FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 januari 2002

Olympische sporter ernstig in opspraak

BobsleeŽr Arend Glas kan wellicht de Olympische Spelen op zijn buik schrijven. De sporter is ernstig in opspraak geraakt door de antifascistische onderzoeksgroep Kafka.

In een boek van van die organisatie staat dat Glas in het verleden banden had met CP'86, een inmiddels verboden extreem-rechtse partij. De naam van Glas komt voor op de ledenlijst van CP'86 uit 1993. Nadat het bestuur in 1995 was veroordeeld wegens bevordering van rassenhaat en discriminatie werd de partij in '98 verboden. De CP'86 was een voortzetting van de CP (Centrum Partij) die Hans Janmaat had opgericht. Het betrof extremere leden die niet met Janmaat konden opschieten. Janmaat ging toen zelf verder met de CD (Centrum Democraten).

Kafka veronderstelt dat Glas al langer lid was van CP'86, gezien zijn lage lidmaatschapsnummer .

NOC*NSF onderzoekt of de informatie klopt en of dit gevolgen moet hebben voor de uitzending van Glas naar de Spelen in Salt Lake City.

Overigens is de antifascistische onderzoeksgroep Kafka zelf ook niet altijd even fris onder de oksels. Zo verstoorde Kafka op 24 september 2000 een interview met Vlaams-blok leider Filip de Winter in het politieke praat-programma Buitenhof van de VPRO op Nederland 3. Kafka leden drongen toen de studio binnen en maakten de uitzending onmogelijk. De Winter zelf werd met bruine smurrie besmeurd.

Neus Michael Jackson zwaar verminkt

Dat Michael Jackson zijn gezicht verminkt heeft met plastische chirurgie was al algemeen bekend, maar onderstaande foto is het gruwelijke bewijs.

De 43-jarige Jackson kwam onlangs, tijdens de 29ste American Music Awards, een prijs ophalen omdat hij was gekozen tot Artiest van de Eeuw. De fans van de popster reageerden geschokt door zijn uiterlijk.

Jackson werd voor het eerst geopereerd in 1979, toen hij bij een val zijn neus brak. Hij heeft toegegeven dat hij daarna nog slechts ťťnmaal onder het mes is gegaan. Experts beweren echter dat hij talrijke operaties onderging aan zijn neus, zijn wangen, ogen en kin.Het is nu wel duidelijk waarom Jackson zo vaak met een doekje voor zijn neus en mond verschijnt.

BREIN wil ombouwen Playstation verbieden

De stichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) wil bedrijfjes die openlijk adverteren met het ombouwen van spelcomputers (meestal Sony Playstation) via de rechter gaan verbieden. Binnenkort dient er een rechtszaak.

In Netwerk zei een woordvoerder van BREIN vanavond dat het ombouwen maar ťťn doel dient, namelijk om het spelen met illegale copieŽn mogelijk te maken. De illegale copieŽn zijn namelijk stukken goedkoper dan de originele spellen, maar zonder ombouw werken ze niet.

Een ombouwer van Sony Playstations vertelde in Netwerk dat hij ombouwt om het spelen van import spellen mogelijk te maken. Hij erkende dat er ook illegale copiŽn door het ombouwen kunnen worden gespeeld, maar dat dit een keuze van de klant is, waar hij niets mee te maken heeft.

De stichting BREIN pakt niet alleen de ombouwers aan, in een reportage van Netwerk was ook te zien dat men actief op zwarte markten en braderieŽn op zoek is naar de verkopers van illegale copieŽn.

BREIN schat dat 80% van de Playstations in Nederland is omgebouwd.

-
De uitzending van Netwerk wordt vannacht tot 2:00 herhaald op Nederland 1

Bejaarde vrouw (74) verkracht bij inbraak

Reko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Leeuwarden is gisternacht een 74 jarige vrouw in haar eigen woning verkracht door een inbreker.

Rond drie uur 's nachts drong de inbreker de flatwoning van de vrouw binnen door een ruit van de voordeur te vernielen. De vrouw die wakker schrok van het glasgerinkel kwam oog in oog te staan met de inbreker. Na de verkrachting doorzocht de man de woning. Hij nam een bankpas mee plus wat kleingeld. Daarna maakte hij zich uit de voeten.

De politie zocht tevergeefs de omgeving af naar sporen van de dader.

