FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van donderdag 15 maart 2007

De mug...

Het is alweer enkele dagen buitengewoon lekker weer. 's Ochtends op de fiets is het nog even frisjes maar het een mooie kans om even goed wakker te worden. Bij gebrek aan beter is de hoge temperatuur, regelmatig het gesprek van de dag en iedereen kan er eigenlijk alleen maar vrolijk van worden. Er is namelijk niets dat zo algemeen geprezen wordt als mooi weer. Dat komt omdat men dit zonder jaloezie kan doen. Het weer is er immers voor iedereen. Maar hoe voorspoedig al die zonneschijn ook is, er kleeft een groot nadeel aan.

Slechts een paar jaar geleden maakte alleen boomknuffelaars zich druk om de veranderingen in het klimaat. Tegenwoordig is het echter hip om je zorgen te maken over de CO2 uitstoot en ben je eigenlijk verplicht de DVD van Albert Arnold Gore junior aan te schaffen. Een DVD waar je trouwens niet vrolijk van wordt. De afgelopen paar dagen maak ik me echter minder druk om dit kleurloos en reukloos gas dat van nature eigenlijk toch al in de atmosfeer voorkomt. Het warmere weer heeft er namelijk voor gezorgd dat mijn grootste nachtmerrie al tot leven is gekomen, de mug.

Wie kent hem niet? Het vliegend insect uit de orde tweevleugeligen en de onderorde muggen (Nematocera). Naar mijn mening het meest onsympathieke dier ter wereld. Het heeft een klein, dun en fragiel lichaam, zes dunne pootjes, meestal twee kleine, veer-achtige antennes waarmee zeer goed geur waargenomen kan worden. Als je denkt dat je te klein bent om invloed uit te oefenen, ga dan eens naar bed als er een mug in de slaapkamer rondvliegt. De twee vleugels worden in rust achter de rug gevouwen en het achterste paar poten is bij veel soorten langer en steekt in rust naar achteren. Dit doet een mug om eventuele aanstormende vijanden aan te 'zien' komen; in plaats van kijken voelt de mug de luchtwervelingen met de achterpoten en vliegt snel weg bij gevaar. Deze geniale evolutionaire ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat muggen altijd wegvliegen zodra je handen bewegen. Voor dood en verderf moet je iets vinden wat langer en sneller is dan je lichamelijke beperkingen. Zolang men met een tv-toestel geen muggen kan doodslaan, zolang kan tv de krant niet vervangen.

Muggen zijn niet alleen onsympathiek in gedrag maar verspreiden ook diverse ziektes onder mens en dier. Blauwtong, dengue, gele koorts, West-Nijlziekte en natuurlijk de bekendste van allemaal malaria. Jaarlijks overlijden ca. 1 miljoen mensen aan malaria, voor het overgrote deel kinderen jonger dan 5 jaar. Hoe onsympathiek is dat? Bovendien mogen wij ons gelukkig prijzen dat geen enkele soort mug HIV verspreidt. Anders waren we waarschijnlijk al jaren aan het eind van ons latijn. Het gaat er niet zozeer om hoe ijverig je bent, maar wat het doel is van je ijver. De bij is een insect met veel overeenkomsten maar hij wordt geprezen, maar de mug kan een klap krijgen.

Muggen zijn net kleine kinderen. Je weet dat er wat mis is als je ze niet hoort. Maar eigenlijk is deze stilte een verlossing. De etter is het eindelijk gelukt en meestal volgt er een uur van rust waarin je zo snel mogelijk in slaap probeert te vallen. Het geluid wat deze bloedzuigers produceren is erbarmelijk. Het mag duidelijk zijn dat de mug moet werken aan haar imago en geluid. Een evolutionaire mutatie die het mogelijk maakt ongemerkt te rond vliegen is berustend op de evolutietheorie niet alleen logisch maar ook humaner. Want wie rustig door een storm heen slaapt ligt wakker van een mug.

Ironieteken!?

De boekenweek is weer aangebroken, een week vol met weetjes, lezingen en literaire avonden. Maar dit jaar heeft het CPNB, in het kader van het thema van de Boekenweek 2007, LOF DER ZOTHEID, een ironieteken laten ontwikkelen. Dit nieuwe leesteken biedt schrijvers "nieuwe taalkundige mogelijkheden" en is ook gemakkelijk met de hand te schrijven.

Het ironieteken is ontwikkeld door het Fins-Duits-Nederlands ontwerperscollectief Underware, hoeveel zou ze dat hebben gekost?

Wil jij dit teken in je tekst gebruiken? Download dan dit font, en kopieer de 3 bestanden naar "C:\WINDOWS\Font", de code voor het teken: Shift+6.
En zoals het CPNB zelf zegt: Schrijven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Heineken easteregg...

