FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 31 januari 2002

Bill Gates for President

Quote:
It's easy to define the mission of Bill Gates for President. With Bill as President the two most powerful jobs in the world will converge into one job. The Atomic race is over and the Technical information race is on. We need a leader that has the vision and resources to propel our country so far ahead of the other countries in the world that our citizens can once again hold their heads up knowing truly that we are the technical and financial super-power of the world.

Angstaanjagende site Bill Gates for President
BillGates2000

Taxi lucht ingezogen door startende Boeing

Een Boeing 737, die op het punt stond te vertrekken, heeft woensdag bij de luchthaven Santos Dumont in Rio de Janeiro een taxi de lucht ingezogen. Ruim 25 meter verderop kwam de auto weer neer. De bestuurder raakte ernstig gewond.

De taxi werd door de luchtverplaatsing van de draaiende motoren de lucht ingezogen toen hij op een weg vlak naast de startbaan reed. De wagen sloeg meerdere keren over de kop, waarbij de bestuurder eruit werd geslingerd. Hij raakte gewond aan het hoofd en is ondanks drie operaties nog steeds in levensgevaar.

De beveiligingsdienst van de luchthaven liet weten dat de chauffeur een rood stoplicht aan zijn laars had gelapt. Ook zou hij twee waarschuwingen van de verkeerstoren hebben genegeerd.

-R-a-v-e-n-, MrWizzard en Rop2000 wisten ons dit te melden.

Trouw Theresa .COM

.. en daarvoor heeft ze speciaal een website ingericht.
"[...]
Why would I rent a billboard to find a husband?
I am simply ready to be a wife and a Mom. I realize this isn't the most conventional method of finding a husband, but is anything really "conventional" anymore? I tried trusting fate; all that got me was a boyfriend who wanted me to be Laura Ingalls from Little House on the Prairie, and another that balanced his checkbook better than he balanced a relationship.*
[...]"


Marry Theresa

Welkom op weblog.fok.nl

De aankondigingen waren er al een dag of twaalf en inmiddels was de url al meerdere malen geraden, maar nu is 'ie dan ook eindelijk te bezoeken en volledig online: weblog.fok.nl.
Er staat nog niet zo heel erg veel content in, maar daar zal snel verandering in komen. Net als op de frontpage zullen we deze site dagelijks en 24 uur per dag voorzien van leuke links, items etcetera.

Wat is weblog.fok.nl ?
Weer eens een of ander stompzinnig idee van mijzelf. Het idee van een weblog bestaat natuurlijk al veel langer, maar dit is een weblog in een FOK! jasje met daarnaast nog aardig wat andere zaken, waarmee het eigenlijk een volwaardige site is geworden. Een site met niet alleen de meest bijzondere links en zaken van internet, maar ook vooral veel humor, veel spraakmakende zaken en opmerkingen, veel interactiviteit in de vorm van reacties en submits en veel blote dames

En waarom zou ik hier überhaupt vaker komen dan deze ene keer ?
Geen flauw idee.
Het enige dat ik hoop is dat iedereen die hier komt net zoveel plezier beleeft aan deze site als ik tijdens het bedenken, ontwerpen en scripten ervan.

Maar wat is dan je doel ?
Simpel. Met FOK! wilden we de grootste jongerensite worden en dat is gelukt. Nu willen we graag daarbij ook nog eens de grootste weblog worden. Of dat ook gaat lukken hangt meer van jullie af dan van ons

Hebben jullie eigenlijk nog mensen nodig ?
Eigenlijk wel
Een flink deel van onze eventuele toekomstige medewerkers (onbetaald, geen laptop/gsm/auto van de zaak ) zal gewoon benaderd worden vanwege de door hun geplaatste submits, maar dat neemt niet weg dat je natuurlijk mag 'solliciteren' voor een plek als vaste weblogger (m/v), dagboekschrijver (m/v), columnist (m/v) of gewoon als lekkere babe die dagelijks mijn schouders komt masseren (v - reacties graag met foto('s) ).
Je mailtje mag je sturen naar danny@fok.nl.
Stuur hierbij wat gegevens van jezelf mee, en liefst ook een proefstukje. En geen nood, je hoeft niet op gesprek te komen (tenzij je vrouwelijk bent en er lekker uitziet ).
Voorwaarde is overigens wel dat je een beetje prettig gestoord moet zijn, redelijk ruim in je vrije tijd zit en bekend bent met internet

Maar ik word er dus niet voor betaald ?
Neuh. Als je foto me bevalt valt natuurlijk te praten over betaling in natura, maar buiten dat kunnen we je helaas geen salaris of secundaire (of zelfs primaire) arbeidsvoorwaarden aanbieden.

Kunnen we nog meer nieuwe dingen verwachten van FOK! ?
In ieder geval is dit een van de uitbreidingen van FOK! die gepland stonden. We zijn gegroeid, we groeien nog steeds en we willen natuurlijk blijven groeien zodat we jullie het beste, het leukste en het meest verslavende kunnen geven dat het internet te bieden heeft... Welke nieuwe onderdelen en sites daar nog deel van gaan uitmaken houden we nog even geheim

Veel plezier op FOK! namens de volledige crew, en natuurlijk namens mijzelf...

Uit functie gezet na blootfoto's

Tien politiemannen die deel uitmaakten van een Oostenrijkse elite-eenheid zijn uit hun functie gezet omdat zij naakt hebben geposeerd voor een kalender. De agenten staan slechts 'gekleed' met pistool, handboeien of wapenstok op de foto's.

De foto's waren over afbeeldingen van schaars geklede dames geplakt. De kalender heeft een oplage van in totaal 350.000 exemplaren.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei niet blij te zijn met de spontane actie. De tien agenten maakten deel uit van of waren in opleiding voor Cobra, een elite-eenheid die onder meer belast is met de beveiliging van hoge buitenlandse gasten.

Volgens een woordvoerder van het ministerie zullen de mannen nu weer terug op straat keren als 'gewone' agenten. Het was een domme actie, aldus een politieman. ,,Zij hebben de baan voor hun collega's moeilijker gemaakt, die hebben op straat alle geloofwaardigheid verloren.''