Prins Constantijn raakte rijbewijs kwijt

InNuedo en Slambam hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De jongste zoon van koningin Beatrix, prins Constantijn, heeft eind vorig jaar zijn rijbewijs moeten inleveren, omdat hij te hard had gereden. De politie hield Constantijn op 16 december aan op een snelweg in de buurt van Amsterdam.

De prins kreeg zijn rijbewijs ťťn dag na de snelheidsovertreding weer terug omdat het zijn eerste overtreding was. Wel kreeg hij een boete.

Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigt de gang van zaken, maar wil niet zeggen hoeveel kilometer per uur de prins te hard heeft gereden. Ook deelt men niet mee waar de prins precies is aangehouden. Volgens de RVD is de zaak behandeld door het Openbaar Ministerie in Haarlem. Een woordvoerder van het OM aldaar kan echter geen verdere details geven.

Update

Inmiddels meldt Teletekst dat hij 60km/h te hard reed.

Veel belangstelling voor zetels Leefbaar Nederland

Zo'n 250 kandidaten hebben zich bij Leefbaar Nederland aangemeld om in aanmerking te komen voor een zetel in de Tweede Kamer.

De Partijvoorzitter van LN, Jan Nagel, zal woensdag in het Haagse perscentrum Nieuwspoort de lijst van kandidaten bekend maken.

Morgenavond om 24:00 sluit de termijn voor kandidaatstelling van Leefbaar Nederland. Het congres van de partij stelt op 10 maart de definitieve volgorde van de lijst voor de komende Tweede Kamer verkiezingen vast.

Twee in Kashmir gedood of vermoord ?

Er komen verschillende berichten over de twee gedode Nederlanders in Kashmir. De Indiase politie beweerde zondag dat de mannen waren gedood toen ze een militaire patrouille met messen aanvielen. Twee agenten raakten daarbij gewond. Volgens de politie waren de twee mannen militante strijders.

Maar verhalen van ooggetuigen, in de lokale kranten van Kashmir, zeggen dat de twee mannen een vrouw te hulp schoten die werd lastiggevallen door patrouillerende militairen, en bij de ruzie daarna koelbloedig werden doodgeschoten. Een andere krant schrijft dat de mannen gedood werden na een vriendelijke discussie met de militairen.

De lijken van de mannen zijn maandag geÔdentificeerd en worden binnenkort op verzoek van familie in Nederland overgebracht naar Nederland. Buitenlandse Zaken wil niets zeggen over de identiteit van de mannen, noch over hun achtergrond of hun reisdoel. Ook over de toedracht van het incident wil het ministerie niets kwijt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan wel niets kwijt willen, maar volgens de Indiase politie in Kashmir gaat het om Ell Bakiowli Ahmad (paspoortnummer M-20676150) en Ell Hassnowi Khaliq (paspoortnummer M-90511694).

Volgens gebruikers op het forum van de Marokkaanse site Maroc.nl gaat het om twee Marokkaanse jongens die uit Eindhoven afkomstig zijn. Een van hen zou Ahmed Bakiouili zijn en samen met ene Khalid al-Hasnaoui van plan zijn geweest om naar Afghanistan te gaan, om daar mee te vechten met de Al Mujahideen. Het laatste wat van hen gehoord is dat ze niet toegelaten werden bij de grens en waren teruggekeerd.

116.000 euro boete voor hardrijden

Anssi Vanjoki, een directielid van het Finse Nokia, moet een boete van 116.000 euro betalen, omdat hij op zijn motor 25 kilometer te hard heeft gereden. Dat meldt een Finse krant vandaag.

Een dergelijke boete is er in Finland nooit opgelegd. In het Noord-Europese land variŽren de boetes naar de hoogte van het inkomen. Vanjoki verdiende in 1999 14 miljoen euro...

Met dank aan Marcel en jaspernl voor de tip.

Voortvluchtige Zweed weer in cel na bruiloft

Marcel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Je wilt heel graag trouwen. En natuurlijk zoals dat hoort, met een groot feest. Maar wat als je dan in de gevangenis zit?

Een 24-jarige Zweed besloot na weekendverlof niet terug naar de gevangenis te gaan. De politie wist hem echter op zijn bruiloft weer in te rekenen. De man mocht zijn toekomstige vrouw zijn ja-woord nog geven, maar daarna onmiddellijk terug naar zijn cel.

