FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 januari 2002

Australiër wint Embassy 2002

Floris Hoogedoorn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nog nooit in de geschiedenis won een Australiër The Embassy, het officieuze darts-WK, maar dit jaar schreef de 34-jarige Australiër Tony David geschiedenis.

De Australier, die aan hemofilie lijdt en daardoor zijn werparm niet volledig kan strekken, won in de finale met 6-4 van de Engelsman Mervyn King, die in de kwartfinale Raymond van Barneveld had verslagen.

Tony gaat met een check van 48.000 pond (78800 euro) naar huis.

Nederland bevestigt doden in Kashmir

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft bevestigd dat het Indiase leger in Kashmir twee separatisten heeft gedood die afkomstig waren uit Nederland. Eerder was er sprake van één Nederlander.

De twee zijn waarschijnlijk vorige maand uit Amsterdam vertrokken naar New Delhi. Beiden waren in het bezit van Nederlandse paspoorten (Ell Bakiowli Ahmad, met paspoortnummer M-20676150, en Ell Hassnowi Khaliq, met paspoortnummer M-90511694), creditcards en twee mobiele telefoons. Andere bronnen meldden dat de naam van één van de twee el-Bakipuri zou zijn. Het duo probeerde een militaire patrouille onder bedreiging van messen te beroven van hun wapens. Daarbij raakten twee grenswachten gewond en werden de overvallers doodgeschoten.

Het incident had plaats in de stad Srinagar, in de buurt van het meer van Dal, waar veel toeristen komen.

Politie belaagd door tieners in Monnickendam

In het pittoreske Monnickendam zijn gisterennacht zeven jongeren (16 tot 19 jaar) aangehouden door de politie. Voor de aanhouding waren maar liefst elf agenten nodig om de grote groep tieners in toom te houden.

In de Bernhardlaan bemoeiden zo'n vijftien jongeren zich met de aanhouding van een 17-jarige Monnickendammer die zich agressief gedroeg en de agenten beledigde. Met behulp van wapenstokken kon de jongen, en nog een andere tiener (van 16 jaar), worden aangehouden.

Na de aanhouding ging de groep uiteen maar werden er ramen van een bushokje en een auto ingegooid. De politie verrichtte daarop nog vijf aanhoudingen.

"Grijze wolven op Haagse PvdA lijst"

Het Haagse PvdA-lid en kandidaat voor de gemeenteraad, Mustafa Demir, heeft zich teruggetrokken uit onvrede over de samenstelling van de lijst. De beëdigd vertaler-, en tolk in de Turkse taal doet niet meer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van Den Haag omdat er volgens hem twee Turkse kandidaten op de PvdA-lijst staan die banden zouden hebben met de extreem-rechtse Grijze Wolven.

Het PvdA-bestuur ontkent dat ten stelligste. Partijvoorzitter De Jong noemt de bekritiseerde leden overtuigd sociaal-democraat en volgens hem hebben ze dit schriftelijk bevestigd.

Demir stond op een 18de plaats op de lijst, een op zich onverkiesbare plaats, waardoor hij alleen met voorkeursstemmen in de raad zou kunnen komen.

Steekpartij in Haagse disco

Vanochtend om half acht brak een massale vechtpartij uit in een disco aan de Raamstraat te Den Haag. Twintig discotheekbezoekers gingen elkaar te lijf, daarbij zijn drie Hagenaars verwond met steekwapens.

Eén van de slachtoffers werd gestoken in de hartstreek, en is er zeer ernstig aan toe. Een vierde slachtoffer raakte gewond door klappen. De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

De politie heeft twee verdachten gearresteerd, en de disco gesloten. Het is nog onbekend wat de aanleiding was tot de vechtpartij.

Een computer van 300 gram

Het Amerikaanse bedrijf Xybernaut heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) een draagbare computer getoond, de "poma". Maar als je denkt dat het hier om een laptop of een handheld gaat zit je er aardig naast.

Dit apparaat is voorzien van een headset met monitor en wordt bediend via een soort joystick. De prijs van dit 300 gram wegende mode-accessoire is 1499 dollar (1680 euro) en is te bestellen via de Xybernaut website.

De poma zoals het ding heet, draait onder Windows CE en beschikt verder over een 128 Mhz processor, 32 MB RAM, 32 MB ROM, een USB-poort en CompactFlash uitbreidingsslot.


