FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 18 januari 2001

Spammer gespamd

De servers van de Britse provider Pipex zijn deze week bezweken onder een lawine van spam. Door de crash kan de provider zijn meer dan miljoen klanten geen mail meer sturen. Pipex is eigendom van UUNET dan volgens de anti-spam sites SpamCop en SpamHaus meer spam produceert dan alle andere internetproviders bij elkaar.

Een woordvoerder van Pipex bevestigde dat de crash het gevolg is van de verzending van twee miljoen spamberichten van een Canadees bedrijf dat hiervoor gebruik maakte van de servers van Pipex. Door de bulkmailing liepen de e-maildienst van Pipex vast. Een andere woordvoerder van Pipex verklaarde echter dat de spamlawine het gevolg kan zijn van een bewuste aanval van hackers. Verschillende spambestrijders betwijfelen dit echter en denken dat Pipex in zijn eigen zwaard is gevallen.

De problemen met Pipex e-mail zullen waarschijnlijk pas morgen verholpen zijn.

LOL

Filmstudio verhuurt film via internet

Een grote filmstudio in Hollywood experimenteert met de 'verhuur' van een volledige film via internet. Vanaf maandag is de film Guinevere, die Miramax in 1999 uitbracht, als digitaal bestand beschikbaar op drie websites.

Internetters met een snelle verbinding kunnen het bestand van 500 megabytes voor 3,49 dollar in ongeveer 30 minuten downloaden, melden internetnieuwsdiensten Ananova en Cnet. Daarna is het bestand 24 uur lang bruikbaar. Het experiment is bedoeld om uit te zoeken of consumenten films willen downloaden op basis van 'pay-per-view'.

Sinds de opkomst van internet vechten filmstudio's tegen internetpiraterij. Vorig jaar slaagden ze erin de 'filmuitwisseldienst' Scour.com te sluiten. Met die dienst konden mensen illegaal films uitwisselen.

Miramax is onderdeel van het Disney-concern. De filmmaatschappij sloot vorig jaar een overeenkomst met SightSound.com om twaalf films via internet aan te bieden. Ook andere studio's experimenteren volgens Cnet al met video-on-demand.

Veel vliegen veroorzaakt kanker

Mensen die regelmatig vliegen, lopen een verhoogd risico op kanker, volgens een Amerikaans rapport. Een onderzoek onder stewardessen in Amerika laat zien dat het aantal borstkankergevallen 30% hoger lag, dan viel te verwachten. Men denkt dat kosmische straling, die vliegtuigen treft, de oorzaak hiervan is.

Vorig jaar ingevoerde wetten, dwingen Europese vliegmaatschappijen ervoor te zorgen, dat hun personeel niet te veel lange afstandsvluchten meevliegt en zwangere personeelsleden administratief werk toebedeeld krijgen. Maar nieuw onderzoek lijkt uit te wijzen, dat ook dit niet voldoende is.

Omdat vliegtuigen regelmatig boven de wolken vliegen is de bescherming tegen kosmische straling sterk gereduceerd. Zonneactiviteit is een factor die de hoeveelheid straling in in vliegtuigen sterk beïnvloedt. Dit jaar is er een piek in zonneactiviteit, welke een 11-jarige cyclus vertoont. De zonnevlammen kunnen een dosis die je normaal in één jaar krijgt, in slechts één lange-afstandsvlucht over het poolgebied, overbrengen.
Instanties zeggen, dat vliegtuigpersoneel in één jaar aan een hogere dosis blootgesteld kunnen worden, dan arbeiders in de nucleaire industrie.

Ja, sta je dan mooi met je airmiles

Robbie Williams beveiligt zijn huis

De Britse popster Robbie Williams geeft 350.000 pond uit aan de beveiliging van zijn nieuwe huis in Kensington, Londen.
Het huis, waar hij overigens nog moet intrekken, zal dag en nacht bewaakt worden door een gesloten TV-circuit. Dit alles is om opdringerige fans buiten de deur te houden.

Eventuele binnendringers zullen zich door enorme muren en zwaar gepantserde deuren moeten breken. "Het lijkt overdreven, maar het is nodig. Zodra mensen erachter komen waar hij woont zullen ze op zijn gazon gaan kamperen en voor zijn ramen hangen", zegt een vriend. Ook zullen in zijn huis o.a. een opnamestudio, een fitnesszaal en een bibliotheek gebouwd worden.

Primeur: Hieke in de Playboy

Sanne had ons het volgende te melden:

Hieke is de eerste Big Brother uit de tweede editie die uit de kleren is gegaan voor het mannenblad Playboy. Verleden jaar waren Tara en Sabine reden genoeg om de losse verkoop van het blad flink te stuwen. De foto's zijn in reeds gemaakt, dit heb ik vandaag van een tot nu toe altijd betrouwbaar gebleken bron vernomen.
Hieke ging tijdens haar verblijf in Big Brother al eerder uit de kleren, zo hebben wij haar al naakt kunnen bewonderen met winnares Bianca.

