Emerton blijft bij Feyenoord

De overgang van Feyenoorder Brett Emerton naar Newcastle United is afgeketst. Dinsdag hadden beide clubs nog onverwacht intensief contact met elkaar. Wederom konden de clubs het niet eens worden over de financiële afwikkeling van de transactie.

Feyenoord wil voor de Australiër een bedrag van 8 miljoen pond (ongeveer 13,5 miljoen euro) hebben. Newcastle wil dat bedrag wel betalen, echter in termijnen tot medio 2005. De Engelse clubleiding kon daarbij geen bankgarantie afgeven.

,,Het slotantwoord van voorzitter Jorien van den Herik was kort'', liet manager Jan D. Swart op de website van Feyenoord weten. ,,Het kwam erop neer: verspil mijn tijd ook in de toekomst niet meer. Het is natuurlijk ook erg vreemd om van ons te verwachten dat we genoegen nemen met geld waarvan we niet weten of het er is, of ooit nog zal komen. De laatste betaling zou pas 1 september 2005 worden overgemaakt, maar dan wel zonder dekking. Het feit dat Feyenoord dit weigerde vond de voorzitter van Newcastle uiterst merkwaardig.'