Milik start niet tegen NAC

Frank de Boer zal komende zaterdag nog niet met Arek Milik in de spits starten. De Poolse spits was deze week flink op dreef met zes goals in de KNVB Beker. Toegegeven, Ajax speelde woensdag tegen de amateurs van JOS Watergraafsmeer en walste eenvoudig over de stadgenoot heen (9-0). Maar Milik was zesmaal trefzeker en gaf daarbij ook nog twee assists.

"Hij maakt een gretige indruk", zegt Ajax-trainer Frank de Boer vrijdag op een persconferentie. "Het is belangrijk dat hij laat zien dat hij graag wil. Het zijn goede signalen, maar hij zal zaterdag nog niet starten", vervolgt de coach. Kolbeinn Sigthórsson krijgt dit weekeinde in elk geval nog de voorkeur boven zijn concurrent. "Maar zijn kans gaat komen. Misschien wel sneller dan hij zelf denkt. Het gaat erom dat hij er klaar voor is."

Wie in elk geval niet zal spelen tegen NAC Breda is Lasse Schone. De Boer laat weten dat hij zaterdag nog geen beroep kan doen op de Deen, die met een liesblessure kampt. "Hij kan al veel dingen op honderd procent, maar de dingen die hij goed doet: schieten met zijn binnenkant, vrije trappen en corners nemen, daar zit nog wat twijfel in."

De Ajax-coach wil niks overhaasten met een van zijn belangrijkste spelers. "Als je gaat forceren, dan word je misschien drie weken naar achteren gegooid. Samen met de technische en medische staf zullen we bekijken wat voor dinsdag het beste is."

Komende dinsdag staat namelijk al weer de volgende wedstrijd op de rol. Dan wacht APOEL op Cyprus in de Champions League. "Misschien dat hij wel met ons meereist, zodat we op het laatste moment nog kunnen beslissen. Dat zal moeten blijken."