Man schiet op winkelend publiek Den Haag

dkoi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren heeft een man tijdens koopavond in de Haagse Spuistraat op winkelend publiek geschoten en is vervolgens op de vlucht geslagen. Volgens de politie schoot de man omstreeks half negen ter hoogte van de winkels Footlocker en Van Wezel Juweliers opeens om zich heen, daarbij raakten een man en een vrouw gewond. De vrouw werd in haar been geraakt en de man in zijn borst, beiden zijn daarop naar het Westeinde Ziekenhuis gebracht.

De man en de vrouw, die elkaar niet kennen, zijn volgens de politie willekeurige slachtoffers. De politie had gisteren geen goed signalement van de dader. Na het lossen van twee of drie schoten ontkwam hij in de richting van de Vlamingstraat.
De Spuistraat was op het moment van de schietpartij nog vol met winkelend publiek.

Volgens agenten die ook voor het incident in de straat aanwezig waren, was de sfeer niet geladen en was er eerder op de avond ook geen ander incident in de straat geweest. Omdat veel mensen kerstvakantie vieren was de sfeer volgens de politie misschien juist wat meer uitgelaten en ontspannen dan tijdens andere koopavonden.