Boondock_Saint bedankt voor het melden.

Beltegoed voor ingeleverde blikjes

Martinezzz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een special verzamelpunt voor lege blikjes en flesjes wordt na een proefperiode op enkele scholen landelijk ingevoerd. Scholieren die de afvalbak gebruiken, worden daarvoor beloond met onder andere beltegoed voor hun mobiele telefoon.

Het doel van de actie is om de hoeveelheid zwerfafval in en rondom scholen te verlagen, aldus een woordvoerder van Vrumona Quality Drinks, de initiatiefnemer van de afvalbak. Hij beweert dat het initiatief voor de verzamelautomaat niet is ingegeven door recente discussies over de invoering van statiegeld op blikjes.

Voor iedere 'worp' in de ruim twee meter hoge verzamelautomaat, die nu op 45 scholen staat, krijgt de scholier een bonnetje. Bij dertig bonnetjes krijgen zij een beltegoedkaart naar keuze ter waarde van maar liefst vijf gulden. Ook kunnen scholieren met de bonnetjes korting krijgen op diverse accessoires van een telefoonwinkel, zoals telefoonhoesjes.

Dit is niet de eerste poging van Vrumona om scholieren te stimuleren hun lege drinkverpakkingen op een nuttige manier te verzilveren. Zo'n drie jaar geleden had het bedrijf een dergelijke actie met de Pepsi Jukebox. Wie drie blikjes of flesjes in het apparaat wierp, kon naar keuze een muzieknummer beluisteren.

Bob moet wel een rijbewijs hebben

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat een Bob (jawel de Bewust Onbeschonken Bestuurder) iemand is die broodnuchter achter het stuur gaat zitten na het stappen met een wagen vol aangeschoten stappers is duidelijk in de campagne van 3VO. Dat een Bob ook nog een rijbewijs moet hebben, wordt door 3VO als vanzelfsprekend verondersteld.

Maar dat bleek niet het geval te zijn voor een 18-jarige Utrechter. Hij reed afgelopen nacht zo onzeker door de stad dat surveillerende agenten de auto lieten stoppen. De bestuurder bleek de Bob te zijn en had, zoals 3VO propageert, inderdaad geen druppel op. Een rijbewijs had hij echter nooit gehaald. De jongen kreeg daarvoor een bekeuring en moest samen met zijn vrienden naar huis lopen.
Een Bob met rijbewijs heeft de wagen later opgehaald van het politiebureau.

Kenianen heersen in Egmond aan Zee

Zowel bij de heren als dames heersten de Kenianen tijdens de dertigste halve marathon van Egmond aan Zee.

Bij de mannen kwam Wilson Kigen, net als in 2000, na de race door Egmond, door de duinen en over het strand als eerste over de finish, in een tijd van 1.02.40. Tweede werd zijn landgenoot Paul Biwott. Luc Krotwaar werd op 6 seconden derde en was de beste Nederlander.

De Keniaanse Susan Chepkemei, woonachtig in Limburg, won voor de twee opeenvolgende keer. Shetaye Gemechu uit Ethiopië werd tweede. Beste Hollandse was deze editie Erika van der Bilt (6e plaats).

Aan de halve marathon van Egmond doen buiten de wedstrijdlopers ieder jaar ook duizenden amateurlopers mee.

Korthals: 'Desnoods twee op één cel'

Het heenzenden van drugsmokkelaars, terwijl ze grote hoeveelheden harddrugs bij zich hebben, is onaanvaardbaar volgens minister Korthals van Justitie.

In het tv-programma Buitenhof zei Korthals vanmiddag, naar aanleiding van de ophef die is ontstaan over de vrijlating van drugskoeriers op Schiphol, dat er desnoods nabij Schiphol een huis van bewaring in moet worden gericht waar twee verdachten op één cel kunnen worden geplaatst. Dit zou op korte termijn kunnen door een bestaand gebouw op de luchthaven om te vormen tot gevangenis.

Vanwege tekort aan cellen en personeel laat de douane zowel in Nederland als op de Nederlandse Antillen regelmatig smokkelaars lopen die minder dan één kilo cocaïne bij zich hebben. Premier Kok kondigde zaterdag al strenge maatregelen aan tegen de toenemende drugssmokkel via Schiphol. Kok sloot daarbij inschakeling van het leger niet uit. Korthals staat erg kritisch tegenover een inzet van het leger bij de bewaking van gevangenen, omdat soldaten daar niet voor opgeleid zijn.

