Veel Nederlanders hebben spijtgevoelens

Koekjesbeest had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonNederland blijkt vol te zitten met spijtoptanten. Dat blijkt uit een onderzoek van Psychologie Magazine, uitgevoerd onder 640 lezers van het blad en bezoekers van de website van het blad. Daaruit is gebleken dat liefst 86 procent van de Nederlanders spijt heeft van eerder gemaakte keuzes en genomen besluiten.

Vooral op het gebied van de liefde blijken Nederlanders bepaalde gemaakte keuzes te betreuren, waarbij vooral de partnerkeuze achteraf verkeerd uit bleek te pakken. Anderen hebben spijt van de keuzes die men maakte op het gebied van opleiding en de persoonlijke ontwikkeling. Volgens een soortgelijk onderzoek hebben Amerikanen juist eerder spijtgevoelens vanwege keuzes op het gebied van carrière en opleiding, en minder van de keuzes die op het liefdespad zijn gemaakt.

Nederlanders hebben op de lange termijn vooral spijt van de zaken die men heeft nagelaten. Op de korte termijn betreuren de Nederlanders meer zaken. Onaardig geweest zijn jegens hun partner scoort daarbij het hoogst.