Verplichte praktijktoets voor brommerrijders

Met ingang van juli 2003 moeten beginnende bromfietsrijders een praktijktoets afleggen. Pas wanneer ze deze met goed gevolg hebben afgelegd, mogen ze het voertuig besturen.

Minister Netelenbos (Verkeer) kondigde dit donderdag in een debat met de Tweede Kamer aan. De praktijktoets geldt niet alleen voor puberend Nederland die op de bromfiets wil stappen, ook volwassenen moeten de toets ondergaan wanneer ze niet in het bezit zijn van een rijbewijs.

Netelenbos liet meteen weten dat brommers geen 'echt' kenteken krijgen ter vervanging van het verzekeringsplaatje. Het idee was het kenteken te koppelen aan een keuring van het voertuig. Dat kost 81 euro per brommer, maar daar heeft het ministerie geen geld voor. De minister wil die kosten niet afwentelen op de brommerrijders.
Er is nu gekozen voor een gedegen registratie van alle brommers middels een administratief kenteken.

Robocop komt weer terug

Regisseur Paul Verhoeven heeft plannen bekend gemaakt om een vierde deel van de film Robocop te maken. In 1987 nam hij ook al de regie van het eerste deel voor zijn rekening. Van de film werden nog twee delen gemaakt, echter dit keer zaten respectievelijk Irvin Kershner en Fred Dekker op de regisseursstoel.

Verhoeven zegt dat hij een 95 pagina's tellende petitie van Robocop-fans, verzameld door een Robocop-fansite op het web, heeft om filmgigant MGM over te halen te investeren in de film. "Ik wil niet simpelweg het eerste deel nog een keer overdoen, maar een origineel vervolg daarop. Het echte vervolg welteverstaan, met de oorspronkelijke hoofdrolspeler Peter Weller weer in de rol van Robocop", aldus Verhoeven die hiermee indirect zijn ongenoegen uitte over de andere twee delen.

Het kan nog wel even duren voordat we de film in de bioscoop kunnen zien, want het script moet nog geschreven worden.

Duurzaam Nederland rekent op 7 zetels

Een tijdje geleden richtten afvalligen van Leefbaar Nederland de partij Duurzaam Nederland op, en vandaag werd bekend dat de partij meedoet aan de komende Tweede Kamer verkiezingen. De partij wordt geleid door twee voorzitters Seyfi Özguzel, van Turkse komaf (ex-PvdA), en Manuel Kneepkens, voorzitter van de Stadspartij Rotterdam. Eerder verwachtte Kneepkens nog dat de nieuwe partij niet eerder dan 2006 aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer zou kunnen meedoen.

Duurzaam Nederland rekent meteen op zeven á acht zetels. De Rotterdammer Manuel Kneepkens en zeven anderen (waaronder de Groninger Sjon Lammerts (medeoprichter van de Onafhankelijke Partij Groningen), Anneke Smit-Boerma en Co Meijer) verlieten in november LN uit onvrede met de gang van zaken. Zij kondigden destijds de oprichting van Duurzaam Nederland al aan.

De nieuwe partij maakt zich sterk voor de 'oude en nieuwe' Nederlanders. ,,Onze partij is het alternatief voor de gevestigde partijen, die nu worden beïnvloed door de uitlatingen van Pim Fortuyn tegen de nieuwe Nederlanders'', zegt Özguzel. Volgens hem is de partij absoluut geen allochtonenpartij. Hij vindt wel dat deze groep mensen binnen bestaande partijen geen kans kreeg zich te profileren. ,,Onze partij biedt de derde weg als een alternatief. Ongeacht nationaliteit, geloof of etnische achtergrond wordt iedere Nederlander gelijk vertegenwoordigd.''

Kneepkens liet zich eerder ontvallen dat Leefbaar Nederland overgenomen is door ,,de Polder-Mussolini'' Fortuyn. Een "edelfascist" die alleen voor de sterken opkomt.

vandenb.com stopt met bloggen

Walter van den Berg kondigde eerder vandaag aan te stoppen met zijn weblog, vlak na het winnen van een Dutch Bloggie award.
"[...]
Ik begin een beetje kotsmisselijk te worden van de kutjochies met hun blogspotaccountjes die het leuk vinden mensen af te zeiken. Ik ben het zat om op de loglijst weer een nieuwe titel te zien waar je voorzichtig op klikt, geef iemand nog even het voordeel van de twijfel, breng dat geduld op - en dan lees je: hier staat nog even niets, hoor. Rot dan op, alsjeblieft.
Het weblog is totaal gedevalueerd.
[...]"

Volgens mij is het voor ons een slecht moment om er een te beginnen
vandenb.com

Vooruit met de geit...

Stephen Hall, een 23-jarige Engelse kok moet voor de rechtbank verschijnen voor het misbruiken van een geit. Toen een trein voor een signalering moest halt houden, waren tientallen passagiers die in de overvolle trein zaten getuige van het feit dat Stephen de geit sexueel misbruikte.

Tijdens de ondervraging bekende hij het misbruik, maar vertelde dit nooit eerder gedaan te hebben.
De geit leek ongedeerd volgens een politieman.
The Sun

Economic Forum voor het eerst in VS

Het World Economic Forum is van start gegaan in New York. Het is voor het eerst dat de topconferentie niet plaatsvindt in Davos. Officiele reden is dat de organisatie zich solidair wil tonen met New York naar aanleiding van de aanslagen op 11 september. Maar de echte reden lijkt te zijn dat Davos het grote aantal demonstranten dat wordt verwacht, niet aankan.

De New Yorkse politie echter zal streng optreden bij verstoring van de openbare orde.

VS krijgen 'leider' XTC-bende niet

Een Amerikaan die wordt verdacht van het leiding geven aan een XTC-bende mag voorlopig niet worden uitgeleverd aan de VS. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een kort geding. Volgens de justitie in de VS is de Amerikaan het brein achter de smokkel van grote partijen drugs, onder meer vanuit Nederland.

De advocaat van de verdachte zegt echter dat Amerika zijn client bewust in de val heeft laten lopen. De Verenigde Staten zouden zo willen aantonen dat drugssmokkel vanuit Nederland heel makkelijk is.

