Jakobsen sprint naar dagzege in Tirreno-Adriatico

Fabio Jakobsen heeft de zege gepakt in de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico. Na 210 kilometer was de Europees kampioen in de massasprint net te snel voor Jasper Philipsen en Fernando Gaviria. Filippo Ganna blijft de leider in het algemeen klassement.

Na de tijdrit van maandag, waarin Filippo Ganna won, stond vandaag de eerste rit in lijn op het programma in de Italiaanse WorldTourkoers. Lange tijd reden zes renners vooruit en pakte ook een aantal minuten voorsprong op het peloton, maar de sprintersploegen hadden alles onder controle en werden ruim voor de finish weer bijgehaald, waardoor we de eerste massasprint kregen in de Tirreno-Adriatico.

Daarin trok Mathieu van der Poel de sprint aan voor zijn sprinter Jasper Philipsen, maar hij werd wat verast doordat Fernando Gaviria vrij vroeg aan ging. De Colombiaanse sprinter had vrij snel een gaatje te pakken, maar Philipsen zag het gevaar en sprintte het gat dicht met Fabio Jakobsen in het wiel, waarna de Nederlander net voor de finish de Belg passeerde en Jakobsen zijn eerste ritwinst pakte in de Tirreno-Adriatico.

Results powered by FirstCycling.com