Bianca heeft onlangs in een televisieprogramma gezegd niet in de Playboy te willen poseren.
Of de foto's van Hieke in het maart- of april nummer zullen verschijnen is nog niet bekend.

Treinconducteur mishandeld

Drie mannen uit Elst (Gelderland) hebben gisteravond een conducteur in een trein mishandeld. De trein, die van Nijmegen naar Arnhem reed, is daarop stilgezet. De politie heeft de drie van 19, 20 en 22 jaar uit de trein gehaald en aangehouden.

De drie mannen hadden ruzie met de conducteur op het station van Nijmegen. De conducteur waarschuwde de twintigjarige man dat het niet toegestaan was op het treinbalkon te roken. Daarna stapte de de conducteur nog even uit, waarop de man probeerde de centrale deurvergrendeling in te schakelen. Na een tweede waarschuwing van de conducteur volgde opnieuw een woordenwisseling.

Toen de trein eenmaal reed, ontstond er een vechtpartij tussen de conducteur en twee mannen. Passagiers schoten de conducteur te hulp en waarschuwden de machinist, die de trein stilzette. De mannen zijn verhoord op het politiebureau, waar één man beweerde niets te hebben gedaan. De drie zijn later in de nacht weer vrijgelaten.

Tja, opeens heb je 't....

Italiaanse meiden willen niets vasts

Slechts één op de vijf Italiaanse meiden tussen de 18 en 25 jaar is op zoek naar een partner voor altijd. Ruim 63% van 700 ondervraagde Italiaansen zegt liever geen vaste relatie te hebben. Langer dan een week of vier houden ze het niet uit bij hun partner. Ze willen na een maand 'on to the next'. De meest geschikte kandidaten voor deze korte avontuurtjes zijn meestal veel jongere kerels of de exen van vriendinnen.

Als meest belangrijke reden voor dit gedrag gaven de vrouwen dat ze hun professionele loopbaan niet op de waagschaal willen stellen voor een tijdrovende relatie. Hoe de Italiaanse mannen hierover denken zegt het onderzoek helaas niet.

Dat vinden wij toch helemaal niet erg heren?

Werkgever veroordeeld voor RSI problemen

Met de uitspraak van de kantonrechter in Middelburg is, voor zover bekend, donderdag voor het eerst in Nederland een werkgever veroordeeld voor RSI-letsel bij een werknemer. De kantonrechter bepaalde dat de klachten van de 39-jarige man het gevolg zijn van zijn werkzaamheden als wikkelaar bij het bedrijf in Goes dat transformatoren maakt.

Verschillende artsen hebben verband gelegd tussen de klachten van de man en de jarenlange armbelastende en onnatuurlijke handelingen die hij, onder niet aangepaste werkplekomstandigheden, moest verrichten.

De werkgever betwist dat hij niet alles heeft gedaan om het ontstaan van de klachten, in elk geval zoveel mogelijk, te voorkomen. Volgens de kantonrechter heeft hij niet kunnen aantonen dat hij aan die verplichting heeft voldaan.

Hoeveel het bedrijf aan schadevergoeding moet betalen is nog niet duidelijk, omdat er nog geen sprake is van een 'arbeidskundige eindtoestand'. De wikkelaar kwam in 1995, na herhaald ziekteverzuim, in de WAO. In 1998 is hij als produktiemedewerker voor een uitzendbureau gaan werken. Sinds augustus 1999 is hij met ziekteverlof.

Ennuh mensen, nu niet gelijk je baas gaan aanklagen!

Worm voor Linux

Linux is ook niet langer beschermd tegen de opmars van wormen. Op het Internet is namelijk de zogeheten Ramen-worm aan een opmars begonnen en slachtoffers zijn de servers die op Red Hat draaien.

Ramen is volgens de kenners in elkaar gezet door 'script kiddies', die met aantal hacktooltjes hebben gecombineerd tot een effectief wormvirus. Het wormvirus werd onthuld door de Bugtraq-mailinglist nadat bleek dat veel Linuxbeheerders een toename in het aantal portscans bemerkten. Ook SecurityFocus.com kreeg veel meldingen van Ramen binnen. Kenners verschillen van mening hoe schadelijk Ramen is. Volgens sommigen zou de worm al duizenden servers tot slachtoffer hebben gemaakt.

Ramen gaat op zoek naar Red Hat-servers waarop nog geen patches zijn geinstalleerd. Het vermenigvuldigt zichzelf en gaat vervolgens weer op zoek naar nieuwe slachtoffers. Op de geinfecteerde machines word er het nodige geinstalleerd zodat er gemakkelijk systeembestanden vervangen kunnen worden. Boven dit alles vervangt Ramen ook een eventuele webpagina door een pagina waarop de volgende mededeling staat: "RameN Crew – Hackers looooooooooove noodles." Tot slot zendt het een e-mail naar twee Hotmail-accounts met het bericht 'eat your ramen'.

Voor meer info over dit virus hier.