China wil ook Winterspelen 2010

China heeft de stad Harbin (gelegen in noord-oost China) naar voren geschoven als kandidaat voor de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2010. De Chinezen organiseren reeds de Zomerspelen van 2008 in Peking, maar hebben dus ook belangstelling voor het evenement in 2010.

Naast Harbin heeft het IOC ook aanmeldingen binnen van onder andere Vancouver, Sarajevo, Bern, Andorra en het Poolse Zakopane.

Als je haar maar goed zit

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gerhard Schröder, de Duitse bondskanselier, wil niet meer dat de media aan zijn haarkleur twijfelen. Er wordt namelijk gesuggereerd dat hij zijn haar zwart verft, Schröder zelf ontkent dit ten stelligste.

De advocaat van Schröder heeft inmiddels een waarschuwingsbrief geschreven aan de Duitse pers, waarin gedreigd wordt met een rechtzaak als deze 'beweringen' niet stoppen.

Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Londen

sop en alfajulliet9909 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ryanair heeft de eerste stap op Nederlandse bodem gezet. De Ierse prijsvechter gaat vanaf april twee maals daags vluchten van Eindhoven Airport naar London Stansted uitvoeren. Hiermee wordt de maatschappij een concurrent van Easyjet en KLM. Behalve Eindhoven gaat de maatschappij ook vliegen vanuit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Engeland.

Ryanair zoekt goedkope kleine vliegvelden om de kosten laag te houden. Het is de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij van Europa.

Leden koninklijk huis willen niet betalen

peenhaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prinses Margarita (voor de republikeinen onder ons, zij is de dochter van prinses Irene) en haar kersverse echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn zijn in Frankrijk in opspraak geraakt. 4 maanden terug is zij getrouwd met de jonge bankier De Roy van Zuydewijn in het Zuidwest-Franse Auch met daarbij een bijpassend feestje. Inmiddels is de plaatselijke middenstand gaan klagen over het feit dat hiervan nog steeds rekeningen openstaan.

Zo eist een slijter nog steeds 6400 euro voor de champagne en dure wijnen die hij heeft geleverd voor het grote bruiloftsfeest van 22 september. Een lokale aannemer zegt nog 10.280 euro te goed te hebben voor de restauratie van Château de Bartas, die in verhoogd tempo moest worden uitgevoerd in verband met de festiviteiten rond het kerkelijk huwelijk. En tenslotte wil kapster Sylvie Varin eindelijk de 380 euro zien, die zij in rekening bracht voor het kapsel van prinses Margarita op de dag van de huwelijksinzegening.

De bevolking van Auch, die aanvankelijk zeer vereerd reageerde op het feit dat het paar hun stad had uitgekozen voor de kerkelijke inzegening, is nu veel minder te spreken over de 'vermeende kredietwaardigheid' van Edwin de Roy van Zuydewijn, die nota bene werkt voor een dochtermaatschappij van ABN Amro. Eerder riep het feit dat hij zich in Frankrijk baron laat noemen, terwijl hij dat niet is, irritatie op.

[F-1] Frentzen stopt onderhandelingen

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor fans van Jos Verstappen. Doorgaans betrouwbare bronnen rond het management van Heinz Harald Frentzen hebben ons gemeld dat Heinz Harald Frentzen en zijn manager vandaag de onderhandelingen met het Orange Arrows Cosworth team hebben afgebroken. Dit zal dus betekenen dat Jos Verstappen nu zeker is van zijn plaats bij het Formule-1 team van Tom Walkinshaw.

Reden voor de breuk zijn de onverenigbare contractbepalingen in de verbintenis die hij met Jordan had, of eigenlijk heeft, en de eisen die door Arrows worden gesteld. Frentzen loopt het risico om financieel geheel tussen wal en schip te vallen als hij voor een zeer gering salaris bij Arrows zou gaan rijden en moet daarnaast ook nog meebetalen aan de afkoop van het contract van Jos Verstappen.

Volgens het management van Frentzen ligt de prioriteit van hem nu bij een goede regeling met Jordan en daarna kijkt de dertiger uit Mönchengladbach verder.

De gekke-mensen ziekte

Quote:
Af en toe eet ik een stukje vlees. Van mijn eigen lijf, wel te verstaan. Ik pulk aan m'n vingers en pluk er een velletje af. Dat peuzel ik met zichtbaar genoegen op. Voor uitkeringstrekkers is vlees van andere wezens te duur. Zoals rijkeren eerst hun eigen huis moeten opeten, zo zien armen zich gedwongen om hun tanden in hun eigen lichaam te zetten. De alleramsten smeren als beleg tenenkaas op hun boterham.

../..

Over dieren in concentratiekampen en biefstukken als gevaar voor de mensheid.
Fabel van de Illegaal

Harry Potter Woordenboek Online

Hmm wat vind je daar in?

CHOCOKIKKERS: snoepgoed met plaatjes van beroemde heksen en tovenaars.

FRAGMENTATIE FRISBEE: frisbee die dingen doormidden klieft. Staat op de verboden lijst van Vilder.

UITSTEKER: zilveren voorwerp van Perkamentus* waarmee hij straatlantaarns aan en uit kan doen

Naast het woordenboek heb je ook nog de complete lijst met toverspreuken en bezweringen... wat een klus om het bij te houden.

HP Woordenboek

BNN wil met Lijst 0 de politiek in

BNN is van plan een politieke partij op te richten voor jongeren en die daadwerkelijk aan de verkiezingen te laten meedoen. De naam van de partij (en bijbehorend tv-programma) is Lijst 0.

Vanaf 11 maart zullen Katja Schuurman en Bridget Maasland het op tv presenteren. Voor dit programma zijn ze nog wel op zoek naar jonge, enthousiaste mensen die willen meehelpen bij de oprichting van de nieuwe politieke partij.


Om in mei tijdens de verkiezingen daadwerkelijk op Lijst 0 te kunnen stemmen, zullen eerst in alle 19 kiesdistricten handtekeningen moeten worden opgehaald. (In elk kiesdistrict moeten straks minstens 30 mensen naar hun gemeentehuis (paspoort niet vergeten!) om een handtekening te zetten voor Lijst 0.) Mensen die zich geroepen voelen om te helpen kunnen mailen naar: helplijstnul@bnn.nl of bellen op: 036-5472929 (tijdens kantooruren).

