'Buma/Stemra corrupt tot op het bot'

De PVV is verbijsterd over de 'corruptie' bij Buma/Stemra, zoals blijkt uit de uitzending van Pownews, van 30 november. "Bij Buma/Stemra werken niet alleen zakkenvullers die twee keer de Balkenende-norm verdienen, maar ook nog lieden die corrupt zijn tot op het bot," stelt kamerlid en woordvoerder van de PVV Louis Bontes.

De partij wil niet alleen dat het betrokken en reeds tijdelijk afgetreden bestuurslid ontslagen wordt, maar ook dat onderzocht wordt of deze malversaties op brede schaal bij de organisatie voorkomen. Dit schrijft de partij in een persbericht.

Volgens de uitzending zou een bestuurslid van Buma/Stemra zijn functie gebruiken om geld op te strijken van auteursrechten die nog uitbetaald moeten worden. Voor deze dienst wil het bestuurslid één derde van de claim ontvangen. Dit bedrag kan oplopen tot enkele miljoenen.

Indien de beschuldigingen aan het adres van het bestuurslid waar zijn, dient Buma/Stemra 'passende maatregelen' te nemen, stelt ook VOIB)E, de branchevereniging van dit soort organisaties waar Buma/Stemra zelf ook lid van is, donderdag. De branchevereniging neemt 'ten scherpste afstand' van dergelijke activiteiten.