Uitslag AZ - Ajax

Ajax heeft zeer goede zaken gedaan in de eredivisie door AZ te verslaan. In Alkmaar werd het 0-3. Dankzij puntenverlies van de nummers twee (PSV) en drie (Vitesse) dit weekend is het gat met de nummer twee nu zeven punten.

Ajax begon verrassend met Daley Blind op de linksbackpositie. Blind had ook een groot aandeel in het openingsdoelpunt van Ajax. De linksback kreeg alle ruimte op de linkerflank, waarna de bal uiteindelijk bij Antony kwam. De Braziliaan scoorde met een bekeken schot de 0-1.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Albert Gudmundsson twee grote kopkansen, maar tot twee keer toe kopte hij recht op André Onana, waardoor Ajax met een 0-1 stand de rust inging.

In de tweede helft begon AZ goed en was het aantal keer dreigend, maar werd in de counter geklopt door de bezoekers. Dusan Tadic had een perfecte voorzet in huis op Davy Klaassen, die de bal beheerst inschoot. In de blessuretijd pikte ook David Neres zijn doelpuntje mee. Eerder nog was een doelpunt van de Braziliaan afgekeurd omdat Sebastien Haller buitenspel stond.

AZ

0 - 3

AFC Ajax

     14' Antony
 60' Klaassen
 90+4' Neres
 
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 0
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
izot
Sugawara
Hatzidiakos
Martins Indi
Wijndal
Midtsjö
Stengs
T.Koopmeiners
Gudmundsson (Evjen/64)
Boadu
Karlsson (Aboukhlal/77)
  Onana
Rensch (J.Timber/63)
Schuurs
Martínez
Blind
Álvarez
Klaassen (Labyad/89)
Gravenberch
Antony (Neres/75)
Haller (Brobbey/88)
Tadic