FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 28 december 2001

Battle van Daniëlle

Na de op het nippertje verloren battle van Andries was het de beurt aan Daniëlle. Normaal altijd een rots in de branding, maar tijdens haar persoonlijke battle was ze ontzettend zenuwachtig.
Na de battle van Andries kregen we live de battle van Daniëlle te zien. Zij was zeer zenuwachtig. Haar battle draaide om negen vragen en een zwembad. Het zwembad was verdeeld in tien vakken. In elk vak lagen drie tegels. Onder één van die tegels lag de sleutel. Voor elke goede vraag werd er een vak waarin de sleutel zeker niet lag weggestreept.

Daniëlle beantwoordde vijf vragen goed en daarmee bleven er nog vijf vakken over. Ze kreeg vervolgens drie minuten de tijd om de sleutel te vinden. Volledig hyperventilerend van de zenuwen zwom ze door het water. Ze wist slechts twee van de vijftien tegels om te draaien, maar onder de tweede lag wonderwel de sleutel. Hiermee haalde Daan het eerste (en misschien ook laatste) kwart miljoen voor de prijzenpot binnen.

Morgen volgen de battles van Gert-Jan en Sandy.

Zie ook het Fok! Big brother The Battle Forum

Battle van Andries

In een bloedstollend spannende live-uitzending kregen we vandaag de eerste twee van de persoonlijke battles om de prijzenpot te zien. Andries beet donderdagavond al het spits af.
De battle van Andries had al op donderdagavond plaatsgevonden. Hij moest op een plateau op 20 meter hoogte 12 vragen beantwoorden. 6 vragen goed en een sleutel die aan een touw hing zou binnen zijn bereik komen. Als hij de sleutel bemachtigd had was de battle gewonnen. Voor elk fout antwoord kantelde het plateau een stukje.

Andries had uiteindelijk zes vragen goed maar op het moment dat hij de zesde vraag goed beantwoordde was het plateau al zo gekanteld dat hij zich niet meer staande kon houden en naar beneden viel. De battle was dus op het nippertje verloren.

Zie ook het Fok! Big Brother The Battle Forum

Conservatieve leider geen lid van Carlton Club

De nieuwe leider van de Britse Conservatieve Partij, Ian Duncan Smith, heeft een opvallende beslissing gemaakt. Als eerste conservatieve leider wordt hij géén lid van de Carlton Club. Deze club is een van de laatste bolwerken van de conservatieve leiders. Hier werd in het verleden veel bekokstoofd, zoals onder andere de val van partijleider Lloyd George in 1922.

De reden van het niet lid worden is dat deze club geen vrouwen toelaat. Of Smith dat nou ongezellig vindt of dat hij geëmancipeerd wil overkomen is onbekend (het kan natuurlijk ook zijn dat deze man nog zoekende is).

Geen voordeel bij trekhaak of mobieltje

Toekomstige bezitters van een trekhaak of een ingebouwde mobiele telefoon in een nieuwe auto hebben vanaf 2002 geen fiscale voordelen meer. Tot nu toe vielen deze accessoires buiten de aanschaf-belasting op auto's. Staatssecretaris Bos van Financiën heeft dit veranderd. Vanaf 2002 geeft hij belastingvoordeel over voorzieningen die de veiligheid bevorderen of milieu-besparend zijn.

Het gaat dan bijvoorbeeld om een navigatie-systeem, cruisecontrol of techniek die de opwarmtijd van het voertuig verkort.

Schaatster Tonny de Jong ook al in Playboy

Jeroen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Beroemdheden schamen zich schijnbaar nergens meer voor en gaan bijna en masse in het bekendste blootblad de Playboy. Nadat bekend gemaakt was dat Big Brother Kelly in het februarinummer van het mannenblad Playboy verschijnt, is nu ook door Playboy zelf bevestigd dat de schaatster Tonny de Jong voor een onbekend bedrag uit de kleren gaat en dan wel in de maarteditie.

In een interview met het magazine Sportweek zei de Europees kampioene geen moeite te hebben met het naakt poseren. "Ik ben zeer tevreden over mijn lichaam. Op het strand ligt toch ook iedereen topless", aldus De Jong. Van het feit dat er nu ook wat schaamhaar te zien is, kan ze ook niet wakker liggen.

