Feyenoord na zege naar halve finale Conference League

Feyenoord heeft voor het eerst sinds 2002 de halve finale bereikt van een Europees bekertoernooi. In de Conference League werd Slavia Praag na een 3-3 in Rotterdam nu met 1-3 verslagen.

Feyenoord kende een droomstart en kwam al na twee minuten op voorsprong. Na zwak verdedigen scoorde Dessers. Lang kon het niet van de voorsprong genieten, nog binnen het kwartier was het weer gelijk nadat Kökçü in de fout ging. Na een te korte terugspeelbal scoorde Traoré. In de rest van de eerste helft was het tempo hoog maar het spel ook slordig. Slavia kreeg na een half uur een goede mogelijkheid via Olayinka maar zijn poging ging net naast. Feyenoord kreeg vlak voor rust nog een goede kans maar een schot van Dessers werd gekeerd door Mandous.

Feyenoord kreeg al snel in de tweede helft een tegenvaller te verwerken toen aanvoerder Toornstra met een blessure moest afhaken. Een paar minuten later had het echter een enorme meevaller toen keeper Mandous gruwelijk in de fout ging en Dessers koel bleef, 1-2. De Tsjechen moesten daarna op jacht naar de gelijkmaker maar echt gevaarlijk werd het nauwelijks. De wedstrijd werd beslist toen Sinisterra de 1-3 maakte. Dessers had daarna nog kans op een hattrick toen hij alleen op de keeper afliep, maar dit keer deed de keeper zijn werk wel goed.

In de halve finale treft Feyenoord Olympique Marseille, dat over twee wedstrijden te sterk was voor PAOK Saloniki.


Slavia Praag

1 - 3

Feyenoord

 14' Traoré    2' Dessers
 59' Dessers
 78' Sinisterra
 
 Gele kaart: Traoré, (Slavia Praag), Kökçü, (Feyenoord)
 Rode kaart: Katsjaraba (90 4)Katsjaraba (90 4) (Slavia Praag),
 
Stadion: Sinobo Stadium, Praag
Toeschouwers: 19.370
Arbiter: Aytekin (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mandous
Bah
Ousou (Sevcík/77)
Katsjaraba
Dorley
Schranz (Plavsic/77)
Traoré (Tecl/89)
Lingr (Samek/82)
Talovierov
Olayinka
Sor
  Marciano
Geertruida (Pedersen/83)
Trauner
Senesi
Malacia
Toornstra (Wålemark/55)
Aursnes
Kökçü
Nelson (Hendrix/67)
Dessers
Sinisterra (Linssen/83)