20 ouders opgepakt voor misbruik kroost

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een gezamenlijke actie van de Amerikaanse en Europese politie zijn twintig mensen gearresteerd wegens seksueel misbruik van hun eigen kinderen en het onderling uitwisselen van foto's daarvan via internet. De de Los Angeles Times meldt dat er ook een Nederlander betrokken is bij de affaire. Voldens een woordvoerder van de US Customs Service is de Nederlander al in februari opgepakt en aangeklaagd. Het is niet bekend of de VS om zijn uitlevering hebben gevraagd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag laat vrijdag weten geen informatie te hebben over de actie, en ook de consulaire afdeling heeft geen melding ontvangen van de arrestatie van de Nederlander, aldus een woordvoerder.

Hamlet
Bij de operatie, die de naam Hamlet kreeg, waren naast de corpsen in de Verenigde Staten en Nederland ook die in Denemarken, Zwitserland, Duitsland, Groot-BrittanniŽ, BelgiŽ, ItaliŽ, Zweden en Frankrijk betrokken. Zo'n 45 slachtoffertjes, onder wie 37 in de VS, zouden zijn weggehaald bij hun ouders die hun kroost seksueel misbruikten, aldus de Amerikaanse grenswacht in een verklaring vrijdag. De kinderen zijn tussen de twee en veertien jaar oud.

Na een tip van de kinderbescherming in Denemarken kwam de zaak aan het rollen. De Deense politie schakelde later de Amerikaanse collega's in. De helft van de arrestanten is afkomstig uit de Verenigde Staten. De overige tien komen uit BelgiŽ, Denemarken, Engeland, Duitsland, Nederland en Zwitserland.