Kerbal Space Program schrijft geschiedenis

Private Division en Squad hebben aangekondigd dat de uitbreiding Kerbal Space Program: Making History nu beschikbaar is voor pc. Kerbal Space Program: Making History is de eerste uitbreiding voor de space-sim en geeft spelers onder andere een Mission Builder om eigen missies te bouwen en te delen en een History Pack waarin missies gebaseerd zijn op historische gebeurtenissen in de ruimte.

De Mission Builder geeft spelers de mogelijkheid om missies te maken en te bewerken. Je kunt lanceringen, landingen, reddingsmissies, storingen, explosies, reparaties en meer gebeurtenissen in een missie stoppen. Daarnaast zijn de voorwaarden om een missie succesvol te noemen aan te passen of om obstakels toe te voegen. Gemaakte missies kunnen online gedeeld worden.

Kerbal Space Program: Making History levert ook een geschiedenispakket mee met een verscheidenheid aan vooraf gemaakte missies geïnspireerd door de eigen ruimteverkenning van de mens. Van ruimtewandeling tot crashlanding op de Mun: spelers kunnen proberen iconische momenten na te bootsen geïnspireerd door historische gebeurtenissen, maar met een unieke Kerbal-draai. De uitbreidning bevat een aantal nieuwe onderdelen en astronautenpakken geïnspireerd door de Space Race die spelers kunnen gebruiken in heel het Kerbal Space-programma.

"Als grote fans van ruimteverkenning zelf, zijn we heel blij met wat deze eerste uitbreiding voor Kerbal Space Program fans te bieden heeft", zegt Ed Tomaszewski, directeur Business Development bij Private Division. "De Kerbal Space Program: Making History Expansion is een eerbetoon aan de gloriedagen van de Space Race, terwijl we de creativiteit vieren die we dagelijks zien vanuit het Kerbal Space-programmagemeenschap."