Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de losse flodder van Ivo Opstelten.

Dat was wel even schrikken: een vliegtuig van Schiphol naar Amerika werd vlak voor de landing bijna opgeblazen door een terrorist. Die was in van Nigeria naar Schiphol gevlogen, en daar overgestapt op een toestel naar Amerika. Mede door dapper optreden van medepassagiers werd een ramp voorkomen. VVD-kopstuk Ivo Opstelten vond het nodig, om hier een slaatje uit te slaan:

Hij zag zijn kans schoon om van de zijlijn wat te roepen. Hij vindt dat het kabinet onvoldoende zichtbaar op de gebeurtenissen heeft gereageerd. Opstelten heeft geen gelijk. Want wat kan het kabinet zeggen? Veel meer dan iets in de trant van "De gebeurtenissen worden onderzocht om herhaling te voorkomen", valt er nog niet te melden. En als het kabinet dat zou zeggen, wordt het weer afgefakkeld wegens het plaatsen van een inhoudsloze dooddoener. En het is niet waar, dat het kabinet niets van zich heeft laten horen. De hoogste aanwezige van het kabinet (Bos als vice-premier) heeft gebeld met die Nederlander die in het vliegtuig had geholpen bij de overmeestering van die terrorist, en heeft publiekelijk zijn waardering en bewondering uitgesproken.

Kan de heer  Opstelten mij even laten weten of hij zich erg schaamt voor de populistische losse flodder die hij op het kabinet heeft afgeschoten namens een partij die er vanuit de oppositiebankjes zelf niets van terecht brengt?