Zweed bied zich online aan voor huwelijk

BloX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat vorige maand een Britse dame zichzelf voor de tweede keer online veilde als echtgenote, biedt nu een Zweedse student zichzelf aan voor een dergelijk huwelijk. De 26-jarige man stelt enkel als eisen dat de bieders een leeftijd hebben die tussen de 18 en 40 jaar ligt en beschikken over een normale gezondheid.

De Zweed, die zichzelf net als de Britse heeft aangeboden op de veilingsite QXL.com, zoekt een Europese of Amerikaanse vrouw. Eventuele kopers dienen wel rekening te houden met een minimumprijs van 200.000 pond.

Volgens de Britse nieuwssite Ananova meent de student het serieus te menen. Hij voegt eraan toe dat hij niet alleen seks verkoopt, maar het 'totale pakket'.

Het hoogste bod op de Britse zakenvrouw, was een miljard pond. Helaas voor de vrouw was dit bod niet serieus. De dame overweegt momenteel om zichzelf nogmaals op de site van QXL in de verkoop te gooien.

Magnetische slipjes in Italiaanse stripclub

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De komst van de euro zorgt voor de meest vreemde onverwachte problemen in de wereld van de striptease. De danseressen van een Italiaanse stripclub zijn namelijk door de nieuwe munteenheid sinds kort gedwongen magnetische slipjes te dragen.

Voor de invoering van de euro stopten de klanten briefjes van 1000 lire in het pikante ondergoed van de dames. Nu echter dumpen de heren hun nieuwe muntstukken van 50 eurocent in de broekjes. Dit tot grote onvrede van de strippers, want heel wat muntgeld gaat voor hun zo verloren door de zwaartekracht.

Ook hun baas was daar uiteraard niet blij mee en verzon een oplossing. Hij bestelde magnetische slipjes waar de muntjes aan blijven kleven. Nu is het voor hun te hopen dat niet de slipjes in hun geheel slachtoffer worden van de zwaartekracht.

Darts: Verlies voor Hoenselaar in finale

Speed24 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Regerend wereldkampioene Trina Gulliver weigerde in de finale van de vrouwen haar kroon af te staan aan de nummer 2 van de wereld, de Nederlandse Francis Hoenselaar, en won de finale met 2-1 in sets.

Hoenselaar leek de sterkste van de twee te zijn aan het begin van de ontmoeting en won de eerste set met 3-1.
Gulliver haakte hierop in en maakte de stand gelijk met dezelfde score.

De 2 vrouwen waren van gelijke sterkte en het was geen verbazing dat de stand in sets 2-2 werd. Zonder tiebreak in de 'best of 3'-wedstrijd was het aan de eerste die de double raakte om de wedstrijd te winnen.
Hoenselaar mocht deze leg beginnen, maar Gulliver won door in haar laatste beurt met 114 (60 14 tops) uit te gooien en mocht zodoende de titel houden en de cheque van £4,000 in ontvangst nemen.

Treinverkeer vertraagd door klemzittende Brit

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het noorden van Engeland heeft het treinverkeer zaterdag behoorlijke vertraging opgelopen. Dat is daar meer regel dan uitzondering, maar de oorzaak was deze keer wel heel vreemd. Een zwaarlijvige passagier zat bijna een uur lang vast onder het opklaptafeltje.

De man had zaterdagochtend de trein van Scarborough naar de luchthaven van Manchester genomen en was in slaap gevallen. Hij gleed van z'n stoel en toen hij wakker werd merkte hij dat hij zich niet alleen kon bevrijden uit zijn hachelijke positie. Een aantal werknemers van de spoorwegen probeerde hem tevergeefs te verlossen. De brandweer werd erbij gehaald, en die slaagde er na drie kwartier in om de man te redden. De man zelf hield aan z'n beklemmende avontuur geen verwondingen over.

Nederlander gedood in Kashmir

In Kashmir is vandaag een Nederlander gedood door grenswachten van het Indiase leger.

De separatist die volgens zijn Nederlandse paspoort el-Bakipuri heet, zou samen met een andere persoon met messen een militaire patrouille hebben aangevallen en twee grenswachten hebben verwond. Het leger opende het vuur waardoor zij om het leven kwamen.

Het incident deed zich voor bij het meer van Dal, een gebied waar veel toeristen komen.

