Westerstorm raast over Nederland

Nederland bereidt zich voor op de komst van een winterse storm. In de loop van de dag wordt aan de kust windkracht tien verwacht, met uitschieters naar windkracht twaalf. Het KNMI heeft inmiddels stormwaarschuwingen doen uitgaan.

De treinen in het westen en midden van het land rijden langzamer, en sommige ritten zijn uit het dienstrooster geschapt. De treinen mogen niet harder dan tachtig kilometer per uur rijden. Dit om te voorkomen dat er breuken ontstaan in de bovenleiding. Het autoverkeer in het hele land ondervindt ook erge hinder van de westerstorm. Op de A9 bij knooppunt Rottepolderplein en op de A50 bij het knooppunt Valburg werden 2 vrachtwagens omver geblazen. Beide chauffeurs bleven ongedeerd.

Ook de veerbootverbindingen naar Terschelling en Vlieland zijn door rederij Doeksen voor de rest van de dag stilgelegd. De vaarten worden mogelijk zaterdag hervat. In Amsterdam is een wintermarkt in een grote tent afgelast, uit vrees voor ongelukken.

Langs de kust en het IJsselmeer en op hoger gelegen weggedeelten moet het verkeer rekening houden met zware tot zeer zware windstoten tot ongeveer 100 km/uur.