Naaktfoto's Elton John te schokkend

De fotocollectie van Elton John wordt tentoongesteld in een museum in de Amerikaanse stad Atlanta. Daarin zijn ook een aantal foto's te zien van naakte mannen en dat was voor een aantal schoolhoofden reden genoeg om hun schooluitje naar de tentoonstelling af te blazen. Elton John verzamelde in zijn dertigjarige showbizz-carrière 316 bijzondere foto's en een aantal daarvan zijn (vooral mannelijke) naakten.

De tentoonstelling krijgt lovende kritieken en volgens het museum in Atlanta hebben zij nog geen klachten binnengekregen. Het hoofd van een dichtbijzijnde school was met haar echtgenoot van te voren naar de foto's gaan kijken. Volgens haar waren er maar twee of drie onbehoorlijke foto's, maar was dat genoeg om hun schooluitje af te zeggen. Nu heeft de gehele omgeving van Atlanta schooluitjes in de ban gedaan.

Prijs voor domste waarschuwingsetiket

'Scheenbeschermers kunnen geen lichaamsdelen beschermen die ze niet bedekken', aldus luidt de tekst op het etiket van in de Verenigde Staten verkochte scheenbeschermers. Het etiket heeft dit jaar de prijs voor het idiootste waarschuwingsetiket gewonnen, die woensdag voor de vierde keer is uitgereikt.

Van de bijna honderd inzendingen voor de Wacky Warning Labels-competitie maakten ook de volgende een goede kans om de prijs in de wacht te slepen:

- 'Gerecycled spoelwater niet geschikt om te drinken' (op een wc in een openbaar toilet)

- 'Dit product is niet bedoeld om te worden gebruikt als tandartsboor' (op een elektrische groefschaaf)

- 'Het eten van stenen kan de tanden doen breken' (op een pakket rotsen voor in de tuin)

De prijs is ingesteld door M-LAW, een organisatie uit de staat Michigan die wil voorkomen dat mensen om onzinnige redenen naar de rechter stappen, bijvoorbeeld omdat ze een idiote waarschuwing op een gebruiksvoorwerp hebben aangetroffen. Vorig jaar won een etiket met de tekst 'Strijk nooit kleren terwijl u ze aan heeft'. De prijs, 500 dollar, gaat naar de inzender.

Amerikanen leren het ook nooit

Glaasje op, laat je glijden

Een neutje is voor menigeen een prettige afsluiting van een dagje skiën. Maar vaak doen wintersporters in beschonken toestand nog even een laatste hellinkje. Dit veroorzaakt elke dag weer beenbreuken, ribletsel, verrekkingen en kneuzingen. Dat zegt de Oostenrijkse hoofdchirurg van het ziekenhuis in het Bludenz (Voralberg).

De directeur van de Internationale Ambulance, H. Dokter, kan zich vinden in de observaties van de Oostenrijkse arts. De organisatie regelt al tien jaar gipsvluchten. "Die verhalen horen wij in het vliegtuig. Mensen vertellen dan dat ze zo stom zijn geweest om met een glaasje op te gaan skiën en toen een bijvoorbeeld een been hebben gebroken", zegt Dokter in De Telegraaf. Om hoeveel mensen het precies gaat, kan Dokter niet zeggen.

Skiërs en snowboarders worden door de drank overmoedig, onderschatten daardoor de gevaren en razen onvoorzichtig de pistes af. Maar niet alleen op de ski's is het gevaarlijk voor de beschonken wintersporter. Veel mensen verwonden zich doordat ze na het après-skiën op de stoep voor het café uitglijden op hun skischoenen.

Dutch Power Cows #1!

Teffa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Door de oproep in de DPCH van gisteren om allemaal te gaan flushen hebben we ondanks de verstopte proxy's van distributed.net ruim 9.6 miljoen weten te flushen. Dit was genoeg om Team Anandtech vanuit een achterstand van 6 miljoen in te halen, en ook meteen een flinke voorsprong te pakken!

Bij deze wil ik iedereen die aan deze flush heeft meegeholpen bedanken, en natuurlijk distributed.net, die dit allemaal mogelijk maakt. Ook iedereen die vanaf het begin al meedoet, bedankt, als jullie niet begonnen waren, hadden we nu niet op de 1e plek gestaan!"

Gefeliciteerd met z'n allen! Enneh, blijven grazen!

Blowen in België niet meer strafbaar

Het persoonlijk gebruik van hasj en marihuana zal in België op termijn niet langer strafbaar zijn. Alleen bij maatschappelijke overlast of problematisch gebruik zal Justitie nog optreden.

De meest betrokken Belgische ministers werden het donderdag erover eens om de oude drugswet uit 1921 te veranderen. Daardoor wordt het mogelijk een onderscheid te maken tussen cannabis en harddrugs.

Het is niet bepaald hoeveel gram cannabis straks toegelaten is voor eigen gebruik. Aanvankelijk was sprake van een maximumhoeveelheid van 5 gram softdrugs.

