Argentinië blijft steken op gelijkspel tegen Chili in WK-kwalificatie

In de vijfde speelronde van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie is Argentinië in eigen land tegen Chili niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Ook Uruguay wist niet te winnen. Thuis tegen Paraguay bleef het 0-0. Brazilië speelt vrijdagnacht (Nederlandse tijd) in eigen land tegen Ecuador.

In Estadio Único Madre de Ciudades in Santiago del Estero zette Lionel Messi zijn ploeg na twintig minuten vanaf elf meter op op 1-0. Een kwartier later kwam Chili, waar de Uruguayaan Martín Lasarte voor het eerst als bondscoach op de bank zat, op gelijke hoogte. Charles Aránguiz lepelde een vrije trap hoog het strafschopgebied binnen, Gary Medel werkte de bal vallend voor het doel, waarna Alexis Sánchez geheel vrijstaand simpel kon binnentikken. 

Voorafgaand aan het duel werd voor het stadion in Santiago del Estero in aanwezigheid van de Argentijnse ploeg een standbeeld onthuld van de op 25 november vorig jaar overleden Diego Maradona.

Uruguay gelijk
In stadion Cententario in Montevideo kwamen Uruguay en Paraguay niet verder dan 0-0. Halverwege de eerste helft leek de ploeg van Luis Suárez wel op voorsprong te komen via Jonathan Rodríguez, maar de goal werd geannuleerd wegens buitenspel. Bolivia won in Quito met 3-1 van Venezuela. Later vannacht ontmoeten Peru en Colombia elkaar in Lima. Brazilië, koploper in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiegroep, speelt in de nacht van vrijdag op zaterdag in Porto Alegre tegen Ecuador.

Brazilië heeft momenteel de maximale score, al komen die nog in actie. Argentinië is tweede met elf punten uit vijf wedstrijden. Ecuador heeft er negen punten met een wedstrijd tegoed. Paraguay, Uruguay, en Colombia hebben zeven punten. De beste vier ploegne mogen naar het WK. Voor de nummer vijf wacht een intercontinentale playoff.  

Komende dinsdag is er opnieuw een speelronde in de Zuid-Amerikaanse WK-groep. Argentinië gaat dan op bezoek in Colombia, Uruguay speelt uit tegen Venezuela en Brazilië treft Paraguay in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción.