FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 augustus 2002

Bergbeklimmer omgekomen in de Alpen

Dinsdag is er een Nederlandse bergbeklimmer overleden in het Franse deel van de Alpen. De man, een 38-jarige Amsterdammer, viel dertig meter naar beneden in een kloof. Het ongeval vond plaats op de Aiguille Sialouse.

De verongelukte bergbeklimmer was in gezelschap van een andere bergbeklimmer. Deze is ongedeerd uit de bergen teruggekomen. Het lichaam van de omgekomen Amsterdammer is per helikopter naar een ziekenhuis in Briancon gebracht.

Fiona de Vilder toch geen staatssecretaris

carin aka trijntje, EdwinW, MREn, kezmania en proximity hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-kandidate Fiona de Vilder wordt toch niet de nieuwe staatssecretaris van Emancipatie en Gezinszaken, zo heeft zij bevestigd.

Volgens het NRC Handelsblad is De Vilder onder druk is gezet om 'een andere functie te ambiëren'. Vice-fractievoorzitter van de LPF, Ferry Hoogendijk, sprak eerder vandaag nog tegen dat De Vilder van de post afziet.

De Vilder had gisteren een gesprek met premier Balkenende en eerder had ze al gesproken met minister De Geus van Sociale Zaken. Volgens de krant maakte zij op hen geen goede indruk. De LPF moet nu opnieuw op zoek naar een opvolger voor Philomena Bijlhout.

India plant onbemande missie naar maan

Necromancer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

India plant een onbemande missie naar de maan tegen het jaar 2007. Dit meldt een rapport dat door de Indian Space Research Organisation is afgeleverd aan de overheid. De kosten voor dit project zouden om en nabij de 82,5 miljoen dollar liggen.

Kritiek in India ligt echt op de loer. Er wordt gezegd dat dit project er enkel is om de prestige van het land op te krikken en om de rakettechnologie nog wat te verbeteren. Criticasters zeggen eveneens dat het geld beter besteed kan worden aan onderwijs of gezondheidszorg.

Enkel de VS, Rusland en Japan hebben tot nu toe missies naar de maan gestuurd.

Oltmans stapt op bij NAC

NAC en Roelant Oltmans zijn uitelkaar. De algemeen directeur en de clubleiding maakten vandaag bekend dat ze dat in goed overleg besloten hebben. Ook de Raad van Toezicht treedt terug, zodra er een nieuw bestuur is gevormd.
De ex-bondschoach van de Nederlandse hockeyploeg stond al geruime tijd onder druk wegens financiële problemen bij de club uit Breda. Veel supporters hielden Oltmans verantwoordelijk voor de ? 8,6 miljoen grote schuld en pas nadat enkele sponsoren en de gemeente Breda met geld over de brug kwamen kreeg NAC uiteindelijk een licentie. Mede wegens bedreigingen aan zijn adres is Oltmans opgestapt.

[update 15-08]Arrows niet in Hongarije

Urbankid wist ons vandaag het volgende te melden:

Arrows heeft vandaag bevestigd dat het in gesprek blijft met potentiële investeerders. Arrows is geadviseerd om niets te doen dat deze discussie zou kunnen verstoren en dat het Orange Arrows team niet mee zou moeten doen aan de Hongaarse Grand Prix dit weekend.

Er bestaat een kleine kans dat Arrows zelfs de rest van het seizoen niet meer rijdt.

Tom walkinshaw teambaas van Arrows deelt het volgende mee : "ik verwacht dat de financiële problemen binnenkort opgelost zijn, de gesprekken hierover hebben prioriteit ten opzichte van de Grand Prix dit weekend."

Een team dat de financiële middelen niet meer heeft om deel te nemen aan een Grand Prix race wordt volgens de reglementen van de FIA voor de rest van het seizoen uitgesloten.

De FIA heeft nog geen beslissing genomen over een eventuele straf, maar dat we Arrows dit seizoen niet meer in actie zullen zien lijkt waarschijnlijk.


Davidson vervangt Yoong bij Minardi

Planethugo wist ons vandaag het volgende te melden:

Anthony Davidson maakt komend weekeinde zijn debuut in de Formule I. De 23-jarige Britse coureur komt voor Minardi aan de start in de Grand Prix van Hongarije. Davidson neemt bij de renstal het stoeltje over van de Maleisiër Alex Yoong die dit seizoen slecht gepresteerd heeft.

