Slachtoffers busongeluk maken het redelijk

De tien slachtoffers van het busongeluk in Duitsland maken het redelijk. De tien zijn opgenomen in Utrecht en vier personen mochten gisteravond al naar huis. "Vier van hen gaan zaterdagavond naar huis en zondag mag waarschijnlijk nog een slachtoffer vertrekken. De toestand van de overige slachtoffers is stabiel. Er is geen acute behandeling noodzakelijk," aldus een woordvoerder.

De tien gewonden werden zaterdagmiddag naar het calamiteitenhospitaal overgebracht. Door de klap hadden veel gewonden last van letsel aan spieren en gewrichten.

In Duitsland liggen nog 25 andere passagiers in verschillende ziekenhuizen. Zes daarvan liggen op de intensive care, waarvan twee nog steeds in levensgevaar verkeren.

Buschauffeur reed te hard
De oorzaak van het ongeluk lag bij de chauffeur. De chauffeur zou, volgens de politie, honderd kilometer per uur hebben gereden waar maar tachtig was toegestaan. Tevens was de weg wegens wegwerkzaamheden versmald. De politie meldde dat de bus door de te hoge snelheid tegen de vangrail knalde en uiteindelijk kantelde.