Gevangenis VS geeft heks een baan

Marcel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gevangenis in de Amerikaanse staat Wisconsin heeft zich de woede van veel mensen op de hals gehaald door een een aanhangster van het occulte Wicca-geloof aan te stellen als geestelijk verzorgster.

Jamyi Witch is zelf uitermate tevreden met haar benoeming, die volgens enkele leden van het parlement van Wisconsin 'moreel gevaarlijk' zou zijn.

Haar achternaam koos ze overigens een aantal jaren geleden zelf, omdat ze naar eigen zeggen nu eenmaal een heks is.

Filippijns vliegtuig stort neer in woonwijk

ikke_ook had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Filippijnse stad Cabanatuan is vandaag een militair vliegtuig neergestort. Het toestel kwam neer op een woonwijk. Zeker vijf mensen zijn bij de ramp omgekomen, een onbekend aantal raakte gewond. Ruim twintig huizen zijn in brand gevlogen.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk. Het toestel, een Siai-Marchetti S-211 van Italiaanse makelij, was bezig aan een gewone trainingsvlucht.

CD Review: BlÝf - Blauwe ruis

17 maart 2001 is een zwarte pagina in het boek BlÝf. Op die dag overleed drummer Chris Gotte aan de gevolgen van een verkeersongeval. De band besluit door te gaan, en begint na een periode van rouw met het schrijven van nieuwe nummers. Een nieuwe drummer wordt gevonden in Norman Bonink, tot dan toe drummer in de begeleidingsband van Frank Boeijen. En 9 januari 2002 is daar dan 'Blauwe Ruis'.

Hoogzwangere vrouw aangevallen

Draaitafeltje en Rop2000 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 27-jarige vrouw uit Rotterdam is dit weekeinde mishandeld door een groepje jongeren. Dit terwijl de vrouw al zeven maanden zwanger is van een tweeling.

Het slachtoffer liep met haar man over de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Toen ze een groepje van 6 jongeren wilden passeren, probeerde een man uit het groepje zomaar de vrouw in haar buik te stompen. De vrouw kon nog net de dans ontspringen, maar werd als gevolg daarvan in haar gezicht geslagen.

De jongeren maakten zich hierna uit de voeten. Via een gsm was de politie gewaarschuwd en brachten de vrouw naar huis, waar ze weer enigzins aanspreekbaar was. Hierna zijn agenten en de man terug op straat gegaan om de dader te zoeken. Eenmaal terug op de Nieuwe Binnenweg werden ze door een 32-jarige man uit Hellevoetsluis aangesproken, die ook zonder reden een klap heeft gekregen.

Volgens politiewoordvoerder Hans Stoop zagen de agenten en de twee mannen plotseling het groepje lopen ter hoogte van de Van Speykstraat, vlakbij de Nieuwe Binnenweg. "De man van de geslagen zwangere herkende een van de jongens, die zijn vrouw een stomp had verkocht", aldus Stoop. "Het bleek een 18-jarige knul te zijn. Waarom hij had gestompt, dat wist hij zelf ook eigenlijk niet. Waarschijnlijk pure baldadigheid."

Nieuw virus wist harde schijf bij opstarten

Er is weer eens een nieuw computervirus gesignaleerd: Gigger. Het betreft een wormvirus dat wanneer je computer is geÔnfecteerd flinke schade aanricht; Het wist namelijk je hele harde schijf.

Het wormvirus Gigger verspreidt zich via Outlook en IRC en is geschreven in Javascript en Visual Basic.

De boosdoener is een attachment met de naam mmsn_ofline.htm. Deze verbindt zich eerst met alle uitgaande mail die het zelf via het adresboek van Outlook verstuurt. Hierna gaat het virus op zoek naar bestanden met de extensie .asp, .htm en .html op je computer en infecteert deze. Andere bestanden worden gewist en blijven met een bestandsomvang van 0 KB op de schijf staan.

Wanneer je de volgende keer je pc opstart wordt automatisch je hele harde schijf geformateerd.

Volgens antivirus-firma's is Gigger (volledige naam: JS.Gigger.A@mm) nog vrij zeldzaam en makkelijk te bestrijden.