Yoong wist zich dit seizoen bij drie races niet te kwalificeren. De teamleiding is daarom bang dat Yoong zijn zelfvertrouwen kwijtgeraakt is en heeft hem daarom gepasseerd. Yoong mag zich de komende weken bewijzen in de testraces. Als dat goed gaat, komt Yoong nog uit in de laatste drie races van het seizoen.

Davidson was dit seizoen testrijder bij een andere Formule I-stal, BAR. Vorig seizoen werd hij tweede in de het Britse Formule 3-kampioenschap, achter de Japanner Takuma Sato. Het andere stoeltje bij Minardi wordt dit seizoen ingenomen door de Australiër Mark Webber.

Heinsbroek: Spaarloon geen lastenverlichting

Marinus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Heinsbroek LPF) van Economische Zaken meent dat het voorstel van staatssecretaris Van Eijck om het spaarloon te deblokkeren niet zal leiden tot de nodige impuls voor de vaderlandse economie omdat het voor de werknemers gaat om ,,hun eigen geld.'' Volgens Heinsbroek is er dus geen sprake van lastenverlichting.

De minister is dan ook van mening dat niet verwacht hoeft te worden dat de maatregel een positief effect zal hebben op de concurrentiepositie van het Nederlandse bedrijfsleven. Heinsbroek blijft dan ook bij zijn voorstellen voor lagere premies voor werkgevers en het naar voren halen van "het kwartje van Kok" en de afschaffing van de OZB voor woningen. Hij kon echter niet zeggen wanneer deze voorstellen daadwerkelijk worden doorgevoerd.

Opmerkelijk groen in het plantsoen

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bewoners van de Arnhemse Marten van Rossemstraat zijn verdeeld over de beplanting in het plantsoen. Reageert de een nog droog met 'mooi groen plantje', voor de ander is het een schande dat er zomaar drie wietplanten aan de openbare weg staan. De wietplanten, die er allemaal goed verzorgd bij staan met een stokje ernaast zodat de steel niet knapt, lijken dagelijks water te krijgen, te oordelen naar de fris groen ogende bladeren.

Voor de lol
Ron Roelofs, bewoner van de Van Rossemstraat weet wel hoe het komt dat de platen er zo fris uitzien: ,,Mijn zoon geeft de planten geregeld water. Ze zijn niet van hem, hoor." Zij zoon is echter prima op de hoogte van het gebruik van cannabisplanten, vertelt Roelofs. ,,Samen met een groep jongens uit de buurt rookt hij wel eens cannabis hier op de stoep. Ze hebben die planten denk ik voor de lol."

De laconieke houding van Roelofs wordt echter niet gedeeld door een buurman die zich ergert aan ,,de verbouwing van drugs in de straat". Hij heeft dan ook de gemeente gebeld, maar die zeiden dat hij ze zelf maar moest knippen. ,,Dat durf ik niet. En de politie heb ik ook gebeld, maar echt haast hebben die ook niet."

Opiumwet
Niemand in de straat weet of het onderhouden van de planten in het plantsoen eigenlijk strafbaar is. De aanwezige agente bij de nabijgelegen politiehuiskamer op de hoek van de Van Rossemstraat weet het ook niet maar doet navraag bij de afdeling Drugszaken van de politie. "Op grond van de Opiumwet is het verboden. Maar strafrechterlijk vervolgd worden mensen pas bij vijf planten of meer. We doen er dus niets aan."

Psychiatrische patiënt vermist na verlof

mike.matar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds woensdag 7 augustus is een man spoorloos. De man, die op een gesloten afdeling van een psychiatrische inrichting in Eindhoven verbleef, heeft dringend medicijnen nodig. Voor zijn leven wordt gevreesd.

De man, die aan zware depressies lijdt en contact met andere mensen schuwt, keerde afgelopen woensdag niet terug van een kort verlof om een winkel buiten de afdeling te bezoeken. Naar later bleek, is hij helemaal niet in die winkel geweest. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor.

Signalement: lengte 1.85 m, normaal postuur, donkerblond achterovergekamd haar, volle baard, uit elkaar staande boventanden en opvallend rode vlekkenop zijn voorhoofd. Op het moment van zijn verdwijning was hij gekleed in een blauw jack met opvallende opzetstukken, een dunne donkerkleurige trui, een pantalon waarvan de kleur onbekend is, en halfhoge bruine schoenen.

Mensen die deze man hebben gezien kunnen kontact opnemen met de politie Brabant Zuidoost (tel: 040-2331045). Vanavond wordt een politiebericht met foto uitgezonden op Nederland 3 om 22.10 uur.

Uitvinding: Masserende lippenstift

Slambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een lippenstift die de lippen niet alleen een verleidelijke kleur geeft, maar ook nog masseert. Deze bizarre uitvinding komt van Zuid-Koreaanse bodem. De metalen houder van de lippenstift bevat een batterij en klein motortje. Zodra de lippenstift in contact komt met de lippen wordt door de druk de motor geactiveerd en worden de lippen gemasseerd, waardoor, zo beweert althans de ontdekker van het product, de kleur langer houdt.

Er is echter één klein probleempje, maar dat kan ook niet anders gezien het feit dat de uitvinding door een man gedaan is: Een vrouw die haar lippen kleurt, getroost zich behoorlijke inspanningen om een mooie strakke lijn te krijgen, binnen de contouren van de mond. Met een vibrerende lippenstift zal zelfs de meest geoefende hand niet meer kunnen produceren dan een clowneske grimas.

ING komt met betalen per E-mail

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ING-bank werkt aan een Paypal-kloon die het mogelijk moet maken te betalen per e-mail. De gebruikersinterface, die werd ontwikkeld door internet bureau Garibaldi, draagt voorlopig de naam Way2pay. Het product moet een nieuwe manier van online betalen in Nederland introduceren dat te vergelijken is met het Amerikaans Paypal systeem, zo stond te lezen op de inmiddels off-line gehaalde pagina van internetbureau Garibaldi.

Met een Way2Pay-rekening kan iedereen met een e-mail adres geld overmaken en betalingsverzoeken doen. Alle aankopen kunnen direct online betaald worden, en geld wordt direct van e-mail adres naar e-mail adres gesluisd, zonder tussenkomst van een bankrekening. Hierdoor zijn de gevoelige bankgegevens optimaal beveiligd. Het Way2Pay-account is nog het beste te vergelijken met een digitale chipknip.

De werking is eenvoudig: via de Way2pay website wordt een rekening geopend die gekoppeld wordt aan een bestaande rekening of creditcard. Alleen bij deze handeling moet éénmalig vertrouwelijke informatie doorgeven worden via het internet. Vanaf dat moment kan men via de Way2Pay-rekening online betalen en geld ontvangen zonder dat derden de bankgegevens te zien krijgen.

Italiaans paard zorgt voor scheiding

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een paard is de oorzaak van een familie ruzie in Italie. Toen er in Napels een baby geboren werd, vernoemde de vader het kind naar het paard, waarvan hij eigenaar is. De vader zegt dat hij het jongetje "Varenne" genoemd heeft omdat die naam geluk brengt en omdat hij nu een winnaar wordt, net zoals zijn paard. Inmiddels heeft zijn vrouw laten weten dat ze wilt scheiden.

Het kind werd op 9 juli geboren. Hierbij moest de vader zijn zoon aangeven bij de burgelijke stand, omdat de moeder nog in het ziekenhuis lag. De ambtenaar vond het echter ook een rare naam, maar toch accepteerde hij het omdat het ook een naam is van een Franse stad.

Het paard zelf is wereldberoemd en won al vele prijzen. Het dier is de wereldkampioen onder de renpaarden.

Doorkijkbiechtstoel om misbruik te voorkomen

Flying_Vee, Phynny, Fluffy Convict en mike.matar haden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse Rooms-Katholieke kerk heeft doorkijkbiechtstoelen ingevoerd om seksueel misbruik van minderjarigen te voorkomen. Deze maatregel werd genomen omdat er tussen 1995 en 1999 zo'n 21 priesters veroordeeld werden wegens seksueel misbruik van minderjarigen. Met deze nieuwe stoelen zijn zowel de biechteling als de priester van alle kanten te zien.

Inmiddels zijn de stoelen al geïnstalleerd in Liverpool, Nottingham, Plymouth en Cardiff. Sommige priesters hebben echter al bezwaar tegen de nieuwe stoelen. "Veel mensen zullen het niet op prijs stellen wanneer zichtbaar is dat ze ter biecht gaan", aldus priester Kit Cunningham uit Londen.

De stoelen kosten zo'n 1600 euro per stuk, omdat ze geluidsdicht moeten zijn. Met deze acties wilt de kerk het vertrouwen in het biechten herstellen.

Opa vergeetachtig: kind overlijdt

Ella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdag meldde CNN dat een tweejarig kind maandag in Pennsylvania is overleden nadat haar opa haar per ongeluk in de auto had laten zitten. De opa van het kind was vergeten het kind, Sasha Fogle, naar de babysitter te brengen voordat hij naar zijn werk ging.