In de paarsgroene regering-Verhofstadt pleitte minister Aelvoet (Volksgezondheid) voor een modernere aanpak van de drugsproblematiek. ,,We willen een rationele omgang met drugs. Voorkomen is beter dan genezen en genezen is beter dan bestraffen.''

E-mailactie voor noorse wolven

Het Wereldnatuurfonds probeert met een e-mailactie te voorkomen dat de Noorse regering twintig wolven laat afschieten. Volgens de regering bedreigen de wolven schaapskuddes van boeren in de omgeving. Het WNF beweert echter dat de regering wolven wil schieten die van rendieren leven en dat ze de schapen niet in gevaar brengen.

Rond de Zweeds-Noorse grens leven momenteel tien wolvenfamilies, goed voor ongeveer zestig wolven. Volgens de Noorse regering is dit aantal te hoog. Het is nog niet bekend wanneer de jacht gaat beginnen.

Dolf krijgt een latenight programma

Cabaretier Dolf Jansen krijgt een laat avondprogramma op Nederland 3. De ene helft van Lebbis en Jansen is vanaf 27 januari elke zaterdagavond bij de VARA te zien met het programma 'Later wordt het leuk'.

Jansen, die al radioprogramma's voor de VARA maakt, presenteert het programma in eerste instantie tot en met 24 maart. Met de cabaretier heeft Nederland 3 eindelijk een opvolger gevonden voor Paul de Leeuw, die niet langer meer zijn programma in de late avond presenteerde.

Bijbel bestseller in China

De bijbel is een bestseller in communistische China. In de afgelopen dertien jaar zijn er 25 miljoen bijbels gedrukt, dus tijd voor een feestje.

De Bijbel mag niet verkocht worden in boekwinkels. Daarom zetten veel gemeenten boektafels voor hun kerk neer, om ongelovigen de gelegenheid te geven er een te kopen.

Volgens officiële cijfers van de Chinese overheid tellen de geregistreerde kerken in het land samen 25 miljoen leden. Kenners schatten dat nog eens 40 tot 60 miljoen christenen zijn aangesloten bij niet-geregistreerde huiskerken.

Voedselvergiftiging op ministerie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is getroffen door voedselvergiftiging. Zeker honderd werknemers hebben zich de afgelopen 24 uur ziek gemeld met klachten als misselijkheid, braken en diarree. Vermoedelijk is er sprake van een salmonellavergiftiging, aldus het ministerie.

De lunch die tegen de 900 medewerkers kregen op de Nieuwjaarsreceptie in het Haagse Lucent Danstheater afgelopen dinsdag zou de oorzaak kunnen zijn. De Inspectie voor de Gezondheidszorg, de Keuringsdienst van Waren en de GGD Den Haag zijn onmiddellijk op de hoogte gesteld. Zieke werknemers hebben het advies gekregen hun huisarts te bellen.

De Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), onderdeel van Binnenlandse Zaken, is ook getroffen.

Oh nee, nu is Nederland in gevaar!!

Hard werken maakt gelukkig

Hard werken maakt gelukkig. Tenminste, werken in hoog tempo als daar vrijwillig voor wordt gekozen. Werken onder grote tijdsdruk maakt juist ongelukkig.

Dat is een van de conclusies die het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) trekt uit onderzoek naar geluk in relatie tot werkdruk en werktempo. Het resultaat valt te lezen in het Nieuwjaarsboekje van het SCP. Volgens het onderzoek is de kans dat iemand die regelmatig hard werkt erg gelukkig is, 6 procent hoger dan iemand die zelden of nooit in een hoog tempo werkt.

Jongen doodgeschoten op Zweedse school

Adarkar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een middelbare school in Stockholm is vandaag een zestienjarige scholier doodgeschoten. Hij werd door zijn keel geschoten in één van de toiletten van de school. Een verdachte werd later niet ver van de school aangehouden. Dit alles vond vandaag even na twaalven plaats.

Het is nog onduidelijk of de dader een leerling van de school was en wat zijn motieven voor de schietpartij waren. De politie verhoort verschllende getuigen.

Trouwen op TT-circuit

Het TT-circuit in Assen wordt in de toekomst een officiële trouwlocatie. De 'SuperVip-ruimte' op de vijfde verdieping van de wedstrijdtoren, de gemeentelijke ontvangstruimte, het restaurant en het mediacentrum zijn aangewezen om te dienen als plaats waar de ambtenaar de stellen in de echt verbindt.

De burgemeester van Assen weet niet hoeveel aanvragen er voor de plekken zullen zijn, maar verwacht dat er veel moterfanaten op af zullen komen. Voor de echte fanatiekelingen is het mogelijk om het TT-ereschavot voor de gelegenheid in een van de ruimten neer te zetten.

Vogelpoep terroriseert school

Duizenden spreeuwen terroriseren al weken een basisschool in het Friese Oostermeer. De vogels poepen alles en iedereen onder en laten zich met geen mogelijkheid verjagen. Het schooltje, het schoolplein en de auto's van leraren, niets ontsnapt aan de witte drab.

