FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 11 februari 2001

Steekpartij bij het Leger Des Heils

Gisteravond heeft een 57-jarige bewoner van het opvangcentrum van het Leger des Heils in Nieuw-Amsterdam (Drenthe) een 33-jarige medebewoner en een 49-jarige medewerker van het centrum met een mes gestoken. De medebewoner raakte zwaargewond en verkeert in levensgevaar. Toen andere bewoners hem aanvielen raakte de dader zelf ook gewond.

De man stak om onbekende reden zijn medebewoner neer. Hij stak de medewerker in zijn rug toen die probeerde de twee uit elkaar te halen. Hierna bekogelde een grote groep bewoners hem met stoelen en tafels.

De man werd aan zijn verwondingen behandeld in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en daarna meegenomen naar het politiebureau in Emmen. De twee andere gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De medebewoner is levensgevaarlijk gewond aan zijn longen en darmen.

Website politie.nl gekraakt door hackers

Hackers hebben zaterdag de website van de Nederlandse politie (www.politie.nl) gekraakt. De computerkenners waren achter het adres van een pagina gekomen waarmee informatie aan de site kan worden toegevoegd. Deze pagina was niet met wachtwoorden beveiligd.

De hackers stopten boodschappen tussen de opsporingsberichten van de politie op de site. De politie kreeg zodoende bijvoorbeeld de 'groeten van Grote Neus'. Via een website voor hackers werd de inbraak wereldkundig gemaakt, waarna het politie-instituut over de kraak werd ingelicht. Deze beveiligde de bewuste pagina daarop.

Een woordvoerder van het Nederlands Politie Instituut, de beheerder van de site, erkent de inbraak. Hij benadrukt dat het om een internetadres voor publieksvoorlichting gaat. ,,Er staat geen vertrouwelijke of beveiligde informatie op. Het is bedoeld als voorlichting aan het publiek. Er staan bijvoorbeeld ook spelletjes voor kinderen op.''

Het is volgens de woordvoerder ook niet mogelijk om via de website in de computers van de afzonderlijke korpsen te komen. ,,Maar wij worden hier natuurlijk niet vrolijk van. Het had niet mogelijk moeten zijn'', aldus de woordvoerder.

Genen niet bepalend voor gedrag

De mens heeft waarschijnlijk veel minder genen dan eerder werd aangenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het internationale Humaan Genoom project. Uit het onderzoek blijkt dat de mens maar hooguit circa 30.000 genen bezit. Dat is veel minder dan de eerder geschatte 100.000 tot 150.000 genen.

De nieuwe gegevens maken duidelijk dat de ontwikkeling van het gedrag van de mens waarschijnlijk wordt bepaald door zijn omgeving. "De mens is geen gevangene van zijn genen", aldus dr. Venter

Sommige wetenschappers zijn van mening dat individuele genen de gedragspatronen van mensen bepalen, uiteenlopend van seksuele voorkeur tot criminele neigingen. Door de nieuwe ontdekking zouden deze stellingen teniet worden gedaan. "Wij hebben gewoonweg niet genoeg genen om het idee van de biologische bepaling te laten kloppen", De omgeving speelt een kritische rol in de ontwikkeling van het menselijk gedrag.

Met de opgedane kennis van de genen hoopt de wetenschap in de toekomst doorbraken in de geneeskunde te kunnen verwezenlijken.

Ter dood veroordeelde wil openbare executie

De in 1995 ter dood veroordeelde McVeigh (bekend van de aanslag op een kantoor van de federale overheid in Oklahoma, wat 168 mensen het leven koste en 500 gewonden met zich meebracht) wil zoveel mogelijk toeschouwers bij zijn executie in mei. In een brief aan de krant Sunday Oklahoman zegt de 32-jarige Timothy McVeigh er geen bezwaar tegen te hebben als zijn executie op televisie wordt uitgezonden. In de ruimte waar hij op 16 mei een dodelijke injectie moet krijgen, is slechts plaats voor 6 toeschouwers. Maar zo\'n 250 nabestaanden van de aanslag in Oklahoma hebben laten weten de terechtstelling te willen bijwonen.