De vergeetachtige grootvader merkte pas toen hij terug was van een afspraak dat hij het kind in de auto had laten zitten. Wel probeerde de opa nog de hulpdiensten in te schakelen maar reddingspogingen in het ziekenhuis bleven tevergeefs. De politie heeft de man gearresteerd.

Man valt van reuzenrad

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jongeman is in Brussel levensgevaarlijk gewond geraakt, nadat hij in het reuzenrad van de ene cabine sprong naar de andere. Eén van de sprongen mislukte en de man viel bijna 10 meter naar beneden. De jongeman wilde een goede indruk maken op zijn vriendin. Normaal zijn zulke stunts verboden, maar hij lapte de regels aan zijn laars.

Paus gevraagd om schildpadden te redden

BaRdman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Mexicaanse dierenbeschermers hebben de hulp van de paus ingeroepen om de zeeschidlpadden te redden. De kerkvorst zou de rooms-katholieke Mexicanen moeten oproepen de dieren niet meer te eten. In Mexico eten veel mensen in de vastenperiode schildpaddenvlees. Ze verkeren in de veronderstelling dat ze geen vlees, maar vis consumeren, aldus de dierenbeschermers.

De paus zou daarom openlijk duidelijk moeten maken dat het wel degelijk om vlees gaat. De dierenbeschermers hopen met behulp van de paus duizenden zeeschildpadden te redden. Jaarlijks worden er 35.000 van deze dieren illegaal geslacht, ondanks een verbod dat sinds 1990 van kracht is. Het Vaticaan heeft nog niet op het verzoek gereageerd.

Britse tieners 27 uur vast op zolder

HillyBoy, bloemmmm, baraccuda, rmsappl, fatbenny en robertpHolland hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vier Britse tieners hebben urenlang op een zolder vastgezeten. Pas na 27 uur kwamen de jongeren er achter dat het luik helemaal niet op slot zat. Ze hadden urenlang aan het luik getrokken, terwijl een simpel duwtje tegen het luik de weg naar de vrijheid was.

De jongens waren naar zolder gegaan om bier te halen, toen per ongeluk het luik achter hun sloot. Eén van de jongens dacht slim te zijn om gebruik te maken van zijn mobiele telefoon, maar deze bleek echter onvoldoende bereik te hebben. De ouders waren op vakantie, en niemand was voor de rest in huis, en de politie kon niet worden gebeld.

Op de zolder lag genoeg eten en drinken om te overleven, namelijk chips en braadworst. "Toen Stephen het luik open kreeg werden we helemaal gek," vertelde één van de jongens vandaag aan de Britse krant The Times.

Grote bende kindersmokkelaars opgerold

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse immigratiedienst heeft een bende opgerold die op grote schaal kinderen naar de VS smokkelde. Sinds 1994 werden honderden kinderen uit Guatemala, El Salvador en Honduras naar Amerika gesmokkeld. Illegalen in de VS betaalden de groep steeds 5000 tot 7000 euro om hun kinderen op te halen.

Er werden vijf arrestaties verricht in de VS. Alle verdachten komen uit El Salvador. In dat land zijn nog eens zeven anderen opgepakt. In april werden in Guatemala twaalf personen gearresteerd die met 53 kinderen op weg waren naar de VS.

Middel tegen dik worden uitgevonden

M4stermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers hebben een muis gemaakt die ongezond en vet kan eten, zonder dat deze risico loopt dik te worden met de gevolgen van dien. James M. Ntambi, professor van biochemie en voedingsleer aan de Universiteit van Winconsin-Madison, rapporteert dat een muis die het gen genaamd SCD-1 mist, niet dikker wordt, en daarmee het risico op overgewicht en dichtslibben van aders niet heeft.

Het effect werd bij toeval ontdekt, toen getracht werd genetisch gemanipuleerde muizen vet te mesten met vetverzadigd voedsel, en deze maar niet dikker werden.

Russisch leger doet aan toekomstvoorspellen

M4stermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Russische leger heeft een militair laboratorium waar ze technieken hebben ontwikkeld voor het voorspellen van gewapende conflicten, technologische en natuurlijke rampen.
In het laboratorium heeft voormalig medewerker Alexander Buzinov al diverse dingen weten te voorspellen. In 1994 nam hij ontslag en begon zijn eigen onderzoekslaboratorium. Zowel overheidsinstellingen als bedrijven maken gebruik van zijn onderzoekslaboratorium.