De 45 schoolkinderen van de kleine school mogen buiten niets meer eten en drinken uit vrees voor ziektes. Voor het begin van de lessen moeten ze goed hun handen wassen. "Door de vorst kan onze conciërge het plein niet meer poepvrij maken met de hogedrukspuit, want anders wordt het hier een ijsbaan", aldus één van de leraren.


Eend veroordeeld voor diefstal cake

Een rechter in Congo heeft een eend tot zes maanden celstraf veroordeeld voor het stelen van cake. Zijn eigenaar weigerde voor de cake te betalen en zette het op een lopen, waarbij de eend in de winkel achterbleef.

De rechter weigerde de gevangenisbewaarder toestemming te geven om de eend te koken, al is het erg waarschijnlijk dat de eend in zijn cel het loodje zal leggen.

Arm eendje

196.000 gulden voor Ierse os

Een os uit Ierland zal tot zijn dood de beste tijd hebben die een os zich mag wensen. Het dier stond op een boerderij te grazen toen er opeens een Brits koppel langskwam en hem voor 196.000 gulden kocht om hem van de slacht te redden.

Ferdinand, zoals de os inmiddels is gedoopt, graast nu in Engeland. De Britten, die lid zijn van wel twintig dierenorganisaties, eten geen rundvlees meer uit respect voor Ferdinand.

Tssskkkk, wat een koeien!

Zelfmoordaanslag met melkwagen

Het capitool in de Californische hoofdstad Sacramento is dinsdagavond het doelwit geworden van een aanslag met een melkwagen. De vrachtwagen geladen met melkpoeder boorde zich al toeterend met hoge snelheid in het gebouw, zo meldden ooggetuigen en een woordvoerder van de lokale politie.

De chauffeur van het voertuig stuurde het gevaarte eerst enkele rondjes om het congres en denderde daarna Eleventh Street af en knalde op de zuidelijke toegangsdeuren van het gebouw. Na een explosie vatte het complex vlam. De autoriteiten ontruimden daarop het gebouw. De brandweer was het vuur snel meester.

Deel Schiphol ontruimd wegens brand

Een brand op luchthaven Schiphol zorgt donderdagochtend voor zoveel rookontwikkeling, dat op last van de brandweer en marechaussee de plaza en de aankomsthal 2 worden ontruimd. Ook de perrons van het station Schiphol worden geëvacueerd.

Volgens een woordvoerder van Schiphol is er op twee plaatsen brand ontstaan na explosies. Eén brandhaard is bij een restaurant op Schiphol Plaza en de andere brand was bij de toiletgroep nabij aankomsthal 2. Over de oorzaak van de explosies is nog niets bekend.

De vertrekhal 2, waar de KLM-balies zijn, is ontruimd. De geëvacueerde mensen zouden in een nabijgelegen hotel worden opgevangen. Het gebied is afgezet.

Het binnenkomend vliegverkeer wordt beperkt. Doordat ook de vertrekhal 2 is afgesloten, kan een aantal vliegtuigen niet vertrekken en ontstaan er vertragingen.

Varkens gestikt

Bij een brand in een vleesvarkensbedrijf aan de Laarstraat in Someren-Eind zijn gistermiddag 463 varkens gestikt. Honderd varkens die gered konden worden zijn afgevoerd naar een slachterij in Geldrop. De brand brak rond kwart voor vijf uit als gevolg van laswerkzaamheden in de stal. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

De eigenaren van de varkenshouderij, waren in de stal hekken aan het lassen toen het methaangas in de mestput vlamvatte. Volgens de brandweer kon het vuur zich snel over de hele stal verspreiden langs de dakisolatie.

De brandweer zette groot materieel en 25 manschappen in om de brand te blussen en zoveel mogelijk varkens te redden. De overgebleven kadavers worden vandaag naar de destructor afgevoerd.

Behalve brandweermaterieel liet de brandweercommandant vanwege de gladheid door het blussen uit voorzorg ook een ambulance en een wagen met strooizout van de gemeente aanrukken.

Geldkoffer ontploft

Een exploderende geldkoffer heeft gistermiddag een ravage aangericht in een postkantoor in het Limburgse Herkenbosch. Op het moment dat een van de geldlopers van Geldnet het postkantoor wilde verlaten ontplofte de koffer. Er brak direct brand uit, onder meer in een aantal postzakken. Wonderwel raakte niemand gewond.

Brandweerofficier Rob Haminck vermoedt dat de koffer niet goed in elkaar heeft gezeten. "Er ontstond een grote steekvlam, die alles in een mum van tijd in lichterlaaie zette", aldus Haminck. De brandweer wist het vuur snel te blussen.

Normaal gesproken moet een plofkoffer een verfbad verspreiden als onbevoegden hem openmaken. Hoe het kan dat hij nu explodeerde wordt onderzocht. De schade aan het postkantoor is zo groot dat het voorlopig dicht zal blijven.