Straks is Tonny dus te bewonderen zonder haar strakke schaatspak...

Westerstorm raast over Nederland

Nederland bereidt zich voor op de komst van een winterse storm. In de loop van de dag wordt aan de kust windkracht tien verwacht, met uitschieters naar windkracht twaalf. Het KNMI heeft inmiddels stormwaarschuwingen doen uitgaan.

De treinen in het westen en midden van het land rijden langzamer, en sommige ritten zijn uit het dienstrooster geschapt. De treinen mogen niet harder dan tachtig kilometer per uur rijden. Dit om te voorkomen dat er breuken ontstaan in de bovenleiding. Het autoverkeer in het hele land ondervindt ook erge hinder van de westerstorm. Op de A9 bij knooppunt Rottepolderplein en op de A50 bij het knooppunt Valburg werden 2 vrachtwagens omver geblazen. Beide chauffeurs bleven ongedeerd.

Ook de veerbootverbindingen naar Terschelling en Vlieland zijn door rederij Doeksen voor de rest van de dag stilgelegd. De vaarten worden mogelijk zaterdag hervat. In Amsterdam is een wintermarkt in een grote tent afgelast, uit vrees voor ongelukken.

Langs de kust en het IJsselmeer en op hoger gelegen weggedeelten moet het verkeer rekening houden met zware tot zeer zware windstoten tot ongeveer 100 km/uur.

Fanatieke christenen gaan Potter verbranden

Leden van de Christ Community Church in het Amerikaanse New Mexico zijn van plan honderden exemplaren van de beroemde Harry Potter-boeken op de brandstapel te gooien.

De uiterst fanatieke aanhangers van het christelijk geloof zijn er van overtuigd dat de boeken hun kinderen aanzetten tot het geloof in de duivel. De massaverbranding staat gepland voor komende zondag

Volgens Christ Community Church pastoor Jack Brock, vernietigen Harry Potter-boeken de levens van jonge mensen: " Deze boeken moedigen onze jongeren aan om te geloven in heksen en tovenaarsspreuken en dat is een belediging tegenover God en tegenover mij", aldus de pastoor.

J.K. Rowling, de schrijfster van de boeken, neemt het voor kennisgeving aan: "Ik heb inmiddels duizenden kinderen ontmoet die mijn boeken gelezen hebben en niet één keer is er een naar me toegekomen met de tekst: 'Mevrouw Rowling, ik ben zo blij dat ik uw boeken heb gelezen, want nu weet ik hoe ik een heks moet zijn'."

Potter zet aan tot geloof in de duivel?

Internetters ontevreden over helpdesks

Eddow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Circa 35% van de mensen die om advies bellen met een heldesk van hun internetprovider is ontevreden over het advies dat gegeven wordt. Vooral de helpdesk van Chello (61%) en Quicknet (63%) scoren bijzonder slecht. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

Eenderde van de bellers moet langer dan een kwartier wachten. Nog eens 20 procent gooit voortijdig de hoorn op de haak. De providers Chello en Casema zijn volgens het onderzoek de traagste hulpgevers. De kosten voor de internettoegang lopen sterk uiteen van 700 tot 2500 gulden per jaar, afhankelijk van de provider en de vorm van het abonnement.

Erik Gerets in conflict met spelers

jcartastic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acht spelers van PSV hebben zich in een geheime stemming tegen hun trainer Erik Gerets gekeerd. Dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws vandaag. De relatie tussen spelers en trainer loopt volgens de krant niet meer op rolletjes, omdat Gerets zich alleen lijkt te bekommeren om de spelers die in de basisopstelling staan.

Gerets wilde nog geen reactie geven op de geruchten in de krant. Na de zwakke start in de competitie, waarin de positie van de Belg ook al ter discussie stond, leek de rust in Eindhoven te zijn wedergekeerd. De ploeg haalde uit de laatste vijf wedstrijden voor de winterstop 11 punten en sloot af met een monsterzege van 8-0 op FC Groningen. Op 26 januari speelt PSV de eerste wedstrijd na de winterstop thuis tegen het lastige NAC.