=

Vol onbenul op weg naar Lijst nul? oid (BNN is ooit ook begonnen als een geintje.....)

Tot 15 jaar cel voor Duits satansechtpaar

Het Duitse satansechtpaar dat de afgelopen weken bij onze oosterburen volop in het nieuws stond is veroordeeld wegens moord.

Een rechtbank in het Duitse Bochum heeft donderdag de man tot vijftien en de vrouw tot dertien jaar cel veroordeeld. Bovendien moet het echtpaar voor onbepaalde tijd in een gesloten psychiatrische inrichting worden opgenomen.

De moordlustige sataniste Manuela Ruda (23), bracht samen met haar echtgenoot Daniël (26) in juli 2001 een 33-jarige bekende met 66 messteken en hamerslagen om het leven. Zij zeiden daartoe opdracht van satan te hebben gekregen.

Celstraf voor brandstichting in moskee

De 18-jarige jongen die vorig jaar een moskee aan de Hoefslag in Gorinchem in de brand stak, is veroordeeld tot 12 maanden cel (waarvan drie voorwaardelijk). Tegen hem was achttien maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk geëist.

De jongeman (G. van K.) afkomstig uit Werkendam kreeg naast de celstraf een reclasseringscontact opgelegd. Zijn 20-jarige plaatsgenoot M. van den H. moet wegens medeplichtigheid een taakstraf van 180 uur verrichten.
De televisiebeelden van feestende mensen op straat direct na de aanslagen in New York waren volgens de dader aanleiding voor de brandstichting in Gorinchem.

G. Van K. vernielde anderhalve week na de aanslagen van 11 september 's nachts met een stoeptegel een ruit van de moskee. Hij gooide benzine naar binnen en stak die in brand. Volgens de brandweer was het puur geluk dat het vuur vanzelf uitging. De schade bleef beperkt tot de kantine.

AOL probeert Trillian te blokkeren

Met het Instant Messenger-programma Trillian is het mogelijk om zonder tig programma's te draaien gebruik te maken van de diverse IM-diensten. AOL, eigenaar van AOL Instant Messenger (AIM) en ICQ, ziet liever niet dat het programma de eigen AIM-software vervangt en probeert het dus te blokkeren.

AOL ziet het blokkeren van Trillian-gebruikers als een veiligheidskwestie. "Het is ons beleid dat als een service met software komt dat ons systeem hackt en de veiligheid van het systeem in gevaar brengt, dat we dit stoppen", aldus een woordvoerder van AOL.

Cerulean Studio's, maker van Trillian, heeft deze week echter al diverse updates uitgebracht om de blokkade te omzeilen. Hiermee verwordt de strijd tussen AOL en Cerulian tot een welles-nietes-spelletje.

Pikante SMS-jes toppunt van romantiek

Tremor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet rozen of een diner bij kaarslicht, maar een pikant SMS-je is de top op het gebied van romantiek. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van telefoonfabrikant Siemens, waarvoor duizenden mobiele telefoongebruikers zijn ondervraagd.

De berichtjes zijn erg populair voor het sturen van pikante teksten. Mannen sturen over het algemeen pikantere berichten dan vrouwen. Dames geven liever subtiele hints. Van de Europeanen sturen de Britten de meest vulgaire berichten.

Zuid-Europese mannen gebruiken de berichtjes vaak voor het onderhouden van geheime relaties. Zuid-Europese vrouwen kijken, niet toevallig, het meest de telefoon van de partner na op stiekeme berichten.

Verkeerstips op fileborden boven weg

QuantiQua had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De fileborden die boven snelwegen hangen, zullen in de loop van dit jaar ook voor andere informatie gebruikt worden. Minister Netelenbos wil de automobilist verkeerstips voorschotelen die gelieerd zijn aan verkeersveiligheidscampagnes.

In het derde kwartaal van dit jaar zullen er mededelingen die samenhangen met de campagne voor afstand houden worden getoond daarna zal drankgebruik aan de orde komen. In de toekomst komen er op deze manier misschien ook mededelingen over gladheid en wegwerkzaamheden op de borden.

School ontruimd na bommelding

QuantiQua had ons via de newssubmit het volgende te melden:

The British School, een internationale school in Voorschoten is vanochtend ontruimd nadat er een verdacht pakketje was aangetroffen door leraren. Het bleek om een explosief te gaan.

De zevenhonderd leerlingen van de school zijn naar een sporthal ondergebracht. Ook drie woningen in de buurt van het gebouw moesten worden ontruimd.

Een robotarm van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd gebruikt om het pakketje te inspecteren. De EOD besloot de kleine bom mee te nemen om het elders onschadelijk te maken.

Amerikanen in actie op Filipijnen

The BOSschenaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Verenigde Staten zijn samen met het Filipijnse leger vandaag een actie begonnen tegen de moslimrebellen van Abu Sayyaf. Ongeveer 600 Amerikaanse soldaten nemen deel aan de operatie in het zuiden van de eilandenstaat.

Abu Sayyaf staat op de lijst van organisaties die banden zouden hebben met Osama bin Laden.

Guerrillastrijders van Abu Sayyaf houden in de jungle van het eiland Basilan al meer dan acht maanden een stel Amerikaanse missionarissen en een Filipijnse verpleegster in gijzeling.

Steekpartij op feest asielzoekers Delfzijl

Marcel, _FlasH_, Obiman en Flexer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een feest voor asielzoekers in het havengebied van Delfzijl is woensdagavond uitgelopen op een vechtpartij waarbij messen zijn getrokken. Vier mannen zijn met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is zwaargewond, aldus de regiopolitie Groningen.

De steekpartij ontstond buiten een feestzaal, waar het Centraal Orgaan Asielzoekers een groot feest voor asielzoekers uit de regio had georganiseerd. Een groepje mannen, volgens de politie waarschijnlijk afkomstig uit Azerbeidzjan, raakte daar om onduidelijke reden met elkaar in gevecht. Taalproblemen bemoeilijken het onderzoek naar de toedracht van de steekpartij, aldus de politie.

Sharon: We hadden Arafat moeten doden

Silence had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Israelische premier Ariel Sharon vindt het jammer dat hij de Palestijnse president Yasser Arafat niet heeft laten doden tijdens de oorlog in Libanon in de jaren '80. Sharon zegt dat in een interview dat morgen in het dagblad Ma'ariv verschijnt.