Voor meer info en bestrijding: www.VirusAlert.nl

Nieuwe bosbranden in AustraliŽ

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het noorden van de Australische deelstaat New South Wales zijn dit weekeinde opnieuw bosbranden opgelaaid. Door het vuur is de weg tussen de steden Sydney en Brisbane geblokkeerd. De autoriteiten denken dat ook de nieuwe branden het gevolg zijn van brandstichting. Verscheidene woningen bij de stad Grafton werden zondag geŽvacueerd. De nieuwe branden worden aangewakkerd door een sterke wind.

De afgelopen week maakte de brandweer in de deelstaat bekend dat het ergste van de bosbranden voorbij leek te zijn. Maar zondag waarschuwde de instantie dat er zeker niet te vroeg moest worden gejuicht. De aankondiging dat leden van de vrijwillige brandweer die dagenlang het vuur onder moeilijke omstandigheden hebben bestreden naar huis zouden worden gestuurd, werd ingetrokken.

Pakistan arresteert 1500 terroristen

Pakistan lijkt er alles aan te doen om het buurland India tegemoet te komen. Eerder meldde Fok! nog dat Pakistan het moslim extremisme ging aanpakken. Nu heeft Pakistan het afgelopen weekend meer dan 1500 mensen gearresteerd in de strijd tegen terrorisme. Dat is precies wat India van Pakistan verlangt. Volgens India hebben terroristen in Pakistan al veel te lang in vrijheid hun acties kunnen voorbereiden.

India reageert positief op de arrestaties in Pakistan, maar voorlopig gaat de troepenopbouw aan de grens gewoon door.

Tankauto ontploft in Maastricht

Maandagmorgen is door nog onbekende oorzaak bij een bedrijf aan de Beatrixhaven in Maastricht een tankauto ontploft. De wagen was volgens de politie geladen met karbiet.

Bij de explosie liep de chauffeur van de tankauto brandwonden in zijn gezicht op. Hij is na behandeling in het ziekenhuis naar huis gestuurd. Het bedrijf aan de Klipperweg, waar de tankauto aan het lossen was, is volgens de politie zwaar beschadigd.

PvdA en D66 zien niet veel in 'twee in ťťn cel'

PvdA en D66 zien het het idee om twee verdachten in ťťn cel te plaatsen niet zitten. Minister Korthals van Justitie had het idee afgelopen zondag geopperd om een tijdelijke oplossing te bieden voor het heenzenden van drugskoeriers op Schiphol.

Volgens het PvdA-Tweede-Kamerlid Van Oven moet er zeker iets gebeuren, maar het moet om een effectieve oplossing gaan. Volgens hem kan het opsluiten van twee verdachten in een cel veel agressie oproepen, wat tot gevolg heeft dat er meer bewakers nodig zijn. Ook D66-woordvoerder Dittrich en woordvoerder De Geus van vakbond CFO wijzen op het probleem van agressie.

15-jarig meisje schiet conducteurs te hulp

Een 15-jarig meisje is zondagavond op het station van Apeldoorn twee conducteurs te hulp geschoten, die door vijf jongens werden mishandeld. De politie heeft de verdachten aangehouden, zo heeft een woordvoerder maandagochtend bekendgemaakt.

Het gaat om jongens van 15 en 16 jaar uit Voorst. Ze vielen in de trein van Amersfoort naar Apeldoorn onder meer reizigers lastig. Toen de conducteurs het groepje daarop aansprak op het station volgde er een vechtpartij. De conducteurs werden daarbij tegen de grond geslagen.

Het 15-jarige meisje uit Almelo sprong ertussen en probeerde de twee partijen uit elkaar te krijgen. De spoorwegpolitie onderzoekt de zaak.

Van Nistelrooy in bezit van record

Zondag heeft Ruud van Nistelrooy het record van de Engelse Premier League geŽvenaard door in zeven opeenvolgende competitiewedstrijden een doelpunt te maken. De Brabander scoorde zondag in de 9e minuut de gelijkmaker voor Manchester United in de uitwedstrijd tegen Southampton. De thuisclub had in de 3e minuut de score geopend.

In zeven wedstrijden op rij scoorde de oud-speler van PSV negen doelpunten. Het scoringsrecord is nu in handen van Van Nistelrooy, Mark Stein (Chelsea), Alan Shearer (Newcastle United) en Thierry Henry (Arsenal).

