Inzamelingsactie Molukken: 5,5 miljoen!

De landelijke inzamelingsactie 'Samen voor de Molukken' heeft bijna 5,5 miljoen gulden opgebracht. Dat heeft een medewerkster van het Rode Kruis meegedeeld. Zaterdagavond had in Utrecht een solidariteitsconcert voor de eilandengroep plaats, dat het einde markeerde van de activiteiten om geld in te zamelen.

In oktober begonnen enkele gemeenten en vijf hulporganisaties (Rode Kruis, Mensen in Nood, Memisa, Novib en Stichting Vluchteling) met de actie om de bevolking van de Molukken humanitaire hulp te kunnen bieden. De eilanden worden sinds januari 1999 geteisterd door gewelddadige conflicten tussen christenen en moslims. Daarbij zijn honderden mensen omgekomen. Tienduizenden mensen zijn gewond geraakt en een half miljoen mensen is gevlucht.

Het concert in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht was zaterdagavond met 1900 belangstellenden uitverkocht. Tot de artiesten die belangeloos optraden, behoorden Daniël Sahuleka, Candy Dulfer en de groepen Kane en Clouseau. Het concert heeft ongeveer 100.000 gulden opgebracht.

Hoewel er niet actief meer geld voor de Molukken zal worden geworven, blijft het gironummer van de inzamelingsactie bestaan.