Duurzaam Nederland rekent op 7 zetels

Een tijdje geleden richtten afvalligen van Leefbaar Nederland de partij Duurzaam Nederland op, en vandaag werd bekend dat de partij meedoet aan de komende Tweede Kamer verkiezingen. De partij wordt geleid door twee voorzitters Seyfi Özguzel, van Turkse komaf (ex-PvdA), en Manuel Kneepkens, voorzitter van de Stadspartij Rotterdam. Eerder verwachtte Kneepkens nog dat de nieuwe partij niet eerder dan 2006 aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer zou kunnen meedoen.

Duurzaam Nederland rekent meteen op zeven á acht zetels. De Rotterdammer Manuel Kneepkens en zeven anderen (waaronder de Groninger Sjon Lammerts (medeoprichter van de Onafhankelijke Partij Groningen), Anneke Smit-Boerma en Co Meijer) verlieten in november LN uit onvrede met de gang van zaken. Zij kondigden destijds de oprichting van Duurzaam Nederland al aan.

De nieuwe partij maakt zich sterk voor de 'oude en nieuwe' Nederlanders. ,,Onze partij is het alternatief voor de gevestigde partijen, die nu worden beïnvloed door de uitlatingen van Pim Fortuyn tegen de nieuwe Nederlanders'', zegt Özguzel. Volgens hem is de partij absoluut geen allochtonenpartij. Hij vindt wel dat deze groep mensen binnen bestaande partijen geen kans kreeg zich te profileren. ,,Onze partij biedt de derde weg als een alternatief. Ongeacht nationaliteit, geloof of etnische achtergrond wordt iedere Nederlander gelijk vertegenwoordigd.''

Kneepkens liet zich eerder ontvallen dat Leefbaar Nederland overgenomen is door ,,de Polder-Mussolini'' Fortuyn. Een "edelfascist" die alleen voor de sterken opkomt.