3 jaar voor mishandeling & dood baby

Rolandow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arhemse rechtbank heeft vandaag de 18-jarige C.H en de 22-jarige M.W veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. Er was 7 jaar geeist. Volgens de rechtbank hebben de jonge ouders hun twee maanden oude zoontje Damy opzettelijk in hulpeloze toestand gelaten waardoor de baby is overleden.

Na sectie op het babylijkje bleek dat hij naast hersenletsel ook 20 oude ribbreuken had. Familie had enkele dagen voor de dood van het babytje al blauwe plekken opgemerkt. De dag voor zijn dood ging het jonge stel met de doodzieke baby nog de stad in. 's Avonds riepen zij pas medische hulp in omdat het kind erg slap hing en gilde. Die nacht overleed de baby in het ziekenhuis.

De letsels waren gekomen doordat de vader met de baby keihard tegen een PIN-automaat was gestoten en doordat de baby van een matras was gevallen na een trap van zijn moeder.

Triest...

Verkeerde slips geruild

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Parijse winkels worden in deze dagen na Kerst overspoeld door vrouwen die het kerstcadeautje van hun man komen ruilen. Meestal koopt de man sexy lingerie voor zijn eega: satijnen strings in rood, zwart of doorschijnend. De echtgenotes brengen de dure lapjes stof meestal terug vanwege een verkeerde maat, maar ook om te ruilen voor een wat comfortabeler exemplaar. Sommigen ruilen het echter ook voor nuttiger zaken als keukenspullen.

Blunder @home dupeert abonnees

chathustra meldde ons via de newssubmit het volgende:

Internetprovider @Home heeft door een blunder de privacy van minstens duizend Maastrichtse abonnees geschonden. @Home bracht hen via e-mail op de hoogte van een wijziging in het abonnementstarief, maar stuurde tegelijkertijd meer dan duizend e-mailadressen van andere abonnees mee.

Die mensen kunnen dus een hoop spam gaan verwachten... 't Is tenslotte ook zo moeilijk om BCC van CC te onderscheiden

Met prijskaartje eraan is niet gejat!

Hector had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 31-jarige Russische asielzoeker probeerde de rechtbank van Leeuwarden te flessen met een wel heel doorzichtige smoes. De gestolen spullen die bij hem waren ontdekt door de politie, zouden niet zijn gestolen. "Het is een traditie bij ons dat het prijskaartje nog hangt aan gegeven cadeaus", zo zei de Rus, die zijn buit had opgeslagen in het asielzoekerscentrum (!) in Dokkum.

Justitie eist vijftien maanden cel wegens heling en winkeldiefstallen. Op 4 januari doet de rechtbank uitspraak.

Meisje met hoofddoek nam zelf ontslag

Masterkidney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat ieder verhaal twee kanten heeft blijkt maar weer. Het 20-jarige meisje uit Den Bosch dat bij de politie aangifte heeft gedaan van discriminatie, heeft niet ontslag gekregen maar zelf genomen. Aldus de versie van bedrijfsleider S. van der Ven van supermarkt Nettorama in Den Bosch. Het Marokkaanse meisje verklaarde maandag bij de politie dat ze ontslag kreeg toen ze een hoofddoekje wilde gaan dragen.

"Ik heb haar maandagmiddag verteld dat ik daar even over na wilde denken", aldus Van der Ven. "En later heb ik gezegd dat ik het liever niet had. Daarop zei zij meteen: dan stop ik ermee. Maar als zij vandaag gewoon was komen werken, had ik daar weinig tegen kunnen doen." De politie heeft de bedrijfsleider vanwege de drukte rond de feestdagen nog niet heeft kunnen horen. Ook werknemers van Nettorama verklaarden gisteravond dat het meisje zelf ontslag heeft genomen.

Limburgse PIN automaat geeft Euro

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een pinautomaat van de ING-bank in het Limburgse Blerick heeft donderdag al eurobiljetten uitgespuwd. Volgens een woordvoerster van de bank is in totaal 30 euro gepind. De eurobiljetten mogen pas vanaf 1 januari in omloop worden gebracht.

Volgens de ING-zegsvrouw is er 'een foutje' gemaakt bij het wisselen van de geldcassettes in de automaat. Van de 30 euro die de flappentapper heeft verstrekt, is al 20 euro door klanten teruggebracht bij de bank.

