Hoogzwangere vrouw aangevallen

Draaitafeltje en Rop2000 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 27-jarige vrouw uit Rotterdam is dit weekeinde mishandeld door een groepje jongeren. Dit terwijl de vrouw al zeven maanden zwanger is van een tweeling.

Het slachtoffer liep met haar man over de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Toen ze een groepje van 6 jongeren wilden passeren, probeerde een man uit het groepje zomaar de vrouw in haar buik te stompen. De vrouw kon nog net de dans ontspringen, maar werd als gevolg daarvan in haar gezicht geslagen.

De jongeren maakten zich hierna uit de voeten. Via een gsm was de politie gewaarschuwd en brachten de vrouw naar huis, waar ze weer enigzins aanspreekbaar was. Hierna zijn agenten en de man terug op straat gegaan om de dader te zoeken. Eenmaal terug op de Nieuwe Binnenweg werden ze door een 32-jarige man uit Hellevoetsluis aangesproken, die ook zonder reden een klap heeft gekregen.

Volgens politiewoordvoerder Hans Stoop zagen de agenten en de twee mannen plotseling het groepje lopen ter hoogte van de Van Speykstraat, vlakbij de Nieuwe Binnenweg. "De man van de geslagen zwangere herkende een van de jongens, die zijn vrouw een stomp had verkocht", aldus Stoop. "Het bleek een 18-jarige knul te zijn. Waarom hij had gestompt, dat wist hij zelf ook eigenlijk niet. Waarschijnlijk pure baldadigheid."