11 september weinig effect op vakantie

Het 11 september syndroom is toch niet zo erg als men dacht. Slechts zes procent van de Nederlanders heeft na 11 september besloten niet naar de Verenigde Staten op vakantie te gaan. In plaats daarvan blijven ze binnen Europa, ůf gaan helemaal niet op vakantie. Dat blijkt uit een enquete onder bezoekers van de Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs.

Die beurs trok dit jaar ongeveer evenveel bezoekers als vorig jaar: 160.000. Volgens de organisatie is de dip in de reisbranche voorbij. Veel mensen stelden hun reis uit na de aanslagen in de VS, maar die vakantie willen ze nu inhalen.

Jongen probeert te betalen met valse 10 euro

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de Eindhovense politie een jongen zonder vaste woon- of veblijfplaats aangehouden die met een vals biljet van 10 euro had betaald. De 16-jarige had met het vervalste briefje een rekening betaald in een uitgaansgelegenheid op het Stratumseind.

De technische recherche onderzoekt het in beslag genomen nepbiljet. Een woordvoerster van de politie kon zondagavond niets zeggen over de kwaliteit van de vervalsing.

Dief verraadt zichzelf door klokgelui

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in Lichtenvoorde een kerkdief aangehouden, die zijn nachtelijke activiteiten onthulde door de kerkklok per ongeluk te luiden. De dief, een 21-jarige inwoner van Groenlo, had samen met enkele anderen de deur van de Ludgerkerk geforceerd.
Toen om half vier de klokken onverwacht begonnen te luiden, waarschuwden enkele wakker geworden inwoners van Lichtenvoorde de politie.
Op het moment dat de politie arriveerde kozen de inbrekers het hazenpad. De 21-jarige man uit Groenlo werd door de agenten achterhaald. Hij had onder zijn jas twee uit de kerk ontvreemde priestergewaden. De man is ingesloten.
De politie is nog op zoek naar de andere mannen.

Zweden goed de lul met de Euro

maniax en Games hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zweden is niet geheel blij met de 2 Euro munt, en wel om de volgende reden: Zweden hangt er letterlijk als een slappe lul bij. Bronnen in Brussel beweren dat dit met opzet is gedaan om Zweden te vernederen aangezien zij niet meedoen met de Euro (net zoals Groot Brittanie en Denemarken overigens).

De grootste boosdoener is trouwens Noorwegen, dat geen EU lid is en juist doordat deze niet is afgebeeld hierdoor, krijgt de 2 euro munt deze lullige uitstraling

Handelsoorlog VS - Europa dreigt

Er dreigt een handelsoorlog te ontstaan tussen Europa en de Verenigde Staten. Europa is boos over de belastingsteun die Amerika verleent aan exporterende bedrijven. Volgens de Europese Unie is dit een vorm van staatssteun en dus strijdig met de vrijhandelsregels van de WTO.

Vandaag doet deze organisatie uitspraak in de zaak. Als de WTO in het voordeel van Europa besluit, dan kan de Europese Unie Amerikaanse bedrijven strafheffingen opleggen. Hiermee zou een handelsoorlog een feit zijn.

18 gewonden bij treinbotsing BelgiŽ

Gisteren zijn er bij een treinbotsing in BelgiŽ achttien mensen licht gewond geraakt, waaronder elf Nederlanders. Een passagierstrein die op weg was van Luik naar Maastricht botste op een stilstaande goederentrein. Door deze botsing liepen twee wagons uit de rails.

De machinist van de trein was ook een Nederlander, die zelf bij de botsing ook gewond raakte. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

Advocaat geen bondscoach

Dick Advocaat wordt geen bondscoach van het Nederlands Voetbalelftal. De technisch-directeur van Glasgow Rangers heeft dat besloten na een gesprek met de voorzitter van die club.

Advocaat werd vijf weken geleden benoemd tot technisch-directeur. Om zo snel na die promotie alweer te vertrekken bij de Schotse club ligt heel gevoelig. En daarom gaat Advocaat dus niet in op het aanbod om bondscoach te worden.

Mariah Carey wederom gedumpt

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mariah Carey is voor de tweede keer gedumpt door haar geliefde Luis Miquel. Er gaan geruchten dat de zangeres de vorige keer geprobeerd heeft zelfmoord te plegen nadat Miquel haar in de steek liet.

