Dance Valley valt in het water

static en kloj00h hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het zit de organisatie van Dance Valley niet mee. Vanmiddag begon het driedaagse dansevenement, maar het terrein in Spaarnwoude is praktisch onbegaanbaar. Het programma is dan ook aangepast. Alle buitenpodia zijn gesloten. In enkele tenten gaat het evenement nog wel door.

"Het is zonde om een dure dj op te laten treden voor vijf mensen", vindt organisator R. Bout. De verschillende programma-onderdelen zijn ingekort, zodat alle artiesten binnen in de tenten toch te horen zullen zijn. Er zijn 13.000 kaarten verkocht voor vandaag. De organisatie schat dat er ruim 10.000 mensen aanwezig zijn in de tenten.

Bout heeft goede hoop dat het weer nog opklaart. "En als het droog blijft, sluit ik niet uit dat de mainstage alsnog open gaat." Waarschijnlijk is dit valse hoop. Volgens het KNMI zullen morgen talloze buien over het land trekken, waarvan sommige met onweer. Bang dat mensen zaterdag thuis zullen blijven, is B. Bout niet. "De mensen hebben toch redelijk wat geld betaald voor een kaartje. Die laten zich echt niet tegenhouden door wat regen."