Drents meisje (12) doodgereden

Icoon PolitieHet 12-jarige meisje Susan dat in de nacht van dinsdag op woensdag dood is aangetroffen bij het Drentse Valthermond, is het slachtoffer geworden van een verkeersongeval. De politie liet vrijdag weten dat de verwondingen van het meisje daarop duiden.

Verder maakte de politie bekend dat er geen aanwijzingen zijn voor seksueel geweld. De politie wilde niet zeggen door welk voertuig het meisje is aangereden. Ook stelde de woordvoerder niets te kunnen zeggen over mogelijke verdachten.

De exacte locatie van het ongeval is ook nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de politie uitgaat van een misdrijf. Doorrijden na een ongeval is een misdrijf. Het is nog niet duidelijk of het meisje al dan niet met opzet is aangereden.

Vrijdagochtend zochten de Mobiele Eenheden van Groningen, Drenthe en IJsselland met behulp van helikopters naar sporen in het gebied. De ME bewaakt ook plekken om sporen veilig te stellen. Daarnaast wordt in Tweede Exloërmond, waar het slachtoffertje vandaan komt, en in de omgeving meer gesurveilleerd dan anders.

Het lichaam van het meisje lag aan de Valtherdijk, tussen de dorpen Valthe en Valthermond. De moeder van het meisje heeft haar geïdentificeerd met behulp van de kledingstukken die het kind aanhad.