,,Ik ga ze zeggen: waarom besteedt u geld aan illegalen en uitgeproduceerde asielzoekers, terwijl er andere mensen zijn die opgevangen moeten worden.''

Als ze niet meewerken aan beleid zoals ''dat democratisch is vastgesteld'', dan zal het Rijk ingrijpen en tot uitzetting moeten overgaan, aldus Nawijn.

Criminele Marokkanen

Nawijn zegt verder dat hij criminele Marokkaanse jongeren met een Nederlands paspoort niet wil en kan terugsturen. Hij laat wel onderzoeken of en wanneer het Nederlanderschap kan worden beŽindigd. ''We moeten onorthodoxe maatregelen niet schuwen. Wij moeten ons afvragen waar onze gastvrijheid ophoudt''.

Nawijn: ''Onorthodoxe maatregelen niet schuwen''

Microsoft bindt strijd aan tegen kopieŽn

Microsoft zal met de komst van Windows XP Service Pack 1 de strijd aangaan met gebruikers van illegale kopieŽn.

De update van het Windows besturingssysteem zal niet alleen de verschillende componenten van het pakket opwaarderen, maar het zal ook een database van illegale serienummers bevatten die bij Microsoft bekend zijn.

Wanneer een gebruiker de reparatiesoftware gebruikt is de kans groot dat nadat de computer herstart is, Windows de gebruiker vraagt om het softwarepakket opnieuw te registreren.

In de toekomst wil Microsoft de 'Online Update' mogelijkheid, om de software via het internet bij te werken, ook gaan voorzien van een controle op serienummers. Gebruikers van illegale software zullen dan van de update-mogelijkheid worden uitgesloten.

Poederbrief gestuurd aan Al Gore

Op het kantoor van de voormalige Amerikaanse vice-president Al Gore is dinsdag een brief bezorgd waarin wit poeder zat. De brief werd geopend door een medewerker van Gore.

Na het openen van de brief is een team van specialisten direct naar het kantoor van Gore gestuurd om de brief te onderzoeken. Het is ng niet bekend wat voor poeder het is en waar het vandaan komt.

Vorig jaar overleden in de Verenigde Staten vijf mensen die besmet waren geraakt met de antraxbacterie die de ziekte miltvuur veroorzaakt. Zij kwamen in aanraking met antrax door brieven waarin de bacterie in poedervorm zat. De brieven waren gericht aan een aantal mediapersoonlijkheden en politici.

Voetbal: Emerton blijft bij Feyenoord

De overgang van Feyenoorder Brett Emerton naar Newcastle United is afgeketst. Dinsdag hadden beide clubs nog onverwacht intensief contact met elkaar. Wederom konden de clubs het niet eens worden over de financiŽle afwikkeling van de transactie.

Feyenoord wil voor de AustraliŽr een bedrag van 8 miljoen pond (ongeveer 13,5 miljoen euro) hebben. Newcastle wil dat bedrag wel betalen, echter in termijnen tot medio 2005. De Engelse clubleiding kon daarbij geen bankgarantie afgeven.

,,Het slotantwoord van voorzitter Jorien van den Herik was kort'', liet manager Jan D. Swart op de website van Feyenoord weten. ,,Het kwam erop neer: verspil mijn tijd ook in de toekomst niet meer. Het is natuurlijk ook erg vreemd om van ons te verwachten dat we genoegen nemen met geld waarvan we niet weten of het er is, of ooit nog zal komen. De laatste betaling zou pas 1 september 2005 worden overgemaakt, maar dan wel zonder dekking. Het feit dat Feyenoord dit weigerde vond de voorzitter van Newcastle uiterst merkwaardig.'

Sony stopt definitief met Betamax

Arnoud had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eind dit jaar zal Sony de productie van Betamax-videorecorders volledig beŽindigen. Sony verklaart dat de vraag naar het 27 jaar oude product dramatisch gedaald.

Met de Betamax videorecorder verloor Sony begin jaren tachtig al de strijd op de videorecordermarkt. Het VHS-type van de concurrenten bleek veel gewilder. De buitenlandse Betamax-productie werd toen stilgelegd.

Het afgelopen jaar werden in Japan zelf nog slechts 2800 apparaten gemaakt. In totaal zijn wereldwijd zo'n 18 miljoen Betamax-videorecorders verkocht.

