Bayern München trapt af met knallende zege

Bayern München is het nieuwe seizoen in de Bundesliga uitstekend begonnen. Voor eigen publiek gaf de Duitse kampioen Werder Bremen geen schijn van kans.

Fans van de Rekordmeister konden al snel genieten, want binnen een kwartier had Bayern al een comfortabele voorsprong te pakken. Xabi Alonso opende het doelpuntenfeestje na acht minuten met een fraaie halve volley. De Spanjaard knalde een afvallende bal fraai met een boog in het doel.

Amper vijf minuten later, nadat Thomas Müller een goede kans op 2-0 had laten liggen, was het opnieuw raak. Op aangeven van Franck Ribéry vond Robert Lewandowski genoeg ruimte om naar binnen te komen en in de verre hoek raak te schieten. Mede door een bal op de paal (Müller) en lat (Lewandowski) bleef het wonder boven wonder bij twee goals in de eerste helft.

Bayern München maakte de missers in het tweede bedrijf echter ruimschoots goed. Binnen een minuut maakte Lewandowski bij de tweede paal zijn tweede treffer. Philipp Lahm vergrootte via de binnenkant van de paal het leed voor Werder Bremen na 66 minuten.

Even later mocht ook Ribéry een goaltje meepikken en net als bij de eerste twee goals na rust was Müller de aangever. Ribéry was ook betrokken bij het laatste doelpunt. De Fransman werd neergehaald door invaller Maximilian Eggestein, die amper twee minuten in het veld stond. Lewandowski benutte de strafschop: 6-0.