"In Libanon was er een akkoord om hem niet te liquideren, maar uiteindelijk heb ik daar spijt van", aldus Sharon. De premier was destijds minister van Defensie. Yasser Arafat leidde de Palestijnse troepen in de Libanese hoofdstad Beiroet.

Overigens haastte een woordvoerder zich te melden dat de uitspraken van Sharon niet het beleid van vandaag de dag weerspiegelen.

Bolletjesslikker overlijdt in vliegtuig

-R-a-v-e-n-, The BOSschenaar, Sproggel, Flexer en Sanshine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een vlucht van Curaçao naar Amsterdam is vanochtend een bolletjesslikker overleden.

De man werd tijdens de vlucht misselijk en kreeg braakneigingen. Verschillende mensen schoten te hulp. Twee artsen probeerden het leven van de man te redden, maar de hulp mocht niet baten.

Over de identiteit van de bolletjesslikker is nog niets bekend.

Tikfout levert Salt Lake lawine aan chips

Een tikfout van een medewerker van de organisatie die de Olympische spelen in Salt Lake City organiseerd heeft een lawine aan chips opgeleverd. 28 vrachtladingen van de lekkernij werden bij de catering afgeleverd.

De chips was oorspronkelijk bedoeld als extraatje voor alle vrijwilligers. Nu kan de catering er dagelijks 165.000 mensen van voorzien.

Met dank aan gerritdekzijl voor de tip!

Vleeshandelaar laat Máxima dagvaarden

-=[Edstasy]=-, buttman en moussy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die vorig jaar oktober door Máxima werd aangereden stapt toch naar de rechter om een schadevergoeding te eisen. De Rijksvoorlichtingsdienst had een gesprek toegezegd, waarin over een eventuele schadevergoeding zou worden gesproken. De Wassenaarse vleeshandelaar is het wachten daarop nu zat.

De man zet de juridische stap voor het huwelijk, omdat het gemakkelijker is een procedure te beginnen tegen een gewoon burger dan tegen een lid van het koninklijk huis. Zaterdag mag Máxima zich daartoe rekenen.

De marechaussees bij de ingang van Huis ten Bosch hebben de dagvaarding in ontvangst genomen omdat de aanstaande van kroonprins Willem-Alexander volgens hen niet thuis was.

Jacht naar gestolen sperma

Bob had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Italië is op zoek naar een lading stierensperma, genoeg om dozijnen koeien te insemineren.
Dieven hebben het sperma gestolen uit een Italiaans laboratorium van de overheid in Lucca.

Een woordvoerder vertelde dat het sperma duizenden Euro's waard is. De politie vermoedt dat de inbrekers de diefstal wekenlang hebben voorbereid.

Ze hebben de lading sperma tijdens werkuren gestolen. De politie waarschuwt dat mensen die de container met sperma vinden, die niet aan moeten raken, omdat de container gevuld is met vloeibare stikstof, dat brandwonden kan veroorzaken.

Fietsendief kwam als geroepen

Misdaad loont niet. Of wel? De grens is in ieder geval wat dunner geworden door wat er gisteren in Utrecht gebeurde. Een fietsendief aldaar heeft zich namelijk van zijn goede kant laten zien.

De man zag hoe politiemensen en ambulancepersoneel in de weer waren met een gewond meisje. Ze was met haar voet tussen de spaken van haar opa's fiets gekomen. De dief, een bekende van de politie, haalde een grote tang onder zijn jas uit en knipte de spaken door.

Het 4-jarig meisje hield aan het voorval een gekneusde enkel over, de dief een goed gevoel.

gerritdekzijl en Rop2000 wisten de newssubmit te vinden en meldden dit.

Koningin Beatrix 64 jaar

Vandaag is het de 64e verjaardag van H.K.H. Koningin Beatrix. De verjaardag van de Vorstin valt, zo vlak voor 2 februari 2002, middenin de feestelijke voorbereidingen van een nog feestelijker evenement: het huwelijk van haar zoon.

Ter ere van de verjaardag is er vanavond in het Paleis op de Dam een groot diner en een bal. Hier zullen een groot aantal genodigden voor Het Huwelijk ook aanwezig zijn. Zo worden onder andere leden van het Zweedse, Noorse, Deense en Japanse koningshuis verwacht. Eregasten zijn natuurlijk Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima.

Stichting Brein schendt copyright

MacBeth en Melluh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na onderzoek van een groepje studenten van de Universiteit Twente is gebleken dat de Stichting BREIN copyright heeft geschonden op haar website.
De Stichting BREIN komt op voor de bescherming van de rechten van de Nederlandse entertainment-industrie.

Op de website van Stichting BREIN is een email button geplaatst. Deze button is overgenomen van een beelden gallerij op het Internet.
Deze afbeeldingen zijn gratis voor persoonlijk gebruik.
Commerciëel en professioneel gebruik is echter verboden tenzij de gebruiker de licentiekosten heeft voldaan.

Art Holden, de directeur van Animation Factory, kon niet bevestigen dat deze afbeelding legaal is gebruikt. Inmiddels is deze button door Stichting BREIN van haar site verwijderd. Een screenshot van de originele versie, met de illegale button, staat op deze locatie.

Kat steekt wijk in brand

Obiman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de provincie Kompong Chhnang in Cambodja zijn maar liefst 400 mensen hun huis kwijtgeraakt doordat een kat in de brand gevlogen is.

Iemand had de kat gedood om hem daarna te roosteren en hem op te eten. Bij het roosteren ging het echter mis want daarbij vloog het dier in brand. Het vuur vernielde 62 houten huizen in een dorp. Niemand raakte gewond tijdens deze brand

"De veroorzaker is waarschijnlijk iemand die er van hield om kattenvlees te eten terwijl hij wijn dronk met zijn vrienden", aldus de politie die op zoek is naar de voortvluchtige dader.

Richtlijn voor verstrekking medicijnen

The BOSschenaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er komt een landelijke richtlijn voor het verstrekken van geneesmiddellen dit om te voorkomen dat patiënten in het ene ziekenhuis met de nieuwste geneesmiddelen worden behandeld en in het andere niet. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) wil hier een einde aan maken en is daarom bezig met een richtlijn die deze zomer klaar moet zijn.

