Plus/minsysteem veranderd

Sinds 2011 kennen we op FOK! de plusjes en minnetjes op comments. Vanaf het begin is hierop al commentaar gekomen, dat voor een groot deel terecht is. Om die reden zijn in de loop der jaren al aanpassingen gedaan waardoor posts ook met een lage score gewoon zichtbaar bleven, maar alsnog vinden we dat de score nu niet representatief is en eigenlijk vooral gebruikt wordt om mensen waarmee je het oneens bent omlaag te krikken. De meerderheid 'wint'.

Vandaar dat dit systeem vanaf vandaag is veranderd. Vanaf nu kun je een comment 'liken' en dus eigenlijk een +1 geven, maar negatieve punten geven is er niet meer bij. Op die manier kan iedereen in de plus komen, óók als de tegenstanders ver in de meerderheid zijn.

De behaalde score zegt overigens nog steeds niets over de kwaliteit van een comment, maar puur iets over hoeveel mensen op het duimpje hebben gedrukt en dus hebben aangegeven de post leuk te vinden of het met de mening in de post eens te zijn.

Niet langer zal iemand die 40 plusjes en 42 minnetjes krijgt met een negatieve score eindigen. Heb je 40 plusjes, dan sta je op +40. Simpel.

Elke comment begint met een score van nul. Alle comments zijn voor iedereen zichtbaar. Daarmee verdwijnt ook het zogenaamde viewlevel dat ervoor zorgde dat je posts met een score lager dan bijvoorbeeld -10 niet meer te zien kreeg, of waarbij de quoteknop verdween. Die restricties zijn allemaal verdwenen.

Na het forum is nu de frontpage aan de beurt om een positiever beleid te voeren. Daarbij hoort een betere sfeer, minder persoonlijke aanvallen, minder grofheid en meer respect voor elkaar en elkaar's standpunten. Dit is stap 1.

Natuurlijk blijft FOK! wel FOK!, dus we zullen gewoon prikkelende berichten blijven plaatsen, maar we kunnen daarover prima een discussie aan gaan zonder elkaar voor rotte vis uit te maken. Wir schaffen das!

 Upvoten, nu met duimpje!
Upvoten, nu met duimpje!