Vermeend slachtoffer WTC levend gevonden

Esposa en halvarine hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 46-jarige George V. Sims, die dicht bij het World Trade Center was toen de torens op 11 september door terroristen met vliegtuigen werden doorboord, was als vermist opgegeven.
Tegen alle verwachtingen in is hij nu gevonden in een ziekenhuis. Zijn familie werd eerder deze maand gebeld door een ziekenhuis dat vermoedde de vermiste Sims, die lijdt aan geheugenverlies, in behandeling te hebben. Er werd gevraagd een foto van hem op te sturen. "Hij leeft, maar het gaat niet goed met hem", aldus zijn moeder.

Hardere en betere aanpak voetbalvandalen

De huidige maatregelen ter bestrijding van voetbalvandalisme moeten efficiŽnter worden toegepast. Dat hebben het kabinet, de clubs in het betaald voetbal, de gemeenten en de KNVB gisteravond besloten.

In ieder geval moet een groep van zo'n 300 notoire raddraaiers blijvend geweerd worden uit de stadions. In november volgt nieuw overleg tussen alle partijen. Dan moet duidelijk zijn wat er momenteel precies aan regelgeving is en hoe die moet worden toegepast.

KNVB, clubs en gemeenten vroegen het kabinet ook om de invoering van een meldingsplicht voor vandalen met een stadionverbod. In de ogen van minister Donner van Justitie is de roep om een strafrechtelijk stadionverbod niet het startpunt van de discussies, maar een eventueel eindpunt. Volgens minister Remkes van Binnenlandse Zaken bestaan er nu al voldoende instrumenten om voetbalvandalisme aan te pakken, maar worden die niet altijd op een manier toegepast die effectief genoeg is.

Far far away...

...in een erg geliefd land was gelukkig ook nog internet. Muizen zijn schaars en privebezit, maar het tempo mag er zeker zijn.

Ik heb het dus gehaald, de jet-lag is zo ongeveer voorbij en ik heb een hoop nieuwe mensen ontmoet. Canada, daar verwacht je Canadezen op school, maar de introductie bleek dus alleen voor Internationale Studenten te zijn en ik had meer het gevoel alsof ik in China rondliep.
Er waren 4 groepen, 3 van de vier waren Chinezen, Japanners, Koreanen, Hong Kongezen, Taiwanners en andere zuid-oost Aziaten. De rest bestond uit mensen die wel Engels spraken. Ik als eenzame Nederlander, een Duits meisje, een Zwitserse, een Turk, twee Zweden, 3 Indiaers en een stel Mexicanen. Het buitenlandgevoel was er dus, al was het een beetje anders dan ik had verwacht.

Owja, dat ik 'midden in de nacht' online bent komt door het tijdverschil, niet door de jetlag Pfoei, tijdje terug dat het allemaal in het Nederlands moest

Schotland stelt dino-afdrukken veilig

Halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Schotland zijn gisteren opgravingen begonnen van de oudste en grootste afdrukken van dinosaurussen die ooit in het land zijn gevonden.

Een wandelaar heeft de afdrukken ontdekt. De fossielen afdrukken zijn 165 miljoen jaar oud en zijn gemiddeld 50 centimeter lang. Men vermoedt dat het om een vleesetende soort gaat.

"Dinosaurusresten zijn zeer zeldzaam in Schotland en er moet alles aan gedaan worden om ze te beschermen", zo zei Neil Clark. Hij leidt het team dat de afdrukken gaat blootleggen.

Voetbal: Uitslag Feyenoord - Fenerbahce

halvarine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ten koste van Fenerbahce heeft Feyenoord zich geplaatst voor de Champions League. In Istanbul werdt het 2-0 voor de Rotterdammers. Japanner Ono en Thomas Buffel waren de doelpuntenmakers.

Ondanks het vele vuurwerk en geluid dat de supporters van de Turkse club maakten hield Feyenoord het hoofd koel. Dat trainer van Marwijk naar de tribune werd gestuurd wegens aanmerkingen tegen de arbiter, mocht achteraf de pret niet drukken.

Aanstaande vrijdag moet Feyenoord in Monaco spelen voor de supercup tegen Real Madrid, de Champions League winnaar van afgelopen seizoen.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.