De ziekenhuizen verwachten de komende jaren een stroom van nieuwe medicijnen. Die zijn niet door alle ziekenhuizen te betalen, zodat de NVZ een vergroting van de verschillen vreest.

De kosten van medicijnen zijn de afgelopen jaren ieder jaar met 8% gestegen, in de komende jaren verwacht de NVZ zelfs een verhoging van 20% per jaar. De NVZ vindt dat nieuwe medicijnen niet ten laste mogen komen van het ziekenhuisbudget.

Consument geeft nog steeds meer uit

The BOSschenaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De consument besteed meer ondanks dat het economisch klimaat er minder rooskleurig uit gaat zien. In november 2001 namen de uitgaven met 2,6% toe vergeleken met een jaar eerder. Alleen schoeisel, lederwaren en huishoudelijke artikelen waren minder in trek

Dit blijkt uit gister gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

HBO-fraude al 9 weken bekend

Ruim negen weken heeft er een brief gelegen bij het ministerie van Onderwijs over fraude in het HBO, zonder dat er actie werd ondernomen. Dat heeft minister Hermans toegegeven tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer. Volgens hem had dit inderdaad 'beter gekund'. Toch is er daarna adequaat omgegaan met de situatie, aldus de minister.

HBO-instellingen zouden frauderen met het aantal ingeschreven studenten om meer geld binnen te halen. Het zou daarbij om 30 tot 50 miljoen euro per jaar gaan. De Kamer wil maatregelen zien, maar Hermans wil eerst een accountants-rapport afwachten. Dat verschijnt eind februari.

Tientallen doden bij gevechten in Afghanistan

Gevechten tussen rivaliserende stamhoofden in en rond de Afghaanse stad Gardez hebben al aan zeker 38 mensen het leven gekost. Twee Pathanenleiders proberen aan de macht te komen in de provincie Paktia, waarvan Gardez de hoofdstad is.

De ene leider is een aanhanger van de Afghaanse interim-regering, de andere is een tegenstander. Deze laatste zou de steun hebben van Taliban-aanhangers.

Kabinet beslist vrijdag over JSF

Aanstaande vrijdag beslist het kabinet of Nederland meedoet met verdere ontwikkelingen van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig Join Strike Fighter. Als Nederland meedoet gaat het zo'n 800 miljoen dollar kosten en leidt dit bijna zeker tot het aanschaffen van vliegtuigen van de firma Lockheed Martin vanaf 2010.

De D66-ministers Brinkhorst en Van Boxtel, en de PvdA-ministers Pronk en De Vries stelden woensdag zo'n dertig vragen die vooral gaan over de financiering van de ontwikkeling van het gevechtsvliegtuig. Donderdag zal defensie antwoord hierop geven. Echter moet men niet aannemen dat het kabinet voor de aanschaf is, vanwege het feit dat er vragen gesteld zijn.

De VVD-bewindslieden in het kabinet, VVD en CDA in de Tweede Kamer, de Koninklijke Luchtmacht, het merendeel van de Nederlandse industrie, de werkgeversorganisatie VNO-NCW en de vakcentrale FNV zijn allemaal voor de aanschaf van de JSF. Ook de meeste PvdA-bewindslieden zijn voor. Minister Vermeend van Sociale Zaken noemde binnenskamers het kritische rapport van het Centraal Planbureau (CPB), dat nauwelijks positieve effecten zag voor de werkgelegenheid bij een keus voor de JSF, 'bizar'.

Treinverkeer lam door laptop

Jernau.Morat.Gurgeh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdag heeft het treinverkeer van en naar Zoetermeer platgelegen. Na 16.00 uur mocht er geen treinverkeer plaatsvinden tussen Gouda en Zoetermeer. Oorzaak hiervan was een verdacht ogende laptop op het perron.

De laptop lag verlaten op het perron. Ook staken er enkele draden uit. Dit was waarschijnlijk om verwarring te veroorzaken. Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) heeft uit voorzorg de laptop tot ontploffing gebracht met behulp van een afstandbestuurbare robot.

Er zat uiteindelijk niets gevaarlijks in het apparaat. Om 17.20 kon het treinverkeer weer worden vrijgegeven.

Siberische hacker perst bank af

Een russische hacker wordt verdacht van het inbreken in een computer van een Amerikaanse bank. De man, afkomstig uit het Siberische plaatsje Surgut is op verzoek van de Amerikaanse ambassade gearresteerd. De man heeft zich schuldig gemaakt aan afpersing en het vrijgeven van privé gegevens.

De 21-jarige "Nicolai Nicolai" zou volgens de Russische pers zijn binnengedrongen op de webserver van internetbedrijf Online Resources. Via deze site kunnen gebruikers online bankzaken regelen. Hij verwierf geld door te dreigen om klantgegevens vrij te geven.

Nicolai had in december 2001 al 1.500 klantgegevens vrijgegeven om zijn dreigement kracht bij te zetten. Als reactie kreeg daarop kreeg hij 10.000 dollar. De bank deed dit, om een grotere schandaal te voorkomen. De totale schade wordt echter geschat op zo'n 150.000 dollar.

Om welke bank het gaat is niet bekend gemaakt. De Rus is achterhaald via zijn IP-adres en kan een gevangenisstraf krijgen van maximaal 15 jaar.

Terminal ontruimd na vondst bomschoenen

proximity had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdag is een gehele terminal ontruimt op het vliegveld van San Francisco. Dit gebeurde na het ontdekken van een explosief materiaal op de schoenen van een reiziger. Men kwam hierachter tijdens een machinale controle, dat schoeisel op explosieven test met behulp van een speciale stof.

Duizenden reizigers moesten zich verwijderen uit de terminal. Ook passagiers die zich al in een vliegtuig bevonden moesten zich bij die andere reizigers voegen. Ondertussen gingen veiligheidsfunctionarissen en politie op zoek naar de man, die zich al uit de voeten had gemaakt voordat hij verder gecontroleerd kon worden.

Zes vluchten die al onderweg waren, werden na aankomst zorgvuldig gecontroleerd. De terminal is zo'n 3 uur gesloten geweest.