"We moeten nog één briefje van 10 terugkrijgen, maar we weten wie het biljet heeft en waar deze persoon zich bevindt. In principe hebben we dus alles al achterhaald", aldus de woordvoerster.

Man schiet op winkelend publiek Den Haag

dkoi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren heeft een man tijdens koopavond in de Haagse Spuistraat op winkelend publiek geschoten en is vervolgens op de vlucht geslagen. Volgens de politie schoot de man omstreeks half negen ter hoogte van de winkels Footlocker en Van Wezel Juweliers opeens om zich heen, daarbij raakten een man en een vrouw gewond. De vrouw werd in haar been geraakt en de man in zijn borst, beiden zijn daarop naar het Westeinde Ziekenhuis gebracht.

De man en de vrouw, die elkaar niet kennen, zijn volgens de politie willekeurige slachtoffers. De politie had gisteren geen goed signalement van de dader. Na het lossen van twee of drie schoten ontkwam hij in de richting van de Vlamingstraat.
De Spuistraat was op het moment van de schietpartij nog vol met winkelend publiek.

Volgens agenten die ook voor het incident in de straat aanwezig waren, was de sfeer niet geladen en was er eerder op de avond ook geen ander incident in de straat geweest. Omdat veel mensen kerstvakantie vieren was de sfeer volgens de politie misschien juist wat meer uitgelaten en ontspannen dan tijdens andere koopavonden.

Moslimleider wil moskeeën beschermen

In Groot Brittanie heeft de vooraanstaande moslimleider Zaki Badawi donderdag in de Britse krant The Times gezegd dat de Britse regering dringend maatregelen moet nemen om jonge moslims te beschermen tegen de invloed van radicale geestelijken.

Badawi roept de Britse regering op terughoudend te zijn met het toelaten van islamitische geestelijken uit een land als Pakistan omdat die vaak geen Engels spreken. Daardoor kunnen ze vaak niet voldoende toezicht houden op extremisten die de jonge bezoekers van de moskeeën proberen te beïnvloeden.

Volgens Badawi sluit de Britse overheid de ogen voor het groeiend aantal schooltjes waar jongeren worden onderwezen door radicale moslims. Badawi stelt dat er driehonderd van die schooltjes zijn in Groot-Brittannië en dat die met het oog op de strijd tegen het terrorisme moeten worden gesloten.

Racing Club kampioen van Argentinië

Racing Club is voor het eerst in 35 jaar weer kampioen van Argentinië. Door een 1-1 gelijkspel in de wedstrijd tegen Velez Sarsfield behield de voetbalclub één punt voorsprong op River Plate.

Racing Club had twee jaar geleden nog een schuld van ongeveer 160 miljoen gulden. En vorig jaar wist het team maar net degradatie uit de hoogste divisie te voorkomen. Dit jaar ziet het plaatje er dus een stuk beter uit voor de traditierijke voetbalclub.

Nieuwe ijskoning in USA

Het Amerikaanse concern Haagen-Dazs is in zijn geheel overgenomen door Nestlé, hiermee is het Zwitserse Nestlé de ijsjeskoning van Amerika. Voor 641 miljoen dollar (f 1,6 miljard) heeft het levensmiddelenconcern zijn belang in Haagen Dazs voor de Amerikaanse markt vergroot tot 100 procent.

Nestlé is nog lang geen wereldmarktleider op het gebied van ijsjes, want het Brits - Nederlandse Unilever heeft na deze overname nog steeds 17 procent marktaandeel tegenover 12 procent voor Nestlé.

Nestlé had eerder al met General Mills in de gemeenschappelijke onderneming Ice Cream Partners Haagen Dazs ondergebracht. Door het deel te kopen dat General Mills in Ice Cream Partners heeft, verzekert Nestlé zich van de Amerikaanse en Canadese markt van het luxueuze Amerikaanse consumptie-ijs. Daarbuiten is Haagen Dazs nog altijd van het Amerikaanse General Mills, dat eerder dit jaar Haagen Dazs-eigenaar Pillsbury had opgekocht.

