Breivik wil interview geven

Anders Behring Breivik wil een interview geven aan een buitenlands mediabedrijf. Dat heeft de adjunct-directeur van de gevangenis waar hij in bewaring zit dinsdag tegen het Noorse persbureau NTB gezegd.

Verschillende media willen de man die wordt beschuldigd van moord op 77 mensen interviewen, maar Breivik heeft aangegeven alleen aan dit bedrijf een interview te willen geven. Adjunct-gevangenisdirecteur Gøran Nilsson wilde niet zeggen uit welk land het komt, maar het zou om een groot bedrijf gaan dat meer dan één krant bezit.

De verdedigers hebben Breivik ontraden om voor het begin van de inhoudelijke behandeling van de zaak op 16 april interviews te geven. Overigens is volgens advocaat Geir Lippestad lang niet zeker dat het interview doorgaat, omdat de leiding van de gevangenis goedkeuring moet geven.

Het bezoekverbod voor Breivik in de gevangenis is 9 januari opgeheven. Volgens Lippestad hebben alleen media of wat hij noemde 'verontruste mensen' bezoeken aangevraagd. "Voor zover ik weet hebben geen familieleden of voormalige vrienden verzocht hem te mogen bezoeken", zei Lippestad volgens NTB.