'R. Koeman nieuwe bondscoach'

Martin van Geel denkt dat Ronald Koeman dé kandidaat is om Louis van Gaal op te volgen. De bestuurder wil echter ook weer niet zover vooruit kijken.

Louis van Gaal liet onlangs weten dat hij na het WK van 2014 stopt als bondscoach van het Nederlands elftal. De naam van Ronald Koeman dook direct op toen er werd gespeculeerd over de opvolging van de keuzheer. "Ik verwacht dat eerlijk gezegd ook", zegt Van Geel in gesprek met Algemeen Dagblad.

"Maar ik denk niet dat de KNVB op korte termijn daar al werk van wil maken. Oranje moet zich eerst nog officieel kwalificeren voor het WK. En Feyenoord heeft belangrijke weken voor de boeg met kwalificatiewedstrijden in de Europa League en uiteraard de eerste maanden van de competitie."

De speculatie is volgens Van Geel nog wel wat voorbarig. "Eigenlijk wil ik het er helemaal niet over hebben, want het is inderdaad slechts speculeren. Maar als de KNVB straks aanklopt bij Ronald, zal dat nooit ten koste gaan van zijn instelling. Hij zal er ook dan een succesverhaal van willen maken. En onze spelers? Die willen allemaal bij Oranje komen of blijven."