Blanke man is neger na identiteitsroof

Heerlenaar en journalist Kevin Goes (29) heeft een rechtzaak aan zijn broek hangen. Niet omdat hij iets heeft misdaan, maar omdat zijn identiteit is gestolen. Dat meldt 1Limburg.

Goes moet zich bij de rechter melden omdat iemand anders zich voor hem uitgeeft. Een incassobureau heeft hem gedagvaard wegens een huurschuld van 6000 euro in Amsterdam. Eerder kreeg de Heerlenaar al een ander incassobureau achter zich aan, voor een huurachterstand van 13.000 euro in Dordrecht.

Dat bewuste incassobureau had oor voor het probleem van Goes en het misverstand werd uit de wereld geholpen. De Amsterdamse incasseurs houden er een iets agressiever en minder begripvolle handelswijze op na en sleuren hem voor de rechter. Naast de huurschuld moet hij ook verantwoording afleggen voor de hennepkwekerijen die op de adressen waar hij stond ingeschreven waren ingericht.

Voor de fraude wordt gebruik gemaakt van een vals paspoort op naam van Kevin Goes, maar met afwijkende foto en lengte. Goes is 1.73 meter, de fraudeur 1.85. Op de foto is de blanke bebaarde Goes vervangen door een neger met een stoppelbaardje.

Hoe de fraudeur aan zijn paspoort is gekomen weet Goes niet. Zijn paspoort is nooit gestolen.