ING komt met betalen per E-mail

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ING-bank werkt aan een Paypal-kloon die het mogelijk moet maken te betalen per e-mail. De gebruikersinterface, die werd ontwikkeld door internet bureau Garibaldi, draagt voorlopig de naam Way2pay. Het product moet een nieuwe manier van online betalen in Nederland introduceren dat te vergelijken is met het Amerikaans Paypal systeem, zo stond te lezen op de inmiddels off-line gehaalde pagina van internetbureau Garibaldi.

Met een Way2Pay-rekening kan iedereen met een e-mail adres geld overmaken en betalingsverzoeken doen. Alle aankopen kunnen direct online betaald worden, en geld wordt direct van e-mail adres naar e-mail adres gesluisd, zonder tussenkomst van een bankrekening. Hierdoor zijn de gevoelige bankgegevens optimaal beveiligd. Het Way2Pay-account is nog het beste te vergelijken met een digitale chipknip.

De werking is eenvoudig: via de Way2pay website wordt een rekening geopend die gekoppeld wordt aan een bestaande rekening of creditcard. Alleen bij deze handeling moet éénmalig vertrouwelijke informatie doorgeven worden via het internet. Vanaf dat moment kan men via de Way2Pay-rekening online betalen en geld ontvangen zonder dat derden de bankgegevens te zien krijgen.