RVD noemt column De Winter smakeloos

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft aan het NOS-journaal laten weten de omstreden column van Leon de Winter smakeloos, grof en op sommige punten beledigend te vinden. Ook mist het schrijven van De winter feitelijke grondslag.

De Winter schreef gisteren in de Duitse krant Berliner Morgenpost, in het gewraakte artikel, niet alleen over het bruidspaar ('Hij is dom en zij is geblondeerd'), maar ook over prins Claus (die volgens De Winter liever een homo-huwelijk was aangegaan), 'rokkenjager' Bernhard en de 'seniele' prinses Juliana. Volgens De Winter blinkt de kroonprins uit door onnozelheid, domheid en kleurloosheid en is oud Koningin Juliana zo seniel dat ze denkt dat ze een labrador is.

Bij de Berliner Morgenpost is vooraf ernstig getwijfeld of de tirade tegen het koningshuis wel geplaatst moest worden. De Duitse omroep ARD zegt vast te houden aan de uitnodiging aan De Winter, om zaterdag commentaar te leveren in de rechtstreekse tv-uitzending. Zijn 'kritisch-gedistantieerde houding' tegenover het koningshuis is bij de omroep bekend, zo zegt een woordvoerster. ''Maar we willen kritische geluiden niet verzwijgen.''

Opvallend is dat de Winter zelf niet tegen krtitische columns bestand is. De Winter schreef een paar jaar gelden het boek De ruimte van Sokolov, waarop het Amsterdamse studentenblad Propria Cures een fotomontage maakte van De Winter die voor een kuil met geëxecuteerde joden uit de Tweede Wereldoorlog werd afgebeeld. Daarmee wilde men aangeven dat schrijvers over het algemeen met gevoelige materie goedkope publiciteit maken voor hun boeken. In De ruimte van Sokolov was dat de emigratie van Russische joden naar Israël. Er volgde een kort geding wegens smaad en Leon de Winter kreeg gelijk van de rechter.

De column van De Winter in Berliner Morgenpost.

Veling stinkend jaloers op Fortuyn

Lijsttrekker Kars Veling van de ChristenUnie is ''stinkend jaloers'' op Pim Fortuyn van Leefbaar Nederland. In een open brief, die hij aan Fortuyn schreef, vraagt hij zich af waarom de Nederlandse kiezer massaal achter hem aanloopt ondanks het feit dat Fortuyn en LN wél overal kritiek op hebben maar geen onderbouwde oplossingen bieden.

Veling zegt niet te begrijpen waarom dergelijke populistische politiek zoveel aandacht krijgt van de pers en volgens de peilingen zoveel kiezers trekt. In de brief vraagt Veling of Fortuyn soms wat tips voor hem heeft.

Volgens Veling moet de brief gezien geworden als ironie, maar hij wil wel graag met Pim Fortuyn in gesprek over de, in Veling's ogen, 'goedkope politiek' van LN.

President Hells Angels in ongelijk gesteld

Willem van Boxtel, de president van de Amsterdamse Hells Angels, krijgt zijn wapenvergunning niet terug. Dat heeft Minister Korthals van Justitie bepaald die oordeelde dat korpschef Van Riessen van Amsterdam de vergunning terecht heeft ingetrokken.


President Willem van Boxtel, alias ''Big Willem'', raakte zijn wapenvergunning kwijt nadat de politie vorig jaar bij een inval in Angel Place, het clubhuis van de Hells Angels aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam, onder meer een machinegeweer, vier pistolen, geluiddempers en munitie aantrof.

Van Boxtel vond het onterecht dat hij zijn wapenvergunning kwijtraakte en begon een beroepsprocedure. Hij zou niet op de hoogte zijn geweest van de aanwezigheid van de wapens op het terrein. Volgens Korthals is het ongeloofwaardig dat Big Willem van niets heeft geweten.

Het feit dat enkele leden van de Hells Angels met vuurwapens zijn gefotografeerd voor een kalender, heeft niet in het voordeel van Van Boxtel meegespeeld.


Vorig jaar liet justitie nog weten dat de Angels vrijuit gingen na de wapenvondst: Angels vrijuit!

Egmondse lag maanden dood in woning

In Egmond aan den Hoef is een vrouw gevonden die waarschijnlijk al vanaf oktober vorig jaar dood in haar woning lag. Ze werd gevonden in een seniorenwoning aan de Rustenburg. Volgens de politie is de vrouw een natuurlijke dood gestorven.

Omwonenden dachten dat de vrouw bij familie of kennissen in het buitenland verbleef, zodat haar dood maandenlang onopgemerkt bleef. Toen uiteindelijk alarm werd geslagen en haar deur werd opengebroken, bleek dat er voor maanden aan ongeopende post op de deurmat lag.

Studente dood na baring baby op wc

De 19-jarige Karen Marie Hubbard, studente in de Amerikaanse staat Wisconsin, is afgelopen dinsdag overleden na in een toilet van een studentenhuis te zijn bevallen. Karen ademde al niet meer toen ze uiteindelijk werd gevonden. Haar kamergenote zei wel te hebben opgemerkt dat Hubbard wat dikker was geworden, maar niet te hebben geweten dat ze zwanger was.

Andere bewoners hadden wel rumoer gehoord en gevraagd wat er was, maar de studente had gezegd dat ze alleen maar misselijk was. Volgens de kamergenote van Hubbard wist de 19-jarige studente waarschijnlijk zelf ook niet dat ze zwanger was en had ze gezegd dat ze zich grieperig voelde.

Karen Marie Hubbard beviel na een voldragen zwangerschap. Ze overleed waarschijnlijk aan complicaties die zich tijdens de bevalling voordeden. De baby, een meisje, kwam levend ter wereld, maar verkeert in kritieke toestand.

