Haase treft Simon op Australian Open

Tennisser Robin Haase speelt in de eerste ronde van de Australian Open tegen de Fransman Gilles Simon, die als achttiende geplaatst is. Igor Sijsling is vrijdag tijdens de loting gekoppeld aan Ricardas Berankis uit Litouwen. In het vrouwentoernooi moet Kiki Bertens het opnemen tegen Daria Gavrilova.

Novak Djokovic, die bij de mannen als eerste is geplaatst, treft een qualifier. Voor Roger Federer (2) wacht Yen-hsun Lu uit Taiwan. Rafael Nadal (3) is aan de Rus Mikhail Youzhny gekoppeld. Bij de vrouwen speelt Serena Williams (1) in de eerste ronde tegen de Belgische Alison van Uytvanck. Maria Sjarapova (2) treft een qualifier.

Haase wordt bij de bookmakers weinig verrassend gezien als de underdog in de wedstrijd: Met noteringen van ongeveer 3.5 geeft men de Nederlander zo'n 25 á 30% kans op het bereiken van de volgende ronde. De kansen van Sijsling lijken beter te liggen: Volgens de bookmakers heeft Berankis slechts een klein voordeel op de Nederlander. Bertens tegen Gavrilova wordt in de ogen van de wedkantoren een dubbeltje op zijn kant. Bij de mannen is Djokovic de topfavoriet voor de eindzege, terwijl er bij de vrouwen niet één duidelijke favoriet is. Williams, Sharapova en Simona Halep voeren daar het veld aan.