LPF-kamerlid Eberhard ontkent schorsing

proximity had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het 'geschorste' LPF-kamerlid Eberhard ontkent geschorst te zijn. Hij neemt slechts even een 'een time-out' wegens ziekte in zijn familie.

Eberhard zegt binnenkort weer terug te keren in de Tweede Kamer. Afgelopen weekend stelde zijn fractie hem nog op non-actief en gaf hem twee weken de tijd om zijn naam te zuiveren. Volgens Eberhard is er 'in het gesprek tussen het bestuur van de fractie en mij niets over gezegd.' Eberhard vindt het dan ook 'vreemd' dat fractieleider Wijnschenk later tegen de pers heeft gezegd dat hij op non-actief was gesteld.

Overigens heeft Eberhard ondertussen een rectificatie van het Algemeen Dagblad geeist. Het AD schreef afgelopen zaterdag dat Eberhard een strafblad zou hebben.

Eberhard wijst de beschuldiging van het AD dat hij zou zijn veroordeeld wegens diefstal en verduistering van de hand. Volgens hem is er bij de politie wel aangifte gedaan en hij is ondervraagd, 'maar heb ik er daarna niets meer van gehoord'.

Wanneer de krant geen rectificatie plaatst, zal zijn advocaat Spong een kort geding tegen het AD aanspannen. Het AD zelf komt pas met een reactie als Spong officieel iets van zich heeft laten horen, zo liet een woordvoerder weten.