Randfiguren

Zwervers...
Ik kan me echt dood ergeren aan zwervers. Over het algemeen zo'n half dooie junk die de naald nog voor driekwart in z'n arm heeft zitten die je dan met z'n ingevallen drugssmoel vraagt om een gulden om wat te eten.
Meestal loop ik dan naar de burger king ofzo, haal een megamenu en ga deze uitgebreid voor z'n neus zitten opeten, waarbij ik en passent de duiven nog even voer. Met de restjes nog even op schoot tot ze goed koud zijn, m'n peuk uitdrukkend in de mayo wacht ik dan en uiteindelijk mik ik de hele handel in de vuilnisemmer en loop weg, m'n vingers nog aflikkend.
En het mooiste is dan om na een paar minuten terug te komen om te zien hoe zo'n hopeloos figuur de kouwe patat met assmaak uit de vuilnisbak staat te vissen.
Pleur op man, ga toch gewoon werken voor je poen zoals iedereen. Stop met het in je lijer pompen van die teringzooi of stop er meteen zoveel in dat we geen van allen meer last van je hebben.

Vroeger was ik nooit zo pissed off, maar tegenwoordig kun je hier in Rotterdam de straat niet meer normaal op zonder belaagd te worden met allerhande junks, straatkrantverkopers, zogenaamd zonder benzine staande verslaafden wier vrouw met weeën op de achterbank zit en straatmuzikanten die beroerder klinken dan Jantje Smit on LSD.
Een paar jaar geleden hadden we hier in Rotterdam nog perron nul. Prachtig was dat. Alle junks en ander uitschot verzameld op één plek. Lekker overzichtelijk en in de binnenstad had je er maar weinig last van. Toen moest perron nul geruimd worden. Voor de junks was daar geen plek meer. Die moesten maar ergens anders heen, en dat hebben we geweten. De hele godvergeten binnenstad is ermee overspoeld. Het lijkt wel een epidemie. Het vaccin is gewoon voorhanden natuurlijk, maar daar wil niemand aan. Dat terwijl het toch o zo simpel is om wat extra metadon uit te delen in zo'n bus...

Het zal wel weer aan mij liggen...

Slikkers brengen slechts fractie cocaïne binnen

De ophef over de aantallen kilo's cocaïne die bolletjesslikkers Nederland inbrengen is zwaar overdreven. De bolletjesslikkers uit Curaçao brengen maar een fractie (slechts 0,3%) van alle cocaïne naar Nederland. Het gros wordt op andere manieren het land binnengesmokkeld. Met containers tegelijk.

Uit een uitzending van Nova van afgelopen avond blijkt dat Curaçao zelfs economisch grotendeels afhankelijk is van de drugssmokkel. Ondanks dat Curaçao deel uitmaakt van het Nederlandse Koninkrijk leeft meer dan de helft van de bevolking daar op of onder de armoedegrens. En raakt zo makkelijker in de greep van de drugshandel, met alle criminele activiteiten van dien.

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen, het middelste van de Benedenwindse Eilanden. Het heeft een oppervlakte van 472 km2, met 152.000 inwoners. Het ligt op 60 kilometer van het Zuid-Amerikaanse vasteland in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Daardoor is het makkelijk bereikbaar voor drugssmokkelaars uit Zuid-Amerika.

Volgens Norman-Servas, de belangrijkste misdaadjournalist van het eiland, is zeker 50% van de bevolking betrokken bij de drugshandel. Er zijn wijken op Curaçao waar de politie niet in durft te gaan omdat ze beschoten worden. Men dult daar geen pottenkijkers bij de handel. Norman-Servas zegt dat wanneer de drugshandel lamgelegd zou worden, er heel wat bedrijven in de problemen zouden komen.

Misdaadjournalist Norman-Servas is er van overtuigd dat op iedere vlucht zeker 20 bolletjesslikkers zitten, slechts een fractie daarvan wordt aangehouden op Schiphol. En dat relatief kleine aantal verstopt nu al de Nederlandse gevangenissen. De meeste ''slikkers'' hebben tussen de 300 en 500 gram cocaïne in hun buik. Vrouwen willen het ook wel verstoppen in hun geslachtsdeel. De verdiensten voor de slikkers ligt tussen de 4000 en 10.000 gulden per vlucht. Het meeste verdient wordt er door de opdrachtgevers. Eén kilo zuivere coke kost op Curaçao zo'n 6000 gulden (2700 euro), in Nederland brengt dat tot 100.000 gulden (45.000 euro) op.

Executie dreigt voor ontvoerde journalist

De Amerikaanse journalist Daniël Pearl, die in Pakistan is ontvoerd, dreigt te worden geëxecuteerd.

De nieuwszender CNN zegt een e-mail te hebben ontvangen van de ontvoerders van Pearl. Daarin staat dat de journalist binnen 24 uur wordt geëxecuteerd als de eisen van zijn kidnappers, een radicale Pakistaanse groepering, niet worden ingewilligd.

De organisatie eist onder andere de vrijlating van alle Pakistaanse strijders die gevangen zitten in Afghanistan. Ook beschuldigen ze westerse journalisten van spionage. In de e-mail aan CNN worden alle Amerikaanse verslaggevers in Pakistan gesommeerd binnen drie dagen het land te verlaten.

Daniël Pearl was in Pakistan aan het werk als correspondent voor de Wall Street Journal; vorige week woensdag werd hij ontvoerd.
Deze foto stuurden de ontvoerders naar de pers

Jongen belt 112 voor de grap 1477 keer

Vorige week heeft de politie uit Boxtel een 13-jarige jongen aangehouden, die in twee weken tijd het landelijke alarmnummer 112 maar liefst 1477 maal voor de grap had gebeld. Het ventje vroeg in de meeste gevallen hulp van de brandweer.

De jongen belde met het afgedankte mobieltje van zijn moeder (zonder beltegoed) vanuit zijn slaapkamer. Zoals bekend is het bellen naar 112 gratis. Via de provider van de telefoon kon de politie hem opsporen.

Het jongetje zal volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) waarschijnlijk geen boete krijgen. Wel wordt hij doorverwezen naar een hulpverlener.

Eerder deze week werd in Schoonhoven al een 35-jarige man aangehouden die in één nacht de 112-centrale maar liefst 140 maal had lastiggevallen. Toen hij de eerste keer belde, kreeg hij te horen dat hij een ander nummer moest bellen, omdat het geen noodsituatie was. De man werd hierover zo boos dat hij maar bleef bellen met beledigende en bedreigende telefoontjes.

Het zijn de eerste aanhoudingen, sinds de politie twee weken geleden bekendmaakte dat misbruikers van het landelijk alarmnummer worden aangepakt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.