Buzinov, die de methode beschrijft als astrocartografie zegt dat ze reeds 3 jaar voordat Putin president werd dit al wisten. Ook wisten ze reeds dat er vroegtijdige verkiezingen zouden komen, en de nieuwe president in 1952 geboren zou zijn. Tevens wisten ze dat de Koersk zou verongelukken, en diverse andere rampen de wereld zouden treffen, waaronder Bin Ladens terreuraanslagen op het WTC.

Volgens Buzinov gaat Amerika de oorlog tegen Irak verliezen als ze in hun eentje gaan aanvallen. Als ze een coalitie aangaan, zouden ze kunnen winnen, maar niet eerder dan na 2005. Tevens zegt hij dat V.S. president George W. Bush slechts 1 termijn aan de macht komt, en dat in 2018 de VS helemaal geen president meer zal hebben. Maar dat zou niet veel uitmaken omdat de 3e wereldoorlog dan reeds aan de gang is, aldus Buzinov.

Radio oproep levert 125 bontjassen op

Mrieke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

125 bontjassen, dat was gisteren de opbrengst van een oproep van een luisteraar op Radio Noord- Holland.

De Amsterdammer Gerard Takke vertelde presentator Hans van Willigenburg over de armoede in een dorp in Siberie, waar mensen geen geld hebben om zich warm aan te kleden tegen de kou daar. Tot zijn verbazing kreeg hij een groot aantal bontjassen, bontmutsen en bontlaarzen aangeboden. Hij gaat de goederen in oktober naar Siberie brengen.

Inwoners van Prinos zien UFO landen

M4stermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Prinos, Griekenland, heeft een groep mensen een UFO zien landen. Eén van de inwoners rende onthutst naar het lokale café, met de melding dat er een vreemd object in zijn weiland was geland.

Hij beschreef het als een vreemde schijf met rondom patrijspoorten en een diameter van ongeveer 10 meter. In het weiland waren sporen te zien van 20 cm diep.

Toen de man dat gemeld had, zeiden ook kinderen en een buurman, die naast de ooggetuige woonde, dat zij de UFO hadden zien opstijgen uit het weiland.

Mokerslagen op begraafplaats in Deventer

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37-jarige Deventenaar die op de Algemene Begraafplaats met een mokerhamer op een grafsteen aan het beuken was, heeft politieagenten zaterdagavond verbaasd doen opkijken. Op aanwijzing van een getuige namen zij poolshoogte op de begraafplaats.

De man bleek met een reparatieklusje aan de grafsteen van zijn grootmoeder bezig te zijn. De beheerder van het kerkhof had hem eerder die week laten weten dat het graf aan het verzakken was en dat het de hoogste tijd was er wat aan te doen. Overdag had hij hier geen tijd voor, dus ging hij zaterdagavond om acht uur aan de slag. De agenten wisten hem ervan te overtuigen dat dat tijdstip niet het meest geschikte tijdstip is om op een kerkhof zwaar werk te verrichten. De man beloofde met de beheerder te overleggen wanneer het karwei afgerond kan worden.

Wielrennen: Ullrich twijfelt over toekomst

Voor het eerst sinds de schorsing die hij kort geleden kreeg opgelegd heeft wielrenner Jan Ullrich zich openlijk zorgen gemaakt over zijn toekomst. In een vandaag verschijnend interview met een Duitse krant zegt de renner dat hij niet weet of hij ooit nog op de fiets stapt.

,,Ik weet niet of ik me weer kan motiveren. En of mijn geblesseerde knie weer helemaal in orde komt, moet de toekomst uitwijzen'', aldus Ullrich in het interview.

Ullrich is tot het voorjaar van 2003 geschorst wegens een positief uitgevallen dopingcontrole. Ullrich gaf toe in discotheek tabletten -waarschijnlijk XTC-pillen - te hebben genomen. Op dat moment was hij in een kliniek herstellende van een knieblessure. Ullrich vluchtte vervolgens naar de Verenigde Staten, waar hij tot het weekeinde verbleef.

,,Voor mij en de fans is het belangrijk geweest dat ik geen dopingmiddelen heb gebruikt. Dat ik niemand bedrogen heb.'' Op een persconferentie op 6 juli zei de Duitser al een vreselijke domheid te hebben begaan. ,,Voor mij hebben die pillen niets met doping te maken'', zei hij toen.