Jordan wil nog een jaar doorgaan

Michael Jordan is van plan nog zeker een jaar door te gaan met basketballen in de NBA als hij het lichamelijk gezien tenminste kan opbrengen. 'His Royal Airness', die terugkeerde in de NBA bij de Washington Wizards na een afwezigheid van drie jaar, sprak die bedoeling uit in een interview met een Amerikaanse krant.

"Ik kan nog steeds erg goed voor de dag komen, maar toch op een andere manier dan vroeger. Ik ben op een punt aangeland dat het spelletje werkelijk helemaal geen geheimen meer heeft. Er valt voor mij niets meer te leren. Als ik maar heel blijf, is er ook volgend jaar nog wel een plaatsje voor mij in de NBA. Ik heb trouwens nog een contract."

Voor vernietiging bestemd geld gestolen

Vrijdagmiddag hebben enkele mannen een geldtransportwagen in Strassen in Luxemburg beroofd en zijn daarna naar Frankrijk gevlucht. De politie van de Franse grensstad Thionville maakte zaterdag bekend dat de overvallers verschillende buitenlandse valuta met een totale waarde van ongeveer 300.000 euro hebben meegenomen.

Ook meldde de Franse politie dat het grootste deel van het gestolen geld vernietigd zou worden, het is door de komst van de euro binnenkort geen wettig betaalmiddel meer.

Op het moment dat de geldwagen geladen werd bij een bank in Strassen vond de overval plaats. De zwaarbewapende en gemaskerde mannen gingen er vandoor met verschillende zakken geld en een wapen van een begeleider van het geldtransport.

De dieven waren zaterdagavond nog spoorloos.

Darts: Finale Embassy bekend

De finale van de Embassy gaat zondag tussen de ongeplaatste Australiër Tony David en de als vierde geplaatste Engelsman Mervyn King. David bereikte de finale door zaterdag de favoriet Martin Adams met 5-4 te verslaan.

Het Engelse publiek staat inmiddels achter de 34-jarige Australiër die lijdt aan hemofilie, kreupel is en ook zijn werparm niet volledig kan strekken. De Engelsen vinden het prachtig dat een gehandicapte zo geweldig staat te gooien.

King, die in de kwartfinale van Barneveld naar huis stuurde, bereikte de finale door in zijn partij eigenlijk zijn landgenoot Colin Monk te degraderen tot een simpele darter. King gooide in de partij tien keer een 180 en demoraliseerde zijn tegenstander met talloze worpen van 100 punten of meer. Bovendien miste Monk vaak de dubbels. De eindstand was 5-1

Anouk wint Popprijs 2001

De Popprijs 2001 is gewonnen door Anouk. De zwangere zangeres kreeg de prijs zaterdagavond tijdens het popfestival Noorderslag in cultureel centrum De Oosterpoort in Groningen.

Anouk dankt de prijs aan haar compositorisch talent en haar concerten. ,,Hier was sprake van een performance die het gemiddelde Nederlandse niveau verre overschrijdt. Haar veelzijdigheid, uitstraling en inzet maakten haar shows tot een act van internationale allure'', aldus het juryrapport.

Volgens de jury heeft Anouk in betrekkelijk korte tijd een hoog niveau bereikt: ,,Zij is het bewijs dat eigenwijsheid kan leiden tot artistiek en commercieel succes.''

Anouk was heel blij met de prijs maar had 'm wel iets eerder verwacht.

Britse prins Harry naar ontwenningskliniek

Een heuse drugsrel(letje) in Groot-Brittannië bij het Koningshuis. Prins Charles heeft namelijk zijn jongste zoon prins Harry (17) naar een ontwenningskliniek voor druggebruikers gestuurd.

Prins Charles betrapte zijn zoon toen die op een feestje hasj aan het roken was. Het werd nog erger toen Harry zijn vader opbiechtte dat hij wel vaker drugs gebruikte en soms zelfs ook alcohol dronk in een pub. In januari 2001 zou de politie een onderzoek hebben ingesteld naar de jonge prins, omdat hij zou hebben gedronken na sluitingstijd.

-

Hoeveel Nederlandse pubers zouden zich wel niet aan bovenstaande ''schokkende'' feiten ''schuldig'' maken/hebben gemaakt
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1271
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
special
Random Pics van de Dag #1270
review
Erazer Beast X40
special
Random Pics van de Dag #1269
©FOK.nl e.a.