Tennisser Odesnik 15 jaar geschorst vanwege doping

De Amerikaanse tennisser Wayne Odesnik is door het Amerikaanse antidopingagentschap USADA voor vijftien jaar geschorst. Woensdag werd bekendgemaakt dat de 29-jarige Odesnik voor de tweede keer in zijn leven het dopingreglement heeft overtreden, normaal gesproken goed voor een levenslange schorsing.

De positieve plasjes werden in out-of-competition-controles verzameld in december vorig jaar en januari van dit jaar en bleken allemaal sporen van verboden middelen, onder meer groeihormonen, te bevatten. In 2010 werd hij al eens geschorst voor het bezitten van groeihormonen. Zijn resultaten en gewonnen prijzengeld van de afgelopen maanden worden hem afgenomen, wat neerkomt op het verlies van de uitslagen tijdens twee Challengers en de Australian Open, waar hij het hoofdtoernooi niet haalde. 

Odesnik haalde zijn hoogste positie op de wereldranglijst in 2009, toen hij het in april tot plek 77 wist te schoppen. Op dit moment is hij de nummer 267 van de wereld. In zijn loopbaan won Odesnik meerdere Futures, terwijl hij in Houston in 2009 zijn enige ATP-finale haalde. Vanaf 'middernacht op 29 januari 2030' mag de Amerikaan weer meedoen aan wedstrijden.