Puff Daddy krijgt eredoctoraat

Puff Daddy heeft zaterdag een eredoctoraat van de Howard University in Washington in ontvangst genomen. Sean Combs, zoals de rapper werkelijk heet, studeerde er bedrijfskunde tot hij in 1990 vroegtijdig met zijn opleiding stopte.

"Howard University heeft niet alleen mijn leven veranderd, de universiteit zit ook in mijn ziel, mijn hart en mijn geest", schreef de rapper op Instagram. "Niemand nodigt je uit om vooraan in de rij de komen staan, je moet zelf je een weg naar voren vechten."

Naast Combs kregen ook andere Amerikaanse beroemdheden een eredoctoraat, onder wie CNN-presentator Wolf Blitzer, saxofonist Benny Golson en Indra Nooyi, topman van frisdrankenconcern Pepsico.

Howard liet bij monde van interim-directeur Wayne Frederick weten zeer trots te zijn dat Combs er heeft gestudeerd. "Hij heeft in onze klaslokalen gezeten en hier over het erf gelopen. Zoals bij vele van onze studenten is zijn ondernemersmentaliteit hier aangewakkerd."

De komst van Combs was niet voor iedereen reden tot vreugde. Van tevoren hadden enkele studenten van Howard laten weten zeer ontstemd te zijn over het eredoctoraat voor de rapartiest. Omdat hij zijn studie niet had afgemaakt, was hij immers allerminst een modelstudent, redeneren zij. Toen Combs zijn eredoctoraat in ontvangst nam, werd hij echter door de massaal aanwezige studenten toegejuicht.