In het verleden is het wel eens eerder voorgekomen dat nabestaanden van een moord een executie via een gesloten televisiecircuit konden bijwonen. Of deze mogelijkheid ook wordt toegepast bij de executie wordt nog besproken in Indiana. Een uitzending met een landelijke dekking is volgens de gevangenisautoriteiten geen serieuze optie. \"Dat staan we niet toe\".

Eminem zingt duet met Elton John!

woudy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rapper Eminem zal tijdens de uitreiking van de Grammy's later deze maand een duet zingen met Elton John, fervent verdediger van de rechten van homoseksuelen. Dat heeft de organisatie die de Grammy's toekent, zaterdag meegedeeld. Eminem is berucht om zijn antihomoteksten.

De uitreiking van de Grammy's vindt op 21 februari in Los Angeles plaats. Eminem, die een week geleden in Rotterdam optrad, is voor vijf Grammy's genomineerd, waaronder die voor de beste cd en de beste rap-cd van het jaar. Volgens voorzitter Greene van de organiserende National Academy of Recording Arts and Sciences is het duet een gelegenheid "om enkele van de muren van verdeeldheid die de woorden van Eminem helaas mede helpen opbouwen, te slechten".

Tegen de nominaties voor de rapper hebben duizenden mensen geprotesteerd.

Tegen de krant Los Angeles Times zegt Elton John dat het idee voor het duet van Eminem afkomstig is. Hij wil een hand uitsteken naar de homoseksuelen en anderen personen die op 21 februari tegen hem willen demonstreren. "Ik ben een fan van zijn muziek", aldus de Britse zanger.

Opnieuw Palestijn ter dood veroordeeld

Een militaire rechtbank op de Westelijke Jordaanoever heeft zondag een Palestijnse officier die verantwoordelijk was voor de openbare veiligheid ter dood veroordeeld wegens collaboratie met Israël. De rechtbank in Hebron achtte bewezen dat de man al sinds 1994 samenwerkte met Israël.

De 53-jarige Hassan Mohammed Hassan heeft volgens de drie rechters het Israëlische leger geholpen bij de Palestijnse opstand die eind september begon. Hijzelf ontkent dat. De Palestijnse president Arafat moet het doodvonnis nog bekrachtigen.

Het is de vijfde keer dit jaar dat een Palestijn ter dood is veroordeeld wegens collaboratie. Twee van hen werden vorige maand voor een vuurpeloton doodgeschoten.

Acht gewonden na gestaakte wedstrijd

Bij de schermutselingen rond de voetbalwedstrijd NAC-FC Twente zijn zaterdagavond zeven supporters en een politieman gewond geraakt. De politie arresteerde twee aanhangers van NAC.

Enkele tientallen NAC-supporters zochten zaterdagavond de confrontatie met de aanhang van FC Twente. Zij klommen over de hekken toen aan het begin van de tweede helft de stadionverlichting uitviel. Het kwam tot een kort treffen op het veld. De Mobiele Eenheid en stewards slaagden erin de supporters terug te dringen in de vakken.

Omdat de verlichting niet snel te herstellen bleek, werd de voetbalwedstrijd gestaakt. Tijdens het leeglopen van het stadion belaagde een groep van vijftig NAC-supporters opnieuw de Twente-aanhang. Daarbij werd met stenen gegooid. Zeven supporters en een politieman raakten lichtgewond.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn twee 20-jarige supporters uit Breda aangehouden.

ING doet geen zaken met seksindustrie

Bedrijven die hun geld halen uit de prostitutie kunnen voor hun bankzaken niet terecht bij de ING. Het bankconcern wil niet zijn naam verbinden aan de seksindustrie. Bovendien vindt de ING het zakenrisico te groot, licht een woordvoerder toe.

Veel bedrijven uit de branche hebben een instabiele bedrijfsvoering.

De opstelling van de ING valt slecht bij de Rode Draad. De belangenvereniging voor prostituees stelt dat banken na het opheffen van het bordeelverbod afgelopen oktober geen enkele reden hebben bedrijven uit de seksbranche te weren. FNV Bondgenoten heeft deze week de Nederlandse Vereniging van Banken om opheldering gevraagd.

