Dader verkrachtingsdrama Alanya vrij

ZuPeRMaN, Rembrandt, gebruikersnaam en proxinity hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hakan K., die betrokken was bij de moord op de Nederlandse Marijke van Dijk en de verkrachting van twee van haar vriendinnen in de Turkse badplaats Alanya, is uit de gevangenis. Een Turkse cameraploeg liep hem bij toeval tegen het lijf, meldde het SBS6 Nieuws donderdagavond.

Hakan K. zou op basis van de nieuwe amnestiewet in Turkije op 23 mei na zeven jaar celstraf zijn vrijgelaten. Dat is opmerkelijk, want de amnestiewet geldt alleen voor gevangenisstraffen tot tien jaar, terwijl Hakan K. een veel langere straf had gekregen.

K. zei in een interview met de cameraploeg dat hij zich niets meer van het incident kan herinneren, omdat hij te veel champagne zou hebben gedronken. Ook betuigt hij zijn spijt en roept hij de twee slachtoffers die nog in leven zijn op naar Turkije te komen voor een verzoeningspoging.

De andere daders moesten 36 jaar de cel in. Zij zitten nog steeds vast.Het viertal ontvoerde en verkrachtte de 35-jarige Marijke en haar vriendinnen, Suzanne Kranenburg (27) en Hanneke Sweep (30) in mei 1995. Hoog in het Taurusgebergte staken ze Marijke dood en gooiden haar in een ravijn. Verderop lieten ze Suzanne en Hanneke voor dood achter in een greppel. Zij overleefden het drama doordat een herder hen vond.