Verder zei de Telekom-renner dat de laatste Ronde van Frankrijk liet zien dat de wielerwereld zit te wachten op een sterke concurrent voor Lance Armstrong, die de ronde voor de vierde keer op zijn naam schreef. ,,En velen zien in mij die sterke concurrent. Als ik terugkom, zal ik sterker zijn dan daarvoor.''

Meer zelfmoord dan verkeersdoden

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal zelfdodingen in Nederland is groter dan het aantal verkeersslachtoffers. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het jaar 2000.

In 2000 pleegden 1500 mensen zelfmoord. dat is 1 procent van het totaal aantal mensen dat in dat jaar overleed (140.000). Het aantal verkeersdoden in 2000 was 1160.

Twee keer zoveel mannen als vrouwen plegen zelfmoord. Zelfdoding is doodsoorzaak nummer één onder dertigers. Bij de twintigers komt zelfdoding op de tweede plaats, na verkeersongevallen. Het aantal zelfdodingen onder twintigers en dertigers vormt met 15 procent een belangrijk deel van het totale sterftecijfer in die leeftijdsgroepen.

Dit cijfer is echter relatief meent het CBS, daar er een laag sterftecijfer door ziekten in deze leeftijdsgoep is. De meest voorkomende manier om zelfmoord te plegen is verhanging. Andere veel voorkomende methoden zijn het innemen van medicijnen en/of alcohol, voor de trein springen en zelfverdrinking. Vrouwen nemen twee keer zo vaak een fatale portie medicijnen in als mannen.

Meer dan de helft van het aantal zelfdodingen heeft plaats in of rondom het eigen huis. Bij deze groep kiest bijna 60 procent voor verhanging en bijna 20 procent voor alcohol en/of medicijnen. Tien procent van de zelfdodingen heeft plaats op de spoorbaan. In acht procent van alle gevallen vindt zelfmoord plaats in zee, rivier of plas.

Jongetje verdronken; vriendje vermist

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 6-jarig jongetje uit Arnemuiden is maandagmiddag verdronken in het water aan de Zuidwal in zijn woonplaats. Duikers zijn nog op zoek naar zijn 5-jarige vriendje, dat ook wordt vermist.

De twee jongens waren al enkele uren zoek, toen bij het water aan de Zuidwal één van hun fietsen werd aangetroffen. Duikers van de brandweer gingen daarna de kinderen zoeken. Het zesjarig jongetje werd al snel gevonden. Reanimatie mocht niet meer baten.

Wachtrij huurhuizen blijft groeien

Cyber had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kost huurders steeds meer tijd om een geschikte woning vinden. De wachttijd voor een huurwoning is gestegen tot gemiddeld 2.5 jaar, tot soms zelfs wel acht jaar in de grote steden.

Het probleem wordt veroorzaakt doordat huurders steeds minder gemakkelijk doorstromen naar een koophuis, door de hoge prijzen. Hierdoor komen er ook minder huurhuizen vrij voor nieuwe huurders. Vooral starters op de woonmarkt worden het slachtoffer van deze ontwikkeling.

De oplossing wordt gezocht in het bouwen van kwalitatief hoogwaardige en dus duurdere huurwoningen en betaalbare koophuizen. Het massaal bijbouwen van goedkope huurwoningen zou een minder goede oplossing zijn.

Spaarloon in één klap vrij

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het spaarloon voor bijna vier miljoen Nederlanders komt in 2004 wellicht in één klap vrij. LPF-staatssecretaris Van Eijck (Financiën) wil de blokkering van het spaarloon opheffen om zo de bestedingen en de economie een extra impuls te geven, zonder dat dit de overheid handenvol geld kost en het financieringstekort verder oploopt. Momenteel moet gespaard loon ten minste vier jaar op een geblokkeerde rekening staan.

Huurder vindt 17 camera's in woning

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De huurders van een appartement in Banyuls-sur-mer in het zuidwesten van Frankrijk werden, zonder dat ze het wisten, al maanden gefilmd door 17 camera's in hun woning.

Een man vond de eerste camera toen hij iets "raars" zag in het plafond terwijl hij onder de douche stond. Later vond de jongeman nog 16 camera's, ondermeer in de wc en keuken.

Na een inval door de politie werden er bij de verhuurders, een ouder echtpaar, stapels met videobanden gevonden met daarop materiaal van verschillende seizoenswerkers die de afgelopen tijd het appartement hadden gehuurd. Naar de verhuurders is een onderzoek begonnen; ze worden verdacht van schending van de privacy van de huurders. Over hun motief wilde de politie volgens de krant geen mededelingen doen.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.