Aangezien ik van een insider gehoord heb dat ijs geen vetpot is, ga ik ervan uit dat deze stap uit concurrentieoverwegingen genomen is

Tom Cruise gaat weer trouwen

Voor veel vrouwen zal het een tranendal zijn maar Tom Cruise heeft aan zijn ex Nicole Kidman toegegeven dat hij trouwplannen heeft met Penelope Cruz. Cruise is na de Australische premiere van ‘Vanilla Sky’ naar het huis van Kidman in Sydney gegaan om haar het nieuws persoonlijk te vertellen, zodat ze het niet uit de media hoeft te vernemen.

Cruise en Kidman gingen in januari al uit elkaar, maar de scheiding was pas vorige maand echt rond. Cruise is in Sydney gebleven om de kerst met Nicole en hun twee geadopteerde kinderen door te brengen.

2 keer zo veel internetfaillissementen

Het internet ondernemersklimaat is nog niet zoals het zou moeten zijn. Het afgelopen jaar is namelijk het aantal faillissementen onder internetbedrijven verdubbeld. De afgelopen maanden is het aantal faillissementen wel teruggelopen, dit is volgens Webmergers een indicatie dat "het ergste achter de rug is". In totaal gingen er 537 dotcom-bedrijven op de fles in 2001, vorig jaar waren het er nog 225.

"Amerika moet stoppen met bombarderen"

Afghanistan vindt dat Amerika moet stoppen met het bombarderen van doelen in dat land. Volgens het nieuwe Afghaanse ministerie van Defensie zijn de bombardementen niet meer nodig nu bijna alle mogelijke verblijfplaatsen van de Taliban en Osama bin Laden in het grensgebied zijn verwoest. "Amerika kan Afghanistan niet blijven bombarderen zonder goedkeuring van de plaatselijke commandanten en het ministerie van Defensie", aldus een woordvoerder.

Ondertussen blijft Amerika de Taliban met bommen bestoken. De Amerikaanse luchtmacht heeft in de oostelijke Afghaanse provincie Ghazni een aantal gebouwen verwoest. Daarin waren op dat moment hoge Talibanleiders bijeen, aldus het Pentagon. Gevangen genomen Talibanstrijders en leden van Al-Qaeda worden overgebracht naar een Amerikaanse marinebasis op Cuba. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld bevestigd.

Horst Fantazzi is niet meer

Een van de aardigste boeven van het vorige millennium is in een Italiaanse gevangenis op 62-jarige leeftijd overleden. Horst Fantazzi, die in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw aan de lopende band banken beroofde, stond vooral bekend om zijn goede manieren tijdens overvallen. De gentleman-boef maakte bij overvallen dikwijls gebruik van een speelgoedpistool. Een van de bekendste daden na een overval is dat hij aan een bankemploye die flauwviel tijdens een beroving bloemen stuurde.

Fantazzi was echter niet altijd een gentleman. Zo is de Italiaanse film Outlaw gebaseerd op zijn gewelddadige ontsnapping in 1973, waarbij drie bewakers gewond raakten.

Spookvliegtuig boven Californië

Een klein vliegtuigje in de Amerikaanse staat Californië heeft gisteren uit eigen beweging het luchtruim gekozen. Het vijftig jaar oude toestel van het type Aeronca Champion ging er vandoor, terwijl de piloot de propellor probeerde te controleren. Het vliegtuigje steeg uit zichzelf op en vloog maar liefst twee uur rond, alvorens het door benzinegebrek op onvrijwillige basis landde.

Er zijn geen gewonden gevallen.

Australische politie houdt 3 brandstichters aan

Drie 15-jarige jongens zijn opgepakt door de Australische politie op verdenking van brandstichting. De drie zouden verantwoordelijk zijn voor een aantal kleinere bosbranden ten zuiden van Sydney. Volgens de politie hebben ze niets te maken met de grote bosbranden die nu de Australische hoofdstad bedreigen.

Het vuur heeft al zo'n 150 huizen in de as gelegd. Vee en huisdieren zijn omgekomen in de vlammenzee. Vierduizend mensen zijn geëvacueerd. De komende dagen gaat het harder waaien en kan de temperatuur boven de veertig graden Celsius komen. Het zal daardoor nog moeilijker worden om de branden te bestrijden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.