Noorse langlaufers slaan toe in Davos

De World Cup langlaufen in Davos, de derde World Cup-week van het seizoen alweer, heeft twee overtuigende Noorse zeges opgeleverd op de slotdag. De mannen kregen een intervalstart over vijftien kilometer vrije stijl voor de kiezen, de vrouwen werkten tien kilometer af - gezien de hoogte in Davos altijd weer een lastige opgave.

Mannen
Al vanaf de eerste tussentijden was duidelijk dat Simen Hegstad Krüger, als laatste van de echte toppers gestart, topbenen had. Halverwege zat alleen landgenoot Hans Christer Holund een beetje in de buurt, maar Krüger stoomde door, noteerde overal de snelste tijd en finishte uiteindelijk met een 22,9 seconden snellere tijd dan landgenoot Johannes Høsflot Klæbo. De Rus Sergey Ustiugov completeerde op 27,2 seconden het podium, voor nog een armada aan Noren, drie in totaal.

Vrouwen
Het vooraf te verwachten duel ging tussen Therese Johaug en haar jonge Zweedse uitdaagster Frida Karlsson, maar dat werd wat minder spannend dan de centimeterstrijd van een week eerder. Johaug was een klasse beter dan de rest en won met 14,5 seconden voorsprong op de Amerikaanse Jessie Diggins, die zich zoals altijd volledig leeg bleef vechten tot de finish. Karlsson werd wel derde, haar tijd was 17,1 seconden langzamer dan Johaug.