Gezin vlucht voor racistische jeugd

Rat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Egyptenaar Medhat Kamel (31) en zijn Hollandse vrouw Barbara (26) zijn, na ontelbare acties van een grote groep racistische jongeren, hun woning en snackbar in Noordwijk ontvlucht en ondergedoken bij familie elders in Nederland. Bang voor represailles houden zij hun schuilplaats absoluut geheim.

Twee maanden geleden nam het stel nog vol goede moed hun intrek in snackbar Happy Corner op de hoek Molenlaan/Zeeweg in de Zuid-Hollandse badplaats. "We wilden er iets moois van maken", vertelt Barbara op haar onderduikadres. We komen allebei uit de grote stad en Noordwijk leek ons een gezellig en rustig plaatsje, waar wij iets konden opbouwen. Een plek waar wij onze toekomstige kinderen wilden laten opgroeien." Niets bleek echter minder waar. Een paar dagen na de opening van de snackbar werden de twee al lastiggevallen door een groepje van zo'n vijf jongeren. "Ze treiterden, trapten stoelen kapot, bestelden met z'n allen één patatje en scholden mijn man uit voor zwarte kop. Wanneer ze moesten betalen, smeten ze het geld in je gezicht", zegt Barbara, terwijl de tranen haar weer in de ogen springen.

"En het werd steeds heftiger", vult Medhat aan. "De groep groeide tot 25 en soms wel 30 man. Heel bedreigend. Ze smeten ruiten in, kalkten hakenkruizen op de muren en ramen en maakten 'Heil Hitler'-tekens. Wanneer wij 's nacht boven de zaak in ons bed lagen, hoorde je hen heen en weer lopen en schreeuwen 'Kom naar buiten flikker, je ben de onze, we zullen je wel krijgen'. Toen de groep uiteindelijk dreigde de winkel en de woning in brand te steken, hebben Medhat en Barbara op oudejaarsavond in allerijl hun biezen gepakt. "We konden niet anders", zegt Barbara. "De politie zegt zelf dat die jongens doen wat ze zeggen en dat ze geen grip op hen heeft. Oftewel: totaal ontoerekeningsvatbaar. En omdat ons leven ons liever is dan ons geld, zijn we gevlucht."

De Noordwijkse burgemeester Van der Sluijs reageert geschokt op de racistische acties binnen zijn gemeentegrenzen. Hij vermoedt dat de daders gezocht moeten worden binnen een bekende groep jongeren met een "voorkeur voor ongezonde ideeën". Verontruste en geschrokken Noordwijkers zijn deze week in actie gekomen tegen het racisme in hun woonplaats. Tijdens een emotionele bijeenkomst in een plaatselijk buurthuis gaven diverse inwoners aan zelf ook slachtoffer te zijn van racistische jongeren.

Veilig vlees en foto boer

Klanten van de grote supermarktketens van AH en Laurus kunnen straks precies zien waar hun verse vlees vandaan komt en hoe het is geproduceerd. ,,Je houdt de streepjescode voor een monitor in de winkel en dan kun je lezen van welke boerderij het dier komt, wat voor geschiedenis het heeft, welk voer het heeft gehad, welke grondstoffen daarin hebben gezeten. Misschien krijg je zelfs nog wel een foto te zien van de boer en de boerin.''

Volgens bestuursvoorzitter W. Dekker van Nutreco is dat nog slechts een kwestie van maanden. Wat hem betreft gaat de service aan de consument nog veel verder. ,,Voor specifieke groepen kun je misschien een camcorder in de stal hangen, zodat ze kunnen zien onder welke omstandigheden het dier wordt gehouden.''

Service niet uit luxe, maar uit noodzaak. De Europese consument krijgt steeds meer argwaan tegenover het voedsel dat hem wordt aangeboden. De kranten staan bol van Creutzfeldt-Jakob, salmonella-kippen en verdachte zalmen. Dekker: ,,De Europese consument staat kritischer in het leven dan twintig jaar geleden. Hij heeft het vertrouwen in de agrarische industrie verloren, maar ook in de overheid die de regels moet maken en handhaven.''

Juist in die landen waar de consument door betere voeding en gezondheidszorg veel ouder wordt dan eerdere generaties ziet Dekker 'de ene food-scare na de andere' opduiken. ,,Emotie speelt daarin de hoofdrol. Als je de angst en het wantrouwen van de consument wilt wegnemen, zul je maatregelen moeten nemen.''

Paddoverkoper eist btw terug

Conscious Dreams, groothandel en keten van smartshops, gaat tienduizenden guldens terugvorderen van de belastingdienst. De Hoge Raad besliste eind vorig jaar dat paddestoelverkopers geen belasting hoeven te betalen over de handel in paddo's met geestverruimende werking, omdat het illegale waar is.

''Wij wilden altijd roomser dan de paus zijn door netjes belasting te betalen,'' zegt Hans van den Hurk, oprichter van smartshopketen Conscious Dreams. ''Nu blijkt dat van ons jarenlang tienduizenden guldens ten onrechte is afgepakt.''

