Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over zelfverrijking overzee.

Een corrupt boevennest. Zo wordt er in ons land over de Antillen gepraat. Politiek-correcte lieden vinden dat een schandelijke manier van doen, want zulke taal hoor je in het diplomatieke verkeer niet te gebruiken.
 
Maar het is wel waar. De Antillen zíjn een dievenbende. Geld verdwijnt in bodemloze putten. Ons geld. Want we brengen er miljarden heen om de schulden die het gevolg zijn van wanbestuur af te lossen. Maar denk niet dat dat leidt tot een bescheiden opstelling overzee. Welnee. Het bestuur op Curaçao heeft nog even snel zijn pensioenregeling verbeterd tot een gouden deal. Een schande. Tijd om in te grijpen:
Kan onze minister van Koninkrijksrelaties mij even laten weten, wanneer hij een 747 naar Curaçao stuurt om onze ambtenaren aldaar op te halen en naar huis te brengen, om daarna alle banden met dat stel corrupte negertokkies te verbreken en de staatssteun onmiddellijk stop te zetten? Mooie bijdrage aan de noodzakelijke binnenlandse bezuinigingen, dunkt me.