Heineken heeft de weblogcrew een half jaar voorraad bier beloofd als wij hun nieuwe site even spammen. En gewillig laten wij misbruik van ons maken. Onze vrienden van Heineken zijn druk bezig om de nieuwe single van ene Bastian (wie kent hem niet?) te promoten. Wil jij het nummertje alvast beluisteren, dan kan dat. Heineken heeft een leuke easter egg verstopt op hun site:

Open deze link en klik op flesjes 4, 6, 7, 15, 19 en 22. Wie moeite heeft met tellen, klik hier.

Als je het goed doet, krijg je de melding dat je de single kunt downloaden. Veel luisterplezier met Bastian(?)!

Met dank aan een A.A. voor de submit.

The Legend of Kung Fu...

Één van de mooiste shows die ik ooit gezien heb, is de 'Chun Yi: The Legend of Kung Fu' show. Het verhaal gaat over de jongen Chun Yi die graag een monnik volgens de Kung Fu traditie wil worden. Deze show is zijn levensverhaal.

De show is een prachtige combinatie van muziek, visueel spektakel en kung fu en het is geweldig om naar te kijken. Gelukkig voor ons, hebben ze een acht minuten durende promo-filmpje online gezet. Kunnen we er nog even van genieten!

Everybody was Kung Fu fighting!

Vergeet ook niet, om nog even de foto's te bekijken.

Vroem. vroem

Autoverhuurder Hertz en autosnellermaker Shelby en Ford hebben een speciale band al in de tweede helft van de jaren '60 bouwde Shelby Ford Mustangs om voor Hertz, deze auto's werden gewoon verhuurd.

En die traditie is sinds kort weer in ere hersteld, je kunt bij Hertz in Amerika een Shelby Hertz GT350H huren en je voor een dag heer en meester wanen over brute Amerikaanse kracht.

Wat leuk is om te zien hoe deze auto's gemaakt worden, ja je leest het goed, het zijn geen gewone Mustangs, speciale lak, andere motorkap en voorkant, enz, enz. Je ziet het allemaal in het filmpje.

Spraypaint artiest

Spraypaint wordt door sommige figuren misbruikt om een name-tag aan te brengen op een nagelwitte muur. Er zijn uitzonderingen maar doorgaans gebeurt dit zonder enige vorm van creativiteit. Naam erop kwakken en dan snel weg. Meer dan vandalisme is het dan ook niet.
Maar het kan ook anders. De man in het onderstaande filmpje is een waar kunstenaar met spraypaint. Het is mooi om te zien hoe hij steeds weer vormen creeërt uit schijnbaar vormloze handelingen. En dat met slechts enkele kleuren en aantal alledaagse producten.
SPRAAAAAY!!

Motor magie

Verveling of je wilt eens iets leuks doen op een verjaardag, kijk dan eens naar dit filmpje en ook jij kunt zonder enige kennis of oefening met een draadje, een magneetje en een penlite batterij een electromotor in elkaar flansen.

Het heeft totaal geen nut want ik zie zo gauw niet hoe je op de constructie een apparaat aan kunt sluiten wat zou kunnen werken op deze motor.

En mocht je even willen lezen hoe je het precies moet doen dan kun je op deze website kijken daar wordt het piekfijn uitgelegd.

Met dank aan Dictator voor de submit.

Donderdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Papieren vliegtuigjes gooien (alleen practice werkt!) en Golf Ace
Hoe goed ben jij? Ik kwam met vliegtuigjes gooien tot 38.2 meter!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Lieve beestjes

Mag ik jullie voorstellen aan vijf dieren en dan niet zomaar huisdieren maar de vijf grappigste dieren van Japan, maar een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats het is namelijk best wel een aaahhhh wat schattig filmpje. Maar goed dat is op deze vroege Donderdagmorgen natuurlijk ook niet zo heel erg.

En vraag me niet om een vertaling van het Japanse commentaar ik heb mijn cursus Japans nog steeds niet gekregen.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Vraagtekens bij gebruikersvriendelijkheid nieuwe stemmachines. "

En de top 5:

5: Btutwice: "En waar kan zijn de trappers? "
4: madmatt: "en als ik hier op druk gaat ie in de turbo-stand."
3: ikwilookwatzeggen : " De "new Generation" rolator behoeft enige uitleg"
2: Dont_Panic: "Man met fetish voor bejaarde-konten slaat toe in fitnesscentrum ."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: starbuck

previous picture

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1398
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1397
special
Random Pics van de Dag #1396
special
Random Pics van de Dag #1395
review
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
©FOK.nl e.a.