Van den Hurk heeft de afgelopen jaren 'dik een ton' uitgegeven aan rechtszaken om duidelijkheid te krijgen over de status van paddestoelen. Hoe hoog Van den Hurks claim wordt, is nog niet duidelijk. Eerst moet het boekjaar worden afgesloten.

hier het hele bericht

VVD wil wielklem afschaffen

Amsterdam moet zo snel mogelijk de wielklem afschaffen. Volgens de VVD-fractie in de gemeenteraad, die daartoe vanochtend een voorstel heeft ingediend, worden de meeste parkeerboetes ook zonder klem betaald en heeft het impopulaire sanctiemiddel voor foutparkeerders en wanbetalers zijn langste tijd gehad.

''Van de bekeurde automobilisten betaalt 95 procent keurig zijn boete en zou dat zonder wielklem ook doen,'' zegt VVD-raadslid A. Hooijmaijers, die de gemeenteraad heeft opgeroepen zijn voorstel te steunen. ''Die vijf procent wanbetalers moeten we dan maar voor lief nemen. Het systeem heeft zoveel nadelen, dat we ons moeten afvragen of we er wel mee door willen gaan.''

Eerder schaften de stadsdelen Zuideramstel en Buitenveldert de wielklem al af, terwijl in Oud-Zuid 's avonds geen klemmen meer worden gezet. Hooijmaijers: ''En in gemeenten als Haarlem en Zandvoort gaat het prima zonder klem. Amsterdam moet niet roomser dan de paus willen zijn.''

Volgens de VVD'er bezorgt de wielklem Amsterdam een slechte naam in het buitenland. ''De toeristen die opeens zo'n geel monster op hun auto aantreffen, snappen er niets van. Het is toch vreemd dat we aan de ene kant bakken met geld uitgeven om het imago van de stad op te poetsen, terwijl we tegelijkertijd toeristen op stang jagen. Daarmee snijden we onszelf in de vingers.''

De dienst Stadstoezicht wil geen commentaar geven. ''Wij zijn slechts uitvoerder; de keuze is aan de politiek,'' aldus een woordvoerder.

De dienst legde in 1999 honderdduizend parkeerboetes op, waarvan tachtig procent met de wielklem. Het verwijderen daarvan kost 130 gulden. Hooijmaijers: ''Dat lijkt een aardige inkomstenbron voor de gemeente, maar reken eens uit wat het kost aan auto's en personeel. Personeel dat ook nog eens voortdurend blootstaat aan bedreigingen en andere ellende.''

Volgens de woordvoerder van Stadstoezicht valt dat wel mee: ''Ons valt juist op dat steeds meer mensen begrip kunnen opbrengen voor ons werk. Het gros van de automobilisten neemt een wielklem heel sportief op.''

De andere fracties konden vanochtend nog niet reageren op het VVD-voorstel.

Brits Lagerhuis verbiedt vossenjacht

Het Britse Lagerhuis heeft woensdagavond met grote meerderheid een wetsvoorstel aangenomen dat de drijfjacht met honden op vossen verbiedt. De op het Britse platteland fel omstreden wet bleek in het Lagerhuis slechts 174 tegenstanders te hebben tegen 387 voorstanders.

De parlementariërs wezen eerder een compromis af waarbij deze traditionele jacht met een speciale vergunning mogelijk zou blijven.

De vossenjacht wordt gezien als een sport van de elite. Het wetsvoorstel moet nu naar het Hogerhuis, waar naar verwachting een meerderheid tegen het verbod is.

Constantijn trouwt op 17 mei

Prins Constantijn en zijn verloofde, Laurentien Brinkhorst, treden op 17 mei in Den Haag in het huwelijk. Twee dagen na het burgerlijk huwelijk volgt de kerkelijke inzegening in de Grote Kerk in Den Haag.

De Rijksvoorlichtingsdienst maakt een voorbehoud omdat zowel de Tweede als de Eerste Kamer haar goedkeuring nog moet geven aan het huwelijk. Daar heeft het paar om gevraagd.

Bij de verloving van de prins en de dochter van minister Brinkhorst gaven VVD-voorman Dijkstal en PvdA-leider Melkert al te kennen geen bezwaren te zien voor het aanstaande huwelijk.

Meerderheid priesters voor homo-huwelijk

De overgrote meerderheid van de Nederlandse katholieke priesters heeft geen enkel probleem met het inzegenen van homo-huwelijken. Meer dan de helft van de priesters wil dat best publiekelijk in de parochie doen en dik 80 procenten doet de inzegening zeker als de inzegening privé plaatsvindt.

Deze cijfers zijn naar aanleiding van een onderzoek van de Universiteit van Utrecht in samenwerking met de Gay Krant. De Nederlandse bisschoppen hebben de kerkelijke inzegening van homo-relaties vorig jaar verboden omdat het huwelijk volgens hen een levensgemeenschap is van man en vrouw.

