Belg Hermans wint Brabantse Pijl

De Belgische wielrenner Ben Hermans heeft woensdag de 55e editie van de Brabantse Pijl gewonnen. De renner van BMC bleef als enige vluchter over en arriveerde alleen en met enkele seconden voorsprong aan de finish in Overijse.

Hermans kleurde samen de Australiër David Tanner (IAM Cycling) de finale van de Belgische semiklassieker. Ze sprongen op 34 kilometer voor het einde weg. Hermans schudde zijn medevluchter op de IJskelderlaan van zich af en reed alleen naar de meet. De Australiër Michael Matthews van Orica-GreenEdge won de sprint van het peloton en werd voor het tweede jaar op rij tweede.

Voor Hermans was het de grootste zege uit zijn loopbaan, vertelde hij. "We maakten de koers. Ik voelde dat het beste eraf was. Ik had nooit verwacht voorop te blijven. Het is ongelofelijk", jubelde de winnaar. Matthews moest zich weer tevreden stellen met de tweede plaats. "Ik had goede benen. Volgend jaar probeer ik te winnen."

De Nederlandse deelnemers lieten zich in de finale nauwelijks zien. Maurits Lammertink (Roompot) was de beste, hij eindigde als achtste.