Voor ING lijkt het afhouden van prostitutiegeld vooral een imagozaak. Het bank- en verzekeringsconcern wijst erop dat prostitutie in Nederland dan wel geen probleem meer is, in veel van de andere 65 landen waar ING zaken doet is dat wel het geval. \"Voor ons één van de redenen om niet met de seksindustrie geassocieerd te willen worden\", aldus de zegsman.

Inzamelingsactie Molukken: 5,5 miljoen!

De landelijke inzamelingsactie 'Samen voor de Molukken' heeft bijna 5,5 miljoen gulden opgebracht. Dat heeft een medewerkster van het Rode Kruis meegedeeld. Zaterdagavond had in Utrecht een solidariteitsconcert voor de eilandengroep plaats, dat het einde markeerde van de activiteiten om geld in te zamelen.

In oktober begonnen enkele gemeenten en vijf hulporganisaties (Rode Kruis, Mensen in Nood, Memisa, Novib en Stichting Vluchteling) met de actie om de bevolking van de Molukken humanitaire hulp te kunnen bieden. De eilanden worden sinds januari 1999 geteisterd door gewelddadige conflicten tussen christenen en moslims. Daarbij zijn honderden mensen omgekomen. Tienduizenden mensen zijn gewond geraakt en een half miljoen mensen is gevlucht.

Het concert in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht was zaterdagavond met 1900 belangstellenden uitverkocht. Tot de artiesten die belangeloos optraden, behoorden Daniël Sahuleka, Candy Dulfer en de groepen Kane en Clouseau. Het concert heeft ongeveer 100.000 gulden opgebracht.

Hoewel er niet actief meer geld voor de Molukken zal worden geworven, blijft het gironummer van de inzamelingsactie bestaan.

Eminem's vader wil z'n zoon weer zien

Marshall Mathers II, de vader van Eminem, wil dolgraag weer in contact komen met zijn zoon. Sinds Mathers zijn vrouw, Eminems moeder Debbie Mathers-Briggs, verliet hebben de twee geen contact meer gehad.

Hij heeft geprobeerd weer contact te leggen sinds de rapper als muzikant succesvol werd, maar werd door zijn zoon bruut terechtgewezen. In Eminems eerste hit My Name Is.. zegt de rapper niet echt blij te zijn met z'n vader. "When you see my dad, tell him I slit his throat in this dream I had", aldus de tekst.

Mathers is echter vastbesloten zijn zoon ervan te overtuigen dat hij van hem houdt en het hem niet om het geld te doen is. "Ik ben wanhopig en wil mijn zoon vertellen dat ik van hem hou. Ik ben niet geïnteresseerd in zijn geld, maar wil alleen met hem praten. Ik wil hem laten weten dat ik er voor hem ben als hij mij de mogelijkheid biedt zijn leven binnen te treden."

Koningin benoemt hofschilder

Koningin Elizabeth II van Groot-Brittannië heeft de Schotse kunstenares Elizabeth Blackadder benoemd tot hofschilder. Het is voor het eerst in het driehonderdjarig bestaan van het ambt dat een vrouw in die positie is gekozen.

De 68-jarige Blackadder wordt officieel Hare Majesteits Schilder in Schotland. Er is geen Engelse versie van deze functie. Volgens The Daily Telegraph van zaterdag is Blackadder vooral bekend om haar schilderijen van katten en bloemen.

Centrum Den Haag zonder stroom

Het centrum van Den Haag zit zaterdag sinds 21.30 uur zonder stroom. Over de oorzaak kon een woordvoerder van energiebedrijf Eneco zaterdagavond nog niets zeggen. De stroom is uitgevallen in het gebied rond het Binnenhof.

Onbekend is nog hoe groot de problemen zijn die zich hebben voorgedaan als gevolg van de storing. Een van de gedupeerden is de eigenaar van de schaatsbaan op het Spuiplein. Daar stroomt het gesmolten ijs nu ongecontroleerd over het plein.
Medewerkers van Eneco zijn bezig de storing te verhelpen.

Alle Haagse FOK!kers bij deze sterkte toegewenst
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.