McNulty wint openingstijdrit Vuelta

Brandon McNulty is de eerste leider in de Ronde van Spanje. De 26-jarige Amerikaan won in Portugal de openingstijdrit met twee seconden voorsprong op de verrassende Mathias Vacek. Wout van Aert werd derde in de tijdrit van twaalf kilometer.

De Vuelta a Espana begon in Portugal met een tijdrit van twaalf kilometer met start in Lissabon en aankomst in Oeiras. Edoardo Affini moest vroeg van start en de Italiaan van Visma-Lease a Bike zette al vroeg een scherpe tijdrit neer. Hij deed over de twaalf kilometer 12 minuten en 43 seconden en mocht even hopen op de winst en dus ook de rode leiderstrui.

De hoop groeide meer toen Joshua Tarling net niet aan de tijd kwam van Affini. De Europees kampioen kwam een kwart van een seconde te kort op de Italiaan. Maar vrij snel daarna werd de tijd van Affini alsnog verbeterd door Vacek. De Tsjech klokte een nieuwe toptijd en was vijf seconden sneller.

Vacek zag zijn tijd nog verbeterd worden door McNulty. De Amerikaans kampioen dook er met twee seconden onderdoor en voor McNulty was het afwachten op Van Aert. De Belg had na het enige tussenpunt nog de snelste tijd, maar gaf te veel toe in het slot en werd uiteindelijk derde achter McNulty en Vacek.

Results powered by FirstCycling.com