Uitslag Feyenoord - AZ

Feyenoord heeft een grote stap gezet op weg naar de tweede plaats in de Eredivisie en hiermee plaatsing voor de voorrondes van de Champions League. De Rotterdammers wonnen in eigen huis met 1-0 van directe concurrent AZ en staan met nog twee duels te spelen één punt voor op PSV dat derde staat.

Voor Feyenoord en AZ stond er in hun onderling duel veel op het spel, want naast de tweede plaats op de ranglijst wist Ajax ook dat het bij een gelijkspel in Rotterdam zelf in Enschede kampioen kon worden. Daarom zochten Feyenoord en AZ veelvuldig de aanval. De Rotterdammers moesten het hierbij stellen zonder de zieke John Guidetti, terwijl de Alkmaarders de kersverse vader Rasmus Elm node misten.

De eerste speldenprik kwam van Feyenoord dat na een voorzet van Ruben Schaken had moesten scoren. Sekou Cissé had de bal uiteindelijk voor het inschieten, maar hij trof AZ-doelman Esteban op zijn weg. Aan de andere zijde was AZ-verdediger Simon Poulsen gevaarlijk doordat zijn voorzet op de lat boven doelman Erwin Mulder belandde.

Een domper voor de Rotterdammers was het uitvallen van aanvaller Guyon Fernandez die een hamstringblessure opliep. Toch weerhield het de thuisploeg er niet van om de aanval te zoeken. Op slag van rust was aanvoerder Ron Vlaar nog het dichtst bij een goal door de bal uit een afgeslagen hoekschop over te koppen.

Feyenoorder Clasie in duel met AZ-speler Holman (Foto: Pro Shots)

AZ kwam na de rust goed uit de startblokken en creëerde enkele goede mogelijkheden, maar Feyenoord was gevaarlijker, want Schaken zag zijn inzet via de lat het doel uitstuiteren. Tien minuten na rust was het wel raak, want Otman Bakkal wist met een bekeken schot Esteban te kloppen.

Feyenoord kreeg nog enkele mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar het initiatief lag bij AZ dat keer op keer de goed keepende Mulder op zijn weg trof. De doelman redde onder meer op inzetten van Benschop en Poulsen. Ook zag hij Holman een goede kans verprutsen, waardoor het 1-0 in Rotterdam bleef.

Door dit resultaat mag Ajax zich nog geen kampioen noemen. De Amsterdammers hebben met nog twee duels te spelen een voorsprong van zes punten op Feyenoord dat wel een veel minder doelsaldo heeft. De Rotterdammers hebben op hun beurt nu een voorsprong van één punt op PSV en drie op AZ en Heerenveen.