FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van vrijdag 27 september 2024

Concert Ticket: Air

De zomer is voorbij en de avonden zijn weer lang en donker. In plaats van een film of de zoveelste gehypete serie streamen, is het ook wel eens fijn om lekker onderuit gezakt een concert te kijken op je eigen home theater system. Om gemakkelijk iets leuks te vinden, kun je nu op FOK! terecht voor inspiratie.

In deze eerste editie putten we uit de bibliotheek van de Frans-Duitse cultuurtelevisiezender Arte, waar ik het jubileumconcert van de Franse band Air heb gevonden.

Air is het duo Nicolas Godin en Jean-Benoît Dunckel, en werd 25 jaar geleden beroemd met het album Moon Safari. Nu touren ze om het vijfentwintigjarige jubileum van Moon Safari te vieren en spelen ze de muziek opnieuw. De bekendste nummers 'All I Need', 'Sexy Boy' en 'Kelly Watch the Stars' komen uiteraard voorbij.

Deze opname is gemaakt op 31 mei van dit jaar in de Royal Albert Hall in Londen. Het decor is een eenvoudig frame van wit licht, dat bijzonder goed past bij dit concert. Alsof het een fraai doosje is wat je zou willen bewaren om er af en toe nog eens in te kijken.

Als je dit concert toch nog live mee wilt maken zul je buiten Europa moeten gaan kijken. De tour wordt volgend jaar afgesloten met 4 concerten in Parijs, maar die zijn al volledig uitverkocht. Voor nu, klik op play, zet het geluid (een beetje) harder en geniet van het concert.

De Primeurman gaat met pensioen.

Welkom!

Ik kan als weeramateur nu eindelijk met pensioen. Ik heb jarenlang met heel veel plezier het weerbericht verzorgd hier op FOK! 

Inmiddels 30 kilo lichter en met totaal andere prioriteiten dan het weer, was er één missie die volbracht moest worden. Namelijk binnen 24 uur een keer de 100 mm aan regen scoren. Dat is mij al die jaren dat ik met het weer bezig ben geweest nog nooit gelukt. Ik zat er eerder dit jaar al vrij dichtbij, toen ik mijn PR van 89 mm uit 2010 met 3 millimeter kon verbeteren. 

Vandaag is die droom dan eindelijk uitgekomen. De teller lijkt rond de 106 mm uit te gaan komen. In principe heb ik het weer zijdelings nog wel gevolgd, maar met name om mijn fiets-routes te bepalen qua wind. Of s'morgens, of s'middags of aan het einde van de dag, het verschil is ongekend. 

Fysiek waren er nogal wat problemen, wat gecombineerd werd met nare privé-omstandigheden, maar na 8 maanden fysiotherapie en mooie privé-contacten ben ik beter dan ooit! 

Alsof het zo heeft moeten zijn, en om een zeer donkere periode op deze wijze te mogen eindigen is geweldig!  

Het is een mooi moment om een hobby die zowel plezier als  veel frustratie heeft gegeven aan de wilgen te hangen. 

Van deze jongen zijn ze nog niet verlost!   

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1398
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1397
special
Random Pics van de Dag #1396
special
Random Pics van de Dag #1395
review
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
©FOK.nl e.a.