Deze keer heeft Luis de benen genomen omdat hij het gedrag van Mariah tijdens een vakantie in het ski-oord Aspen niet meer accepteerde. Mariah eiste dat de ramen van hun hotelkamer geblindeerd zouden worden, en ze huurde een apparaat om de luchtvochtigheid in de hotelkamer op peil te houden. Toen het stel gebruik wilde maken van het zwembad, bood Mariah de overige gasten 100 euro om zo snel mogelijk het zwembad te verlaten zodat ze alleen konden zijn. Dit was de befaamde druppel en Luis was het gedrag van zijn vriendin zat, en is vroegtijdig vertrokken.

Bush valt flauw

De president van Amerika (George Bush) is gisteren flauwgevallen tijdens het bekijken van een footballwedstrijd op tv. De Amerikaanse president klaagde al enkele dagen dat hij zich niet goed voelde. Gisteren at hij tijdens het tv-kijken wat zoutjes die hij niet goed wegkreeg. Dat werd hem in combinatie met zijn zwakke conditie iets teveel. Bush tuimelde van de bank en raakte met zijn hoofd de vloer. Hij hield er een schaafwond aan over.

Na medisch onderzoek maakte zijn arts bekend dat er niets ernstigs aan de hand is met de Amerikaanse president.

Opgepakte Dance-piraat wil terugkomen

In de jaren 80 van de vorige eeuw waren ze er in overvloed: Radiopiraten op de FM-band. Nadat in 1974 de populaire zeezenders Veronica en Noordzee het zenden onmogelijk werd gemaakt schoten de ''landpiraten'' als paddestoelen uit de grond.

Maar met de komst van commerciŽle (kabel)radio stations, en het toestaan van lokale omroepen in de jaren 90, verdwenen veel van deze zenders. Een aantal zeer bekende DJ's van nu is oorspronkelijk van landpiraten afkomstig. Jeroen van Inkel ging ooit, samen met Adam Curry, van de Amsterdamse piraat Decibel naar het toen inmiddels legale Veronica, en ook Eric de Zwart is afkomstig van een piraat (Unique FM uit Amsterdam). En zo zijn er nog veel namen te noemen zoals bijvoorbeeld Rob van Someren en Daniel Dekker (ook ex-Decibel) of Ron Stoeltie (nu EO) of Gaston Starreveld (nu RTL4) beide ooit Focus-103 uit Heiloo.

Toch bestaan piraten-stations nog steeds; En ťťn van deze illegale zenders, het vorige week uit de lucht gehaalde illegale radiostation Dance FM, heeft aan de pers laten weten zo snel mogelijk terug te willen komen. Sinds afgelopen kerstmis zond Dance FM uit via een relay-zender vanaf de UNA-centrale in Velsen-Noord.

Het station is al vele malen gepakt. Volgens een woordvoerder weerhoudt dat de radiomakers niet om weer te gaan uitzenden: "Wij komen dit jaar en zo mogelijk al binnen enkele maanden terug", aldus de woordvoerder. "Wij zoeken een locatie om te gaan uitzenden vanuit Amsterdam en zullen informatie geven via onze site www.dance.fm.

-
Meer info over etherpiraten vind je op www.etherpirateninfo.nl

Westerse Taliban-strijders aangehouden

Volgens de Britse krant The Times zijn er in Afghanistan 6 Britten, 2 Fransen en ťťn AustraliŽr aangehouden, die ervan verdacht worden banden te hebben met de Taliban of het al-Qaeda-netwerk van Osama bin Laden.

De 6 Britten worden deze week overgevlogen naar de Amerikaanse basis GuantŠnamo op Cuba. Eerder deze week werd ook al een Britse onderdaan opgepakt in Afghanistan.

Gisterenavond vertrok een tweede transport van 30 gedetineerden naar de Amerikaanse basis. In totaal wil Amerika zo'n 400 gevangen al-Qaeda strjders overbrengen naar Cuba.

ABC toont 'aanslag video' van al-Qaeda

Er is een videoband getoond door de Australische nieuwszender ABC, waarop leden van de terreur-organisatie van bin Laden, al-Qaeda, oefenen dat ze een aanslag plegen op wereldleiders die een golftoernooi bezoeken.

Volgens de nieuwszender uit AustraliŽ is de video gevonden door strijders van de Noordelijke Alliantie in een voormalig trainingskamp van de terreurbeweging.

De videoband, die is gevonden nabij het Afghaanse Kabul, gaat voor onderzoek naar de VS.
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.