Nawijn dreigt met subsidiestop allochtonen projecten

Espoda had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-minister Nawijn (Vreemdelingenbeleid en Integratie) wil dat gemeenten stoppen met projecten waaraan alleen allochtonen meedoen. ,,Marokkaanse vrouwen die leren zwemmen, dat is prima. Maar doe het met z'n allen. Die vrouwen moeten juist niet onder elkaar blijven'', aldus de bewindsman vandaag in dagblad Trouw.

Als gemeenten die projecten niet stopzetten wil hij de subsidie intrekken die ze voor degelijke projecten krijgen. Integratie-projecten waaraan alleen allochtonen meedoen dragen niet bij aan de integratie, meent Nawijn: ,,Ik zie dat allochtonenclubs heel veel geld krijgen, en andere verenigingen niets. Dat wekt jaloezie op''.

Verder zegt de LPF-minister in een interview met de Volkskrant grote moeite te hebben met de eigen beleidsvrijheid die gemeenten nemen wanneer buitenlanders volgens de wet moeten worden uitgezet. Nawijn vindt dat gemeenten moeten meewerken aan het uitzetten van illegalen. ,,Ik ga ze zeggen: waarom besteedt u geld aan illegalen en uitgeproduceerde asielzoekers, terwijl er andere mensen zijn die opgevangen moeten worden.''

Als ze niet meewerken aan beleid zoals ''dat democratisch is vastgesteld'', dan zal het Rijk ingrijpen en tot uitzetting moeten overgaan, aldus Nawijn.

Criminele Marokkanen

Nawijn zegt verder dat hij criminele Marokkaanse jongeren met een Nederlands paspoort niet wil en kan terugsturen. Hij laat wel onderzoeken of en wanneer het Nederlanderschap kan worden beŽindigd. ''We moeten onorthodoxe maatregelen niet schuwen. Wij moeten ons afvragen waar onze gastvrijheid ophoudt''.

Nawijn: ''Onorthodoxe maatregelen niet schuwen''