Lancering richting Mir uitgesteld

De lancering van een Russische vrachtraket om het ruimtestation Mir uit zijn standaardomwenteling te begeleiden en het station terug naar de aarde te brengen is uitgesteld. Waarschijnlijk vind de lancering pas plaats op 24 januari.

Het was niet onmiddelijk duidelijk waarom de lancering is uitgesteld, maar een woordvoeder van Mission Control spreekt over problemen aan het station zelf. "De problemen werden zes uur geleden duidelijk. De specialisten gaan nu precies kijken wat er aan de hand is."

De onbemande Progress M1-5-raket zal 2,5 ton brandstof naar de Mir toe brengen. Na aangekoppeld te hebben zal het binnen vier dagen het station uit zijn baan duwen zodat he station samen met de raket begin maart veiling in de oceaan kan storten.

Moordwijk

Bewoners van de Utrechtse volksbuurt Geuzenwijk voelen zich terecht niet veilig. In de wijk waar de kleuter Yasmina Habchi om het leven kwam, zijn dit weekeinde opnieuw twee moorden gepleegd. De politie heeft het over incidenten, maar de bewoners staan doodsangsten uit.

Bij beide moorden waren het vrouwen, die waarschijnlijk door hun partner om het leven waren gebracht. Buurtbewoners spreken al over een 'moordwijk'.

Daarentegen blijkt uit veel onderzoeken dat het steeds beter lijkt te gaan met de buurt. "Het aantal wijkagenten is toegenomen.", aldus de woordvoerder van de Utrechtse politie. "Mensen voelen zich veiliger dan pakweg drie jaar geleden. Deze moorden zijn afzonderlijke incidenten."

Boetes voor niet krabben

Niet krabben is niet veilig rijden. Dat weten de meeste mensen wel, maar toch rijden er nog veel automobilisten zo s'morgens weg. Dat bleek wel toen de politie in Zwijndrecht gisteren stelselmatig controleerde op bestuurders die met bevroren voor-, zij- of achterruiten rondereden.

Binnen een uur werden er twaalf boetes uitgedeeld. Die was overigens niet licht: 120 gulden. De politie van Zwijndrecht zegt dus dan ook: "Eerst krabben, dan rijden."

Meisjes vallen motoragent aan

Dat niet alle meiden zonder handschoenen aan te pakken zijn, bleek wel in Utrecht, waar een motoragent door twee meiden van zestien en negentien jaar flink mishandeld werd.

De politieman had een tweetal jongens op een brommer tot stoppen wilde dwingen, toen plotseling de jongens er vandoor gingen. Het gevolg was een wilde achtervolging, waarbij de motoragent uiteindelijk het duo wilde arresteren.

Buurtbewoners kwamen daarop in actie en de motoragent werd plotseling door de meiden besprongen en geschopt en geslagen. Diverse agenten moesten er aan te pas komen om de boel te kalmeren. De twee meiden en twee jongens werden gearresteerd.

Olifanten op de vlucht

De douane van Oostenrijk is al enkele dagen op zoek naar...drie olifanten. Een circusdirecteur is met de drie beesten op de vlucht geslagen, nadat bleek dat een van de drie dieren, de 24-jarige vrouwtjesolifant Seila, illegaal van Duitsland naar Oostenrijk was vervoerd.

Voordat de douane Seila in bewaring kon nemen en naar een Weense dierentuin kon brengen, is de circusdirecteur er samen met de twee andere olifanten vandoor gegaan.

De directeur van de dierentuin verwonderde zich dat de man nog niet is opgevallen. "Hij is immers met een grote vracht onderweg."

Krokodillenjager Steve Irwin flink gebeten

Televisiekrokodillenjager Steve Irwin is deze week bijna in een krokodillenhapje veranderd toen een twee meter lang reptiel haar tanden in zijn been zette. Een beroepsrisico, zei Irwin, die twaalf hechtingen nodig had.

De dertien jaar oude zoutwaterkrokodil Toolakea greep Irwin toen zij werd verplaatst naar een ander onderkomen in de Australia Zoo, ongeveer honderd kilometer ten noorden van Brisbane.

Ik sloeg een touw om haar kaken, sprong op haar en tilde haar over het hek. Net op het moment dat ik haar aan de andere ploeg wilde overdragen, werd ze wild. Ze schudde met haar hele lijf en toen ze neerkwam zette ze haar tanden in mijn been. Daarna schudde ze met haar kop en dat heeft er een beetje een kliederboel van gemaakt.

Het ongeluk werd gefilmd door een cameraploeg die een documentaire maakte. Of de beelden ook in het in 130 landen via Discovery Channel uitgezonden programma 'Crocodile Hunter' zullen verschijnen is nog onduidelijk.

Irwin, die in zijn werk regelmatig door slangen, hagedissen, krokodillen en andere dieren gebeten wordt, maakt de tachtig kilogram zware vrouwtjeskrokodil geen verwijten